Co říkáte na první den s Discourse

Fórum běží krátce a jsem si vědom, že přechod z klasických platforem jako phpBB může být nezvyk.

Tohle vlákno je tu pro vaše první dojmy:

• Co vás potěšilo?
  • Co vás štve?
  • Co vám připadá zbytečně komplikovaný?
  • A co naopak mile překvapilo?

Pište sem cokoliv – pomáhá mi to ladit fórum tak, aby se nám tu dobře fungovalo. Díky, že jste u toho!

Jak už jsem psal včera, chybí mi jednoduchý seznam vláken s novými příspěvky bez ohledu na strukturu. Když jich bude třeba 50, tak abych viděl, která to jsou, ty co mě zajímají, klikl a četl, ostatní mohl označit za čtená šmahem, stejně jako to má phpbb.

Nenašel jsem ještě náhled rozepsaného příspěvku. Tedy, jestli to náhodou není ta ikonka monitoru pod vstupním oknem.

Používám výhradně mobil, možná by se hodila aplikace, která by notifikovala a umožnila přímý přístup k notifikované události. Ideálně, pokud by umožnila připojení ke všem fórům, které používají Discourse. Možná existuje, ještě jsem nehledal…

Ale jinak se to asi dá přežít. Chce to víc času.

Ahoj, že jde o mobilní prostředí jsem poprvé nepobral, tady jsem to popsal pro desktop.

Jednoduchý seznam nových vláken pro mobil najedete pod záložkou Nepřečtené (pozor, tato záložka se zobrazuje pouze v případě, že nějaké nepřečtené příspěvky skutečně existují, pokud máte prošmejděné forum křížem krážem budete “Nepřečtené” hledat marně)

Tady je také tlačítko “Označit jako přečtené”

Můžeš si dokonce nastavit, který pohled bude Tvůj výchozí - dělá se to tak, že klikneš na svou ikonku vpravo nahoře

→ Pak dole ikonka panáčka → Nastavení

→ V profilu → Vzhled

a ve Výchozí domovská stránka si nastav “Nepřečtené

Live náhled rozepsaného příspěvku se skutečně dělá přes ikonku toho monitoru. Vidíš tam formátování textu atd..

Co se týče aplikace - skutečně existuje, v jiném vlákně jsem chybně uvedl, že není.

Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.discourse
iOS - ‎Discourse Hub v App Storu

Chvíli jsem ji testoval a jako hlavní přínos pro někoho může být, že si tam můžeš naklikat víc diskuzních for na Discourse a přepínat mezi nimi. Jinak zobrazení, ovládání a všechno mi přijde naprosto totožné jako v mobilním prohlížeči.

Možná jediný co je výhoda, že pak choděj push notifikace. Ale to jak komu vyhovuje…

Snad jsem odpověděl aspoň na některé nejasnosti.

Díky za zapojení!

1 Líbí se

Bezva, veliké díky, nastavení jsem už zkusil a na první pohled to zcela vyhovuje, aplikaci vyzkouším.

1 Líbí se

Jak zobrazit pouze nepřečtená vlákna a v nich pozici pouze od příspěvků, které jsem ještě neviděl?

Mohlo by být nahoře tlačítko “zobrazit nepřečtené příspěvky” se stejnou funkcí jako má phpbb?

1 Líbí se

psal jsem příspěvek a v průběhu psaní se objevila nová kategorie - Nepřečtené

@CrocodilusCZ tato super možnost byla aktivována během posledních chvil?

Je to tam od zacatku. Zobrazi se to pouze kdyz nejake neprectene prispevky existuji.

Jo. Vidím puntíky, ale roztroušené po struktuře. Chtěl bych jednoduchý kompaktní seznam vláken, kde se něco změnilo, bez ohledu na strukturu, u každého možnost odkliknout přečtení bez otevření nebo otevřít jako v phpbb.

Na domácí stránce jsou tři přepínače.

Snažil jsem se aby přepínač kategorie zobrazil celou strukturu kategoríí a v pravé části se zobrazují vlákna které obsahují nejnovější příspěvek z dané kategorie. Myslím, že jestli se forum zaplní a obsadí se jednotlivé kategorie, nebo smažeme ty nepoužívané a nahradíme je novými, tak to začne dávat větší smysl.

Pak je tu pohled nejnovější, tady jsou jednoduše vlákna kde se aktuálně diskutuje, kde jsou nejnovější příspěvky

Můžu to ještě zkusit nějak naladit, ale hrál jsem si s tím docela dlouho a tohle mi dávalo zatím největší smysl.

1 Líbí se

jsem trošku zmatený, nejnovější ukáže, že jsou nové posty, ale nepřečtené se ani nenabídne

Prostě je rozdíl mezi nejnovějšíma od poslední návštěvy, což znázorňuje ta čára a nepřečtenejma. Pokud se neukazuje nepřečtené tak jednoduše žádné nepřečtené zprávy nemáš.

Nové vlákno, které jsem ještě nenavštívil, nevidím v seznamu nepřečtených. Asi mi chybí ještě nějaké nastavení?

Hmmm. A nacházím další nepřečtená vlákna, které mi seznam nepřečtených neukazuje… I když jsem je dříve navštívil. Divné.

Zkusil jsem trochu přeorganizovat vlákna, původně to bylo v nějaké defaultně vytvořené kategorii a je možné že z toho důvodu notifikace nefungovaly správně.

Teď to bude asi všechno dost na jedné hromadě v Obecné, musím to nějak rozmyslet a protřídit do správných kategorií.

Tohle forum má být dosažitelné i přes appku v telefonu (jak jsem pochopil z popisu na ZK). Možná by bylo dobré sem napsat postup - aspoň jméno appky (odkaz) a případně tipy, co tam je jinak nebo co se hodí vědět.

Žádná aplikace k fóru není. Jednoduše proto že není potřeba. Toto fórum běží na platformě Discourse která má filozofii “mobile first”, takže je kompletně kompatibilní s mobilním telefonem v klasickém mobilním prohlížeči.

Jo tak to jsem špatně pochopil a marně hledal .. dík.

1 Líbí se

Byl jsem upozorněn na to, že nemám pravdu s tou neexistencí aplikace, takže uznávám svou chybu a omlouvám se.

Aplikace pro Discourse je ke stažení tady

iOS - ‎Discourse Hub v App Storu

Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.discourse

Výhoda aplikace asi je, že tam případně může člověk mít uložených více diskuzních fór co běží na discourse, ale jinak se to chová a vypadá stejně jako v prohlížeči.

Snížil jsem množství notifikací, souhry jsou úplně vypnuté. Pokud by se po tom někomu stýkalo, můžete si to změnit dle chuti v nastavení ve vašem profilu.

Ta kategorie “Nepřečtené” v Tématech mi nějak zmizla. Mám už jenom Nejnovější, Nové, a Záložky.