Jenže začátečník absolutně netuší, na co vše se musí u revolveru zaměřit. Navíc, jak už píše @CrocodilusCZ, v případě potřeby výměny čehokoliv na Glocku či ČZ mám náhradní díl za pár kaček a většinou do pár dní doma, ale u revolverů je to finančně a časově náročný běh na dlouhou trať, spojený s nutností instalace a dopasovávání u puškaře, ap.
To neni spatna volba. Ona se Zbrojovka dost poucila a P10C je dobre okopirovany Glock. Kdyby neco takoveho mela uz pred deseti lety. dost mozna by i u me prevazil aspekt podpory domaciho vyrobce. I kdyz mozna ne, obchodni politika Zbrojovky ve me duveru v dlouhodobou udrzitelnost moc nebudi. Ale to uz si samozrejme musi kazdej posoudit sam.
12 příspěvků bylo odděleno do nového tématu: Doporučené střelivo ráže 9x19 Luger
Tak pánové, Glock 19, krabička XRG a pár krabiček normálních nábojů jsou doma a zítra ho jedu přihlásit, snad to zvládnou na počkání… A jestli jo, tak hned o víkendu ho půjdu vyzkoušet na střelnici ![]()
A vzala jsem si ještě jeden 15+2 zásobník navíc.
Jen ciste pro jistotu (teoreticky by se ti zakon nemelo povest porusit, mel by to pohlidat prodejce, ale realna praxe je jina) - A1 vyjimku na strelivo udelenou mas ?
Gratulace! Tak teď už jen trénovat a trénovat, ať můžeš střílet třeba takto: ![]()
Jeste OWB holster na kursy a IWB na noseni.
Na tu vyjimku na A-I jsem se ptal taky… Mas?
Tak gratulace….. jen otázka na jakou skupinu máš ZP?
Mám, současně (tedy třema datovkama) jsem žádala o nákupní povolení, výjimku na střelivo A-I a výjimku pro nadlimitní zásobníky a schválili mi všechno. Děkuji za dotaz.
Mám skupinu E, jiná pro mě nemá smysl.
Děkuju
Tak tohle mi bude trvat hodně dlouho, pokud to vůbec někdy zvládnu
Jdu na střelnici v sobotu.
Mimochodem, jak moc trpí pružina v zásobníku, když je trvale nabitý obranným střelivem? Pochopila jsem, že tak po třech měsících bych měla náboje protočit, dát ten co chodí do komory úplně dospod a celé to o jeden posunout, protože trpí náboj jako takový. Ale co ta pružina? Když to za 3 3/4 roku vystřílím a nabiju znova, bude zásobník funkční?
Děkuji, doufám, že jsem se vyjádřila pochopitelně.
Protoceni je kvuli naboji, ktery jenprvni na rade a ktery pravidelne nabijis a vybijis. Pruziny vydrzi leta.
Muj Arex mel pruziny takove, ze napaskovat rukou bylo utrpeni. Po roce trvale napaskovane a pravidejne strilene zasobniky (4.800 ran) vykazuji shodne vlastnosti. Paskovaci pomucka uplula je vice mene nutnosti.
Trošku jsem předpokládal a jasný co jiného. Jen mě zaujalo že jsi koupila střelivo bez toho že bys měla průkaz zbraně. Dle Tvých slov jdeš teprve registrovat Glocka.
Zaregistrovala jsem ho dneska. A vzhledem k tomu, že jsem dostala nákupní povolení i výjimku na střelivo A-I, tak asi vcelku logicky jsem si koupila i střelivo, přece nepojedu do obchodu dvakrát. Ostatně tam jim na tom taky nepřišlo nic divného, jen zkontrolovali, že to nákupní povolení a výjimku na střelivo mám. Dostala jsem šedivák a s tím a zbraní jsem jela dneska na PČR a tam mi to během pár minut zaregistrovali a vydali průkaz zbraně. Co vím, je to standardní postup.
Tak super, děkuji. A ty tři měsíce, je to rozumná doba? Má smysl nabíjet o jeden nebo dva náboje méně nebo můžu bez obav o pružinu full load?
Nabijej to naplno, vubec to neres.
Ok, díky moc
Měla jsem obavu, že to ta pružina může vzdát, ale asi to dělají dostatečně kvalitní.
Nez to ustrilis… pruzina jde vymenit ale s nejvetsi pravdepodobnosti to nebude nikdy potreba. Ja treba zasobniky do siga p365 nechavam schvalne nabite doufaje ze ta pruzina zmekne a furt nic. Fakt se neni ceho bat.