Výběr první zbraně - zkušenosti, dotazy, doporučení

Jenže začátečník absolutně netuší, na co vše se musí u revolveru zaměřit. Navíc, jak už píše @CrocodilusCZ, v případě potřeby výměny čehokoliv na Glocku či ČZ mám náhradní díl za pár kaček a většinou do pár dní doma, ale u revolverů je to finančně a časově náročný běh na dlouhou trať, spojený s nutností instalace a dopasovávání u puškaře, ap.

To neni spatna volba. Ona se Zbrojovka dost poucila a P10C je dobre okopirovany Glock. Kdyby neco takoveho mela uz pred deseti lety. dost mozna by i u me prevazil aspekt podpory domaciho vyrobce. I kdyz mozna ne, obchodni politika Zbrojovky ve me duveru v dlouhodobou udrzitelnost moc nebudi. Ale to uz si samozrejme musi kazdej posoudit sam.

12 příspěvků bylo odděleno do nového tématu: Doporučené střelivo ráže 9x19 Luger

Tak pánové, Glock 19, krabička XRG a pár krabiček normálních nábojů jsou doma a zítra ho jedu přihlásit, snad to zvládnou na počkání… A jestli jo, tak hned o víkendu ho půjdu vyzkoušet na střelnici :slightly_smiling_face:

A vzala jsem si ještě jeden 15+2 zásobník navíc.

4 Líbí se

Jen ciste pro jistotu (teoreticky by se ti zakon nemelo povest porusit, mel by to pohlidat prodejce, ale realna praxe je jina) - A1 vyjimku na strelivo udelenou mas ?

Gratulace! Tak teď už jen trénovat a trénovat, ať můžeš střílet třeba takto: :wink:

1 Líbí se

Jeste OWB holster na kursy a IWB na noseni.
Na tu vyjimku na A-I jsem se ptal taky… Mas?

Tak gratulace….. jen otázka na jakou skupinu máš ZP?

1 Líbí se

Mám, současně (tedy třema datovkama) jsem žádala o nákupní povolení, výjimku na střelivo A-I a výjimku pro nadlimitní zásobníky a schválili mi všechno. Děkuji za dotaz.

Mám skupinu E, jiná pro mě nemá smysl.

Děkuju :slightly_smiling_face: Tak tohle mi bude trvat hodně dlouho, pokud to vůbec někdy zvládnu :slightly_smiling_face: Jdu na střelnici v sobotu.

Mimochodem, jak moc trpí pružina v zásobníku, když je trvale nabitý obranným střelivem? Pochopila jsem, že tak po třech měsících bych měla náboje protočit, dát ten co chodí do komory úplně dospod a celé to o jeden posunout, protože trpí náboj jako takový. Ale co ta pružina? Když to za 3 3/4 roku vystřílím a nabiju znova, bude zásobník funkční?

Děkuji, doufám, že jsem se vyjádřila pochopitelně.

1 Líbí se

Protoceni je kvuli naboji, ktery jenprvni na rade a ktery pravidelne nabijis a vybijis. Pruziny vydrzi leta.

Muj Arex mel pruziny takove, ze napaskovat rukou bylo utrpeni. Po roce trvale napaskovane a pravidejne strilene zasobniky (4.800 ran) vykazuji shodne vlastnosti. Paskovaci pomucka uplula je vice mene nutnosti.

1 Líbí se

Trošku jsem předpokládal a jasný co jiného. Jen mě zaujalo že jsi koupila střelivo bez toho že bys měla průkaz zbraně. Dle Tvých slov jdeš teprve registrovat Glocka.

Zaregistrovala jsem ho dneska. A vzhledem k tomu, že jsem dostala nákupní povolení i výjimku na střelivo A-I, tak asi vcelku logicky jsem si koupila i střelivo, přece nepojedu do obchodu dvakrát. Ostatně tam jim na tom taky nepřišlo nic divného, jen zkontrolovali, že to nákupní povolení a výjimku na střelivo mám. Dostala jsem šedivák a s tím a zbraní jsem jela dneska na PČR a tam mi to během pár minut zaregistrovali a vydali průkaz zbraně. Co vím, je to standardní postup.

1 Líbí se

Tak super, děkuji. A ty tři měsíce, je to rozumná doba? Má smysl nabíjet o jeden nebo dva náboje méně nebo můžu bez obav o pružinu full load?

Nabijej to naplno, vubec to neres.

1 Líbí se

Ok, díky moc :+1:t2: :slightly_smiling_face: Měla jsem obavu, že to ta pružina může vzdát, ale asi to dělají dostatečně kvalitní.

Nez to ustrilis… pruzina jde vymenit ale s nejvetsi pravdepodobnosti to nebude nikdy potreba. Ja treba zasobniky do siga p365 nechavam schvalne nabite doufaje ze ta pruzina zmekne a furt nic. Fakt se neni ceho bat.

1 Líbí se