jako airsoft helma je dobra tak akorat jako pracovni prilba.
Zase ochrani pred destem a padajicimi siskami.
A priznejme si, ze v cyklisticke by byl clovek za jeste vetsiho exota.
Ale na airsoftovou pujdou alespon namontovat nejaka cingrlatka, jako sluchatka, nejaka baterka, …
No, asi jo.
Ale zase mít doma overkill viz níže je taky zbytečný. Mimochodem, tvoříš něco s těmi pláty?
Ty takhle nejezdis do prace? 8-o
Zatim cekam, jestli se neco neurodi na bazaru, nebo nekde no neco nezakopnu.
Nespecham na to tolik. Chtel bych nejak poresit v radu mesicu.
tak jednou se me stalo na airsoftu ze jsem prehlidl traverzu a byl jsem rad ze mam aspon kopii helmy
Tak mít něco na kokos, i když to bude průstřelné je vždycky plus. Někde spadneš, do něčeho vrazíš…, totéž rukavice.
a tech srapnelu co leteli jsis asi nevsiml ze?
To ale udela kazda tvrda balistika.
Samozrejme to potrebuje nastrik / kevlar, … stejne jako treba hardox.
Ale proc by ta neprustrelna vrstva nemohla byt z lehciho hliniku?
Bude po par zasazich rupat? Nebo ma jine spatne vlastnosti?
Proti strelam, ktere byly pouzity v testy, tedy pistolove 9x19, by hlinik pouzit sel. Pistolove strelivo ma relativne malou energii a konstrukcne nejde o strely prilis prubojne. Ale tuto razi a provedeni zastavi i mekke a daleko lehci kevlarove vesty. Takze uplne nevidim duvod, proc by misto nich nekdo chtel nosit centimetrovy hlinikovy pancir.
Puskove strelivo ma daleko vyssi energii i prubojnost. Hlinik je mekky, na rozdil od oceli nebo keramiky strelu neroztristi a musi jeji energii pohltit v jednom kuse. Na to by byla nutna tloustka daleko vyssi, s vyslednou vahou blizkou ocelovemu platu.
OK, dik za vysvetleni.
No?!…
Jak kterou devítku a z jak které vzdálenosti.
Narazil jsem na tyhle dve varianty:
Ktera varianta vam prijde uveritelnejsi?
V obou pripadech si prodejce / vyrobce opravdu veri a recenze to potvrzuji.
Zvazuju, ze bych od jednoho vzal tri kousky - jeden na otestovani. Ale brat rovnou tri od obojiho, to uz bych mohl jit do armed a vzit IIIA s certifikatem za 6400.
Na druhou stranu, s tim testovanim to bude nejen levnejsi, ale i zajimavejsi.
A kdyz to neklapne, poslu jim to rozstrilene zpet a koupim to druhe.
No, já bych “vyprosil" vzorek na test a fundovanou recenzi. Problém je, že třeba na to (ne)přistoupí a dokud ano, tak dost možná pošle zrovna kvalitní kus s vidinou, že ho rozstřílíš a pak objednáš x kusů 2. jakosti.
No je to loterie stejně jako život.
Jinak obojí vypadá jak “parodie”. Ten první je jakýsi tenký panel, ten druhý má hrozný obal a jakousi vatu. ![]()
Zkus si přes Alibaba najít přímo fabriku a objednat tam. ![]()
Já vám nevím, ale asi mě něco uniká u věcí na kterých závisí (nebo může záviset) můj život.
Např. lana, karabiny a skoby na lezení budu kupovat takové, u kterých je maximální záruka, že se to se mnou na skále neutrhne/nepraskne.
Náboje na nošení budu kupovat takové, u kterých mám jistotu že fungují (a to v mojí zbrani).
A neprůstřelnou vestu si koupím takovou, u které je již ověřeno (opravdu platnými atesty), že splňuje danou třídu, kterou požaduji.
Tak to mám já. Prostě nebudu riskovat a snažit se „ušetřit“ na věcech na kterých může záležet můj život.
To rozhodně souhlas, však píši - loterie.
Chcete hrát ruskou ruletu? Ano, tak prosím. Ne, tak raději nic a mít vědomí toho, že když mě trefí, tak to bude třeba smrťák je lepší, než doufat, že třeba ne a být “překvapen”. Tož můj pohled.
Zároveň ale netvrdím, že třeba do tašky od NTB či batohu jako EDC do města by to (ne)mohlo něco “vyřešit”. Pravda, i tady na tom bude patrně lépe i “prošlá”, ale česká vesta od našich výrobců. Každý, jak uzná za vhodné.
Hrozně se tlačí na bezpečnost, ale nic se tady nedělá. Hrozně se tlačí na soběstačnost, ale opět nic. Pokud už něco vyrobíme, tak civil to mít nesmí. Toto je prosím republika v 2.0.![]()
Víc kdyžtak do chatu či bizáru.![]()
ja jsem zkousel IIIA pistole 9mm na 4metry. co jsem se koukal tak jsou uzssi nez koupis u nas (proste ta cena nekde je znat) Ja si pak vzal III, ale beru je jako IIIA (to jsou zase 2x silnejsi nez u nas s porovnannim IIIA) srovnani III a IIIA cina je cca 2,5nasobek sirky
Ja bych byl opatrnej. Nejde jen o to, jestli jsou necertifikovane balistiky od neznamych vyrobcu spatne typove. Jde i o to jaka je pravdepodobnost, ze po trech povedenych seriich vyrobi pet serii zmetku aniz si nekdo vsimne a normalne to prodaji. A taky, u tech, co nejsou vadne od sameho pocatku, jestli zustanou dobre i po roce pouzivani. Nebo dvou letech skladovani. Nebo pote, co je pres more dovezli lodi v kontejneru, kde je ponicila vysoka teplota.
Proste, je tam prilis mnoho neznamych. Na to, ze je to vyrobek, na jehoz funkcnosti muze zaviset zivot …
Ja to asi risknu a ty platy od Rezny si poridim.
Koupim jeden navic a do nej jednou rocne strelim z neceho silnejsiho (z kalacha) a uvidim, jestli se to bude s casem menit.
Kdyby se chtel nekdo pridat, dejte vedet, trosku by se tim rozlozil naklad na ten testovaci kousek.