Shooting companion - mobilní aplikace pro měření přesnosti střelby a evidenci terčů

On ten signál je dost ostrý, AI by to jistě chytla dobře. Jinak, když bude záznam, tak by se mohla aplikace doptat, co je co v tom záznamu. A dobré to je přesně pro tu kontrolu a případně lepší porovnání v dílčích místech řešení situace buď mezi průchody při tréninku nebo i mezi střelci.

Jako poznamku ke kazdemu zapsanemu bodu?

Jeste mne ted pri tom napadla varianta - kdyz nastavujes citlivost, tak to nejak nastavis, zkusis, nastavis, zkusis, … a tak dokola.
Co kdyby to ukazalo zvukovou obalku, jako treba audacity a Ty by sis mohl oznacit, co byly vystrely a co pripadne ne a tim by se nastavila uroven?

Nebo bys videl krivku a posouval vodorovny tramecek nahoru a dolu a krivka nad by byla cervena, pod zelena, takze by se pri posunu hned cervene zbarvily vystrely?

AI v Companionovi není nějaká zázračná, samomyslící entita. Je to model strojového učení vytrénovaný na datasetu fotek terčů k rozpoznávání děr v těchto terčích.

Teoreticky by šlo nahrát sampl a ten porovnávat, ale opravdu si nemyslím že to je dobré řešení, každá taková operace vyžaduje určité množství výpočetního času, můžout o být desítky nebo stovky milisekund na zpracování a už se timer bude rozcházet.

To je realizovatelné, teď se to nastavuje jen posuvníkem, je to jen taková Alfa, otestovat jestli to vůbec funguje a abych neladil něco, co nebude ostatním dávat smysl.

Tak by to mohl nahrat a ty by sis pak zobrazil krivku dodatecne a tuknul cca do mista, kde by bylo pipnuti, appka by docentrovala a adoptovala by to jako svoje pipnuti?

to ale nic nemění na tom, že ten zvukovej signál musíš přijmout, porovnat proti samplu, vyhodnotit, pak spustit timer a to celé se snažíš udělat ideálně na milisekundu přesně stejně jako timer který se snažíš ghostovat.

Myslel jsem jako cowitness pustit a nechat lezet. A pro vyhodnoceni zastavit, oznacit to pipnuti az post festum a nechat vypocitat hodnoty. Zatizit to offline, ne pri nahravani / mereni.

Nejak takhle.
Cerna je krivka zvuku, cervena je ta linka na nastaveni, co uz je (zelene krouzky) a neni (fialove krouzky) vystrel. A v miste oranzoveho kolecka bys tapnul, aby se to oznacilo jako pipnuti ghostovaneho timeru.

(Mozna uz to neni uplne do tematu, ale spis do chatu nebo na WA. Nejak to asi podle uvazeni mazni…)

Jo, chapu, kam tim mirite, ale tady uz se dostavame z „pridal jsem do Companiona timer“ do „stavim dalsi samostatny produkt“.

Jednoduchy timer je jedna vec. Ghost mode, chytani pipnuti ciziho timeru, analyza zvukove obalky, dodatecne oznacovani udalosti v zaznamu a podobne veci uz jsou samy o sobe dost velky balik prace. Hlavne je tam problem spolehlivosti, protoze telefon neni dedikovany timer a ma svoje HW i SW limity.

Nechci se ted utopit v ladeni okrajove ficury, ktera bude slozita, sezere hromadu casu a vysledek bude porad horsi nez specializovane reseni. Takze aktualne to vidim tak, ze pokud to budu dal rozvijet, tak nejdriv jen jako jednoduchy experiment:

• zmerit, jak spolehlive to funguje na ruznych telefonech
  • zjistit, jestli to lidem realne dava hodnotu
  • a teprve pak pripadne