Ta položka se v menu zobrazuje jen když nějaké nepřečtené příspěvky opravdu existují. Když máš všechno přečteno, tak to tam není.
Právě že nemám všechno přečteno. Ale je otázka, jak je ta kategorie definována. Já bych si představoval, že tam uvidím výběr zvýrazněných vláken z kategorie Nejnovější. Ale teď se dívám, že v kat. Nejnovější mám poslední vlákno 3h staré, a v kat. Nové mám poslední vlákno 2h staré. Takže jsem zmaten.
Další postřeh, to 2h staré vlákno, nemá žádné příspěvky.
EDIT: Další postřeh. Všiml jsem si na anglické verzi Discourse (na jiném fóru), že to, co je v češtině označeno jako “Nové”, je v angličtině “Unread” a taky se tak chová. Takže ve skutečnosti, ten seznam, co jsem chtěl se tady jmenuje “Nové”. To Nepřečtené asi bylo něco jiného, co mě zmátlo.
Muzes mi prosim poslat screenshot nebo aspon nazvy vlaken at to zkontroluju? Prtscrn by melo jit vlozit primo ze schranky jen ctrl - v
Myslím, že se to už vyjasnilo. To, co jsem chtěl jako “Nepřečtené” = seznam všech nepřečtených témat (podobně jako na ZK, jako o tom psal @Jarda) se tady jmenuje “Nové”.
Je u toho i možnost “Označit všechna témata jako přečtená”.
To, co se tady jmenuje “Nepřečtené” se mi objevilo před chvílí, když jsi mi odpověděl, na můj předešlý příspěvek, dynamicky. A když jsem to rozbalil, byl tam jen ten tvůj příspěvek a přechodem na něj to zase zmizelo. Je možné, že “Nepřečtené” v české verzi je ve skutečnosti nějaký jiný výběr.
Nastavil jsem to tak, že teď se nahoře zobrazují veškeré možnosti které máme k dispozici. Co byste uvítali aby tam zůstalo?
Můžem to i nějak přejmenovat, když to bude dávat smysl.
Já bych asi chtěl, aby nepřečtené ukazovalo všechno nepřečtené, tj to, co jinak je tučně, jestli chápu dobře to co je tučně.
Divná je ještě jedna věc. Čtu vlákno a dole mám odkaz, že je ještě jedno nepřečtené téma. Bylo by sice dobré ho rovnou dole ukazovat, ale což.
Kliknu na modrý odkaz a vidím toto.
Tak kecá, když tvrdí že mám a pak hned, že nemám nepřečtené téma? Vrátím se zpět.
Teď už dole místo nepřečtených témat nabízí témata nejnovější… Jako proč, když už jsem všechny četl? Ale zkusím to kliknout…
Najednou je tam 5h starý nečtený příspěvek.
Pošoupnu níž a koukám že tam je další, taky nečtený.
Takže mám dva nějaké nečtené, ale ty mi to vůbec normálně nenabízí.
Nové taky neznamená nečtené, protože v nových jsou i staré a čtené.
Navíc ta nová a nepřečtená témata na prvním obrázku nejsou ani nová ani nepřečtená. Bylo by fajn, kdyby se tam ta nová a nepřečtená témata opravdu ukazovala.
Snad je to teď lépe popsané.
Jardo, skvele popsano. Ja projdu nastaveni a logy a uvidim co se da delat. Trochu se bojim, ze je to castecne tim, ze discourse proste neni phpbb, chova se to trochu jinak. Tady to za tebe sleduje prispevky ktere uz jsi navstivil a ty pak trackuje do neprectenych kdyz tam neco pribyde.
Jsou tu lidi co discourse pouzivaji dele, tak treba by se mohli take vyjadrit?
