Jak už jsem psal včera, chybí mi jednoduchý seznam vláken s novými příspěvky bez ohledu na strukturu. Když jich bude třeba 50, tak abych viděl, která to jsou, ty co mě zajímají, klikl a četl, ostatní mohl označit za čtená šmahem, stejně jako to má phpbb.
Nenašel jsem ještě náhled rozepsaného příspěvku. Tedy, jestli to náhodou není ta ikonka monitoru pod vstupním oknem.
Používám výhradně mobil, možná by se hodila aplikace, která by notifikovala a umožnila přímý přístup k notifikované události. Ideálně, pokud by umožnila připojení ke všem fórům, které používají Discourse. Možná existuje, ještě jsem nehledal…
Ahoj, že jde o mobilní prostředí jsem poprvé nepobral, tady jsem to popsal pro desktop.
Jednoduchý seznam nových vláken pro mobil najedete pod záložkou Nepřečtené (pozor, tato záložka se zobrazuje pouze v případě, že nějaké nepřečtené příspěvky skutečně existují, pokud máte prošmejděné forum křížem krážem budete “Nepřečtené” hledat marně)
Chvíli jsem ji testoval a jako hlavní přínos pro někoho může být, že si tam můžeš naklikat víc diskuzních for na Discourse a přepínat mezi nimi. Jinak zobrazení, ovládání a všechno mi přijde naprosto totožné jako v mobilním prohlížeči.
Možná jediný co je výhoda, že pak choděj push notifikace. Ale to jak komu vyhovuje…
Jo. Vidím puntíky, ale roztroušené po struktuře. Chtěl bych jednoduchý kompaktní seznam vláken, kde se něco změnilo, bez ohledu na strukturu, u každého možnost odkliknout přečtení bez otevření nebo otevřít jako v phpbb.
Snažil jsem se aby přepínač kategorie zobrazil celou strukturu kategoríí a v pravé části se zobrazují vlákna které obsahují nejnovější příspěvek z dané kategorie. Myslím, že jestli se forum zaplní a obsadí se jednotlivé kategorie, nebo smažeme ty nepoužívané a nahradíme je novými, tak to začne dávat větší smysl.
Prostě je rozdíl mezi nejnovějšíma od poslední návštěvy, což znázorňuje ta čára a nepřečtenejma. Pokud se neukazuje nepřečtené tak jednoduše žádné nepřečtené zprávy nemáš.
Zkusil jsem trochu přeorganizovat vlákna, původně to bylo v nějaké defaultně vytvořené kategorii a je možné že z toho důvodu notifikace nefungovaly správně.
Teď to bude asi všechno dost na jedné hromadě v Obecné, musím to nějak rozmyslet a protřídit do správných kategorií.
Tohle forum má být dosažitelné i přes appku v telefonu (jak jsem pochopil z popisu na ZK). Možná by bylo dobré sem napsat postup - aspoň jméno appky (odkaz) a případně tipy, co tam je jinak nebo co se hodí vědět.
Žádná aplikace k fóru není. Jednoduše proto že není potřeba. Toto fórum běží na platformě Discourse která má filozofii “mobile first”, takže je kompletně kompatibilní s mobilním telefonem v klasickém mobilním prohlížeči.
Výhoda aplikace asi je, že tam případně může člověk mít uložených více diskuzních fór co běží na discourse, ale jinak se to chová a vypadá stejně jako v prohlížeči.
Snížil jsem množství notifikací, souhry jsou úplně vypnuté. Pokud by se po tom někomu stýkalo, můžete si to změnit dle chuti v nastavení ve vašem profilu.