Úplně jednoduše ukázat seznam témat, ve kterých jsou příspěvky, které jsem ještě neviděl.
To je základní funkce, bez ní by to pro pravidelného účastníka nebylo použitelné.
Přesně tak. Teď jsem si klikl na “Nepřečtené(2)” - tj. zobrazily se mi dva thready s nepřečtenými příspěvky v tématech, které jsem již četl.
Ale také jsem měl Nové(1) - kde se schovávalo nově založené, nicméně mnou NEPŘEČTENÉ téma - které se mi ale nezobrazilo v nepřečtených! Fakt nechci proklikávat X buttonů abych si mohl zobrazit co na fóru přibylo a měl to rozházené v Y funkcích. Stručnost a přehlednost ze základ jakéhokoliv projektu! Po kliknutí na Nepřečtené chci vidět co vše mám nepřečtené - tj. včetně nově založených témat!
Není třeba křičet vykřičníky. Opravdu se snažím to nastavit tak aby to vyhovovalo všem. Udělal jsem nějaké změny a uvidíme jak se to projeví. Nicméně to co popisuješ, že se ti zobrazilo vlákno které jsi ještě nenavštívil v Nové a nikoliv v nepřečtené je asi základní vlastnost discourse. Představ si opravdu obrovskou komunitu nebo aktivní diskuzní forum, kde přibyde denně hromady příspěvků a všechny bys je měl v Nepřečtené. Budeš zahlcen a když přijdeš na fórum po delší době, může tam toho být hromady. V discourse se ti v Nepřečtených zobrazí jen ty vlákna která sleduješ, takže jsi do nich přispěl nebo je delší dobu četl. A další vlákna, která vznikla od doby kdy jsi byl na fóru naposled se zobrazí v Nové, které si pak můžeš v klidu projít/přidat do sledovaných/vyignorovat…
Chápu, že to je matoucí, i pro mne je ten přechod náročný, ale je to zřejmě jen jiná filozie za tím…Snad to vysvětluji srozumitelně a fakticky správně, takhle to zatím chápu já…
Ještě jedna věc mě trochu irituje, když jdu “domů” (ať už přes domeček, nápis SF ap.) Tak nad polem pro vyhledávání je obrovský header “Vítejte zpět, Héfaistos!”, který tam je perzistentně a úplně zbytečně zabírá spoustu vertikálního místa. To by se mělo zobrazit (když už) pouze při první nové session a pak to zmizet a nezaclánět.
JJ, taky by mě to nevadilo, kdyby to tam nebylo vůbec. Navíc pro představu přikládám screenshot, jak je ten header SF strašně vertikálně rozlezlej - zabírá zbytečně a neefektivně spoustu místa (a to mám nastavené malé písmo):
Bacha na to. Nejsou jen nová témata. K nim přibyla ještě témata nejnovější, zřejmě jde o disjunktní množiny, takže se počítají zvlášť a zobrazují jinde…
Nechal bych to pár dní si sednou a pak to můžem prodiskutovat znova, jak nám to vyhovuje nebo nevyhovuje..V tuhle chvíli nemám pocit, že by mi pod rukama utíkaly nepovšimnutě nějaké příspěvky a jestli to vydrží, tak to považuji osobně za funkční stav.
@Héfaistos Mrkni na tyhle popisky, co jsem sepsal z nápovědních bublin, které se objevují jen na desktopu.
Je potřeba si u toho opakovat, že “sledovat”, “hlídat” jsou technické termíny Discourse, které znamenají jasně definovanou vlastnost/činnost. Pak je ještě potřeba se prohrabat tím nastavením, co tady už víckrát zmiňoval @CrocodilusCZ, jak se z tématu (vlákna) stane vlákno “sledované”, nebo “hlídané”. To se může dít automaticky (přispěju, čtu si nějakou dobu, atd.), nebo nějakým nastavením.
Rozumím tomu, že funkce “Nepřečtené”, tak jak ji známe z phpBB na ZK tady úplně přesně není, a to, že “Nepřečtené” tady znamená něco úplně jiného, ale myslím, že je to fakt otázka zvyku a nastavení (jak psal @CrocodilusCZ, možná bude stačit si pohrát s nastavením “Sledování” v osobním profilu).
Jak funguje červená čára “poslední návštěvy” v Discourse
Po prozkoumání oficiálních diskuzí na Discourse Meta jsem pochopil, jak přesně funguje ta červená čára označující “poslední návštěvu”:
Základní princip fungování:
Časový interval: Červená čára se posune pouze pokud uplynula více než 1 hodina od vaší poslední návštěvy fóra.
Maximální frekvence: Bez ohledu na to, kolikrát za hodinu fórum navštívíte, čára se posune maximálně jednou za hodinu.
Definice “návštěvy”: Systém nepovažuje každé otevření stránky za novou návštěvu. Pokud zavřete záložku a vrátíte se za 10 minut, stále je to považováno za stejnou návštěvu.
Nelogování se: Není potřeba se odhlásit - systém pracuje s časovým razítkem vaší poslední aktivity.
Technické detaily:
Přímo z kódu Discourse:
def previous_visit_at_update_required?(timestamp)
seen_before? && (last_seen_at < (timestamp - SiteSetting.previous_visit_timeout_hours.hours))
end
Toto nastavení zajišťuje, že poslední návštěva se aktualizuje pouze pokud od poslední návštěvy uplynul nastavený čas (standardně 1 hodina).
Proč to tak je?
Tento design má zabránit chaotickému posouvání červené čáry při každém obnovení stránky nebo krátkodobém návratu na fórum. Místo toho nabízí stabilnější značku, která odděluje “starší” obsah od “novějšího”.
Pokud se vám zdá, že čára se pohybuje nepředvídatelně nebo zůstává na místě i po delší době, není to chyba - je to záměrný design systému.
Dík, vše mám prostudované, nicméně trochu mě vadí, že nejsou všechny tlačítka/odkazy stále viditelné a například odkaz “Moje příspěvky” jsem neviděl nikdy…
Naprosto chapu, tez mam svalovku na ruzne casto navstevovane stranky. Muzu se na to pak podivat jestli to jde upravit. Dejme si to jako dlouhodobejsi cil, mam ted po releasu aplikace a potrebuji chvili smerovat energii tam. Tady to bezi a tohle jsou detaily.