Zdravím, poradíte, prosím, kde koupit věci pro perkus? Kule (.44), černý prach, ucpávky, zápalky, vazelínu. A potřebuju i prachovnici a celkově všechno, co je k tomu potřeba, mám zatím jen zbraň
Praha, Nymburk, Poděbrady, Kolín, kamenná prodejna. Děkuji.
Hrozně rád bych nějak smysluplně uměl odpovědět protože perkusy a obecně černý prach je moje srdcovka a jsem velkej fanoušek. Bohužel s odchodem zbraně Dave z Václaváku je to bída bíd a občas tu se někde něco dá koupit ale je to takové smutné paběrkování.
Naštěstí černý prach má tu výhodu, že spousta komponent a potřebného vybavení se dá koupit online a zaslat poštou/přepravní službou.
V neposlední řadě mi černý prach, resp doplňky pro střelbu s ním vždycky přišly jako ideální kandidáti na DIY projekty. Často člověku ani nic jiného nezbývá.
Nejhorší je, že já právě ani online nějak nemůžu skoro nic najít. Našla jsem obchod, kde mají prachovnici, takovou mosaznou trubičku asi za 800 czk, ale ty ostatní věci nemůžu nikde najít. A prach mi ani snad nikdo poštou nepošle…
Jinak kdysi jsem kupovala prach a zápalky (dělala jsem historický šerm, sice rannou gotiku později doplněnou Velkou Moravou, ale pořídila jsem si perkusní předovku, abych mohla řádit na bitvách s šermířema, co měli děla, hákovnice a podobně
vlastně jen kvůli tomu “kraválu”
To jsem ani neměla kule, ale toaleťák
) u Václaváku hned první ulice doprava směrem k Hlaváku, ale ani nevím, jestli tam ten obchod ještě je, pokud to není ten Dave…
To byl Dave prave… oni provozuji neco jako eshop, vetsinou se s nimi da domluvit na poslani veci ktere legalne poslat jdou a prach a zapalky uz holt musi clovek shanet osobne nebo objednat pres sveho obchodnika.. je to okrajova zaliba a tomu odpovidaji skladove zasoby na pultech bohuzel.
Tam to bylo fajn, nebyl absolutně s prachem, zápalkami ani čímkoliv jiným. Nemáš prosím odkaz na ten jejich eshop?
Zkus: Zbraně a střelivo Brymová .
Děkuji ![]()
admin: nedalo by se něco udělat s tím příspěvkem minimálně 20 znaků dlouhým?
Nastaveno.
Děkuji ![]()
Tak jsem zjistila, že ono to není tak jednoduché a prachů je několik druhů (kromě toho, že je skoro nemožné nějaký sehnat). Dokážete poradit prosím, jaký prach konkrétně do perkusu .44 1858 Remington Nickel od ARMI SAN MARCO (A.S.M.)? Děkuji.
Klasicky vesuvit lc do zacatku staci bohate.
Jen teda ted je nejak s Vesuvitem ouvej a neni moc skladem. Holt vojenskej material.
Mockrát děkuju. A ano, něco koupit je fakt problém, ale když ještě nevíš co, tak je to horší ![]()
Mimochodem, taky věc, kterou jsem vlastně asi měla řešit taky hned, ale lepší později než pozdě. Kolik se dává prachu do zmíněného perkusu?
Do revolveru s top strapem, tj remingtonu muzes klidne nasypat plnej valec a bude to v pohode. Dulezity je nemit volny prostor mezi prachem a strelou, nesmi tam zustat vzduchova mezera.
Plny valec prachu je ale dobry na strileni koni u Gettysburgu, na strelnici bude presnejsi nizsi navazka dosypana do potrebneho objemu nejakym inertnim materialem - nekdo pouziva krupici, slysel jsem i o maku.
Odmeruje se to prachovnici s davkovacem - Prachovnice na černý prach DP534 Tubolar Short PEDERSOLI :: DAVE WESTERN GUNS s.r.o.
Kazdopadne, brutalne dulezite je revolver naprachovat, prachovnici !uklidit! z dosahu ohne a jisker a az pak strilet. Takova prachovnice plna cerneho prachu kdyz se do ni zatoula jiskra (a ze jich pri strelbe cernym prachem je) se chova jako rucni granat. Na to je dobre myslet.
Jinak big thumbs up za strelbu cerneho prachu. Je to krasne odvetvi naseho konicku.
Proto mozna lepsi prachovnice drevena, ze ktere pri vybuchu nelitaji strepiny. Ale nevim jestli se vyrabi dreveny s davkovacem, ja mam prachovnici jen na panvickovej prach a tam sypu od oka.
Nektery prachovnice maji i schvalne zeslabeny dna, aby se vybuchem roztrhly definovane a “bezpecneji”. Ale to ma asi cenu resit jen na bitve, kde neni uplne kam prachovnici “uklidit” z dosahu jisker vlastnich nebo “sousedu” ve formaci.
Děkuji za obsáhlou a cennou odpověď a odkaz na prachovnici. A hlavně za upozornění na ty jiskry, to mě taky nenapadlo. Stačí prachovnici uklidit třeba do kapsy pod zip nebo je lepší fakt někam dál?
Jasně, já odkládám prachovnici prostě pryč ze stavu, aby mi neležela přímo pod revolverem. Třeba do tašky nebo někam stranou. Není potřeba to přehánět, ale je dobré o tom vědět.
Chápu, já o tom nevěděla a nerada bych to zjistila až z vlastní zkušenosti, takže díky za info ![]()
Zdravím místní komunitu
. Je z podivem, že se začátecník zajímá o perkusy.
Tak trochu ode mě:
- Nechte si úvodní střelbu od někoho ukázat. Je to nejlepší. Stačí blbě naplnit válec, bude od prachu a klidně si prasknete rány dvě a to zaráz, tak bacha! Hlavně domáčknout střelu - je i spousta videí.
- Na prach už dnes jedině antistatické ampule. Dá se to koupit na Hunting bazaru, nebo i v lékárně či laboratorních potřebách (pro centrifugy)
- Kupte si váhy a to přesné, jednotky v grainech!
- Mazání je taky kumšt, ucpávky jsou potřebné.
- Prach klidně Vesuvit LC (LC1 a LC2 jsou výběrové frakce a mocka nejsou vidět)
- Na základní navážku je manuál, koukněte třeba na ty od Pietta.
- Kule(střely) si kupte nějaké hotové ( třeba od Aresu SK) + časem kleště a pícku
- Ne všude vás nechají z BP revolveru střílet, vzduchotechnika to často ve vnitřní střelnici nedává, takže spíše (jen)venku.