Asi by mi stačilo jen to základní (nové, nepřečtené, nejnovější, kategorie), ale ono je to asi jedno, pokud bude jasné, co která kategorie znamená. Přijde mi, že to je zatím největší úskalí tohohle systému. Na PC se ještě dá myší najet na nápis a v bublině se objeví nápověda, ale na mobilu se mi tohle vyvolat nepodařilo.
“Nové” se u mě chová jako “nepřečtené”, ale i když tam všechno označím jako přečtené (a ta kategorie zmizne), tak v ostatních kategoriích pořád vidím nějaká vlákna zvýrazněná, jako nepřečtená. Takže nejsem schopen určit, co mi to vlastně signalizuje.
To, že se vlákno, do kterého nahlédnu přidá do mých “sledovaných” vláken a pak se mi tam v nějaké jiné kategorii ukazuje, i když není nejnovější, nebo v něm není nová zpráva může být taky pro někoho matoucí. Zatím to vypadá, že v podstatě každá kategorie ukazuje nějaký výběr, podle kritérií, která nejsou jasná (a z názvu už vůbec ne) a která se navíc nepřekrývají, takže může být v každé něco trochu jiného.
Doplněno: Tak teď se na to dívám, a vypadá to, že “Nové” se týká jen nových vláken, zatímco nové zprávy signalizuje “Neshlédnuté”. Nicméně u toho druhého nemám možnost všechny jedním tlačítkem “shlédnout”. A když jedním tlačítkem “přečtu” všechny “Nové”, tak ty zmiznou, ale na “Neshlédnuté” to nemá vliv.
Neříkal jsi, že máš zkušenosti s discourse na jiném webu? Nebo si to pletu? Zajímalo by mne jak to funguje jinde. Jestli tu nehoníme duchy a jen nám uniká něco zásadního kvůli přechodu z phpBB na Discourse. Ono totiž třeba ty notifikace fungují trochu jinak už proto, že tu jsou čtyři stavy notifikací
Kdyby někoho napadlo jak ty záložky přejmenovat aby dávaly větší smysl, tak by to technicky neměl být problém.
Tady jsem sepsal nápovědy z bublin, aby bylo vidět, že i podle textu není úplně jasné, co chtěli soudruzi vývojáři říct:
- Kategorie - všechna témata seskupená podle Kategorie
- Nejnovější - témata s nedávnými příspěvky
- Nové - témata vytvořená, za posledních několik dní
- Nepřečtené - témata, které sledujete, nebo hlídáte, s nepřečtenými příspěvky
- Záložky - témata, do kterých jste si vložili záložku
- Neshlédnuté - nová témata a témata, která sledujete nebo hlídáte, s nepřečtenými příspěvky
- Nejlepší - výběr nejlepších témat za rok, měsíc, týden nebo den
- Mé příspěvky - témata, do kterých jste přispěli
- Žhavé - nejlepší nedávná témata
Rozdíly mezi “Nové”, “Neshlédnuté” a “Nepřečtené” mohou být matoucí.
Úprava: Doplněno “Nové”
Mám zkušenosti jako uživatel, resp. moderátor, ale nikdy jsem to nekonfiguroval, nebo nadministroval. Navíc jsem ty kategorie vídal anglicky a přišlo mi to dost intuitivní, nebo nedůležité, abych přesně zkoumal, jak se to chová. Tady se ale pokoušíme zprovoznit něco, co by se blížilo phpBB na ZK, a přijde mi, že zatím jsem teda nepřišel na to, jak by se to mělo udělat. Z těch všech kategorií ani jedna nevypadá, že by dělala to, co by bylo potřeba.
Nechci z toho udělat zbraně kvalitně, jen se snažím vyhovět lidem a sám pochopit jak to funguje. Nemá smysl ohýbat platformu na něco co není, dost možná je to opravdu jen o tom si zvyknout na jiný způsob fungování.
Taky se momentálně cítím dost zmateně, co se týče funkcionalit nových/nepřečtených/neshlédnutých příspěvků, je to pro mě takové neintuitivní - ale to je dáno samozřejmě i lety a lety strávenými na fórech na bázi phpBB a taky tím, že už jsem prostě noob a stará páka a tyhle novinky prostě vstřebávám už s obtížemi (tohle je první fórum na Discourse, kde jsem reglý a které aktivně sleduji).
Ale dám tomu čas a ono se to snad usadí, admin to (společně s připomínkami userů) vyladí, a bude to použitelné. Tedy doufám, protože například na Facebook a jeho prostředí jsem si nezvykl nikdy, i když už tam jsem přes patnáct let…
Úplně jednoduše ukázat seznam témat, ve kterých jsou příspěvky, které jsem ještě neviděl.
To je základní funkce, bez ní by to pro pravidelného účastníka nebylo použitelné.
Bez ohledu na to, jestli jsem v nich už byl déle než pět minut nebo ne, jestli jsem je nějak označil nebo ne, napsal tam něco nebo ne, byla včera středa nebo ne…
Jardo, já se trochu bojím, že to je prostě jiná myšlenka za Discourse než klasické fóra jak jsme byli zvyklí. Dejme tomu prosím pár dní, třeba si to sedne. Aktáulně mi přijde, že se mi zobrazují notifikace jak mají, vyskakují na mě nové příspěvky, je potřeba si případně pohrát se zvonečkem na konci správy/ten se automaticky nastavuje dle chování uživatele, pokud tam přispěješ je to automaticky sledované “víc”, pak máš u nových vláken i počty příspěvků a tak.
Rozumím, že ne každému to musí nutně vyhovovat a naprosto to chápu, taky tápu a zvykám si. Ale v tuhle chvíli mi notifikace chodí a zdá se mi, že mi snad nic neutíká..
Jasně. Já se nebojím ani trochu. Strach je nepřítel, i když často zachraňuje životy.
Jen jsem co nejjednoduššeji shrnul, co je problém, který kromě mě vnímají i jiní, a prostě počkáme.
To, že něco píšu, neznamená, že vyžaduji nějakou akci. Je to jen příspěvek do fóra, kde diskutujeme. Takže pohodička, klídek, nějak to dopadne. Uvidíme. Nakonec si to sedne.
Děláš super věc, zřejmě i pro mě užitečnou a já tě za to neplatím, jsem si toho vědom, takže upřímně děkuji a těším se, co přijde dál.
Tady v profilu je nastavení, které zřejmě pomůže přiohnout to jak se chovají notifikace a že se některým lidem může zdát, že to funguje zvláštně.
Zřejmě bude chtít si s tím trochu pohrát, ale umožní to nastavit si, která témata jsou považována za “nová”
za jak dlouho se nastaví automatické sledování vlákna, tedy pokud jen skočím do nějakého vlákna, zjistím, že mě nezajímá, opustím ho do pěti minut, tak nebude sledované a důraz na vizuální upozornění nemusí být tak silný jako u sledovaných témat které budou mít nový příspěvek. Pokud se někde začtu, tak se automaticky předpokládá, že mne téma zaujalo a na všechny jeho budoucí updaty budu informován s větším důrazem.
a zde je nastavení jak se notifikace mají chovat poté, co přidám do nějakého vlákna příspěvek. Ve výchozím stavu jsou veškeré vlákna kam přidám příspěvek automaticky sledována, opět, větší důraz na vizuální upozornění na novinky.
Dále jde nastavit notifikace pro konkrétní kategorie a štítky
Zde jsou opět čtyři úrovně sledování a umožňuje to nastavit detailnější úroveň notifkací.
Chápu, že to může být zahlcující, na druhou stranu pokud se do toho někdo ponoří, tak to umožnuje si zážitek dost upravit dle svého vkusu.
Nechtel bys z tohohle udelat to wiki tema, aby se i tato informace dostala nejak do popredi.
Nebo na navod na forum vytvorit separatni zamcene vlakno?
Takhle to zapadne a informaci si precte jen tu a tam nekdo.