Ahoj všem,
možná jste si všimli, že na našem fóru existují tzv. “stupně důvěry” (v angličtině Trust Levels). Jedná se o automatický systém, který odměňuje aktivní a konstruktivní členy komunity postupným odemykáním nových možností a oprávnění.
Proč tento systém máme?
- Ochrana před spamem: Noví a neprověření uživatelé mají omezené možnosti, což brání automatizovaným spambotům v zahlcení fóra.
- Postupné učení: Systém vás postupně seznamuje s funkcemi fóra, abyste nebyli na začátku zahlceni.
- Odměna komunitě: Dává větší pravomoci prověřeným členům, kteří se o fórum starají a přispívají k jeho kvalitě.
Níže najdete přehled jednotlivých úrovní a podmínek, které je potřeba splnit pro jejich dosažení.
Úroveň důvěry 1 – Základní uživatel (TL1)
Každý nový člen, který se zaregistruje, začíná automaticky na této úrovni. Získává tím základní práva potřebná pro plnohodnotné používání fóra. Tato úroveň je přiřazena ihned po registraci, jelikož požadavky pro její dosažení jsou nastaveny na minimum.
Oprávnění zahrnují:
- Zakládání nových témat
- Odpovídání na příspěvky
- Používání všech základních funkcí editoru
Úroveň důvěry 2 – Aktivní člen (TL2)
Tuto úroveň získají uživatelé, kteří fórum pravidelně navštěvují a aktivně se zapojují do diskuzí.
Požadavky pro dosažení:
- Navštívit fórum alespoň 15 dní (nemusí být v kuse)
- Zhlédnout alespoň 20 různých témat
- Přečíst alespoň 100 příspěvků
- Odpovědět alespoň ve 3 různých tématech
- Udělit alespoň 1 “To se mi líbí”
- Obdržet alespoň 1 “To se mi líbí”
- Strávit čtením příspěvků celkem alespoň 60 minut
Nové oprávnění:
- Možnost pozvat ostatní uživatele na fórum.
Úroveň důvěry 3 – Důvěryhodný člen (TL3)
Nejvyšší automaticky udělovaná úroveň pro nejaktivnější a nejspolehlivější členy komunity, kteří jsou páteří fóra. Tito členové získávají nástroje, které jim umožňují pomáhat s organizací a správou obsahu.
Požadavky pro dosažení (posuzováno za posledních 100 dní):
- Navštívit fórum alespoň 50 dní
- Odpovědět alespoň v 10 různých tématech
- Zhlédnout 25 % témat vytvořených za posledních 100 dní (maximálně však 500)
- Přečíst 25 % příspěvků vytvořených za posledních 100 dní (maximálně však 20 000)
- Udělit alespoň 30 “To se mi líbí”
- Obdržet alespoň 20 “To se mi líbí”
- Nesmí mít více než 5 nahlášených příspěvků od různých uživatelů.
Celkové (nepočítá se jen posledních 100 dní):
- Celkem zhlédnuto alespoň 200 témat
- Celkem přečteno alespoň 500 příspěvků
Nová oprávnění:
- Možnost přejmenovávat a přesouvat témata do jiných kategorií.
- Možnost vytvářet Wiki příspěvky.
- Odkazy v jejich příspěvcích nejsou označeny jako
nofollow
(lepší pro SEO).
Úroveň důvěry 4 – Expert/Moderátor (TL4)
Tato úroveň se neuděluje automaticky. Je ručně přiřazena administrátory fóra výjimečným členům komunity, kteří jsou vzorem pro ostatní a pomáhají s chodem fóra.
Doufáme, že vám tento přehled pomohl lépe pochopit, jak systém funguje. Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte se zeptat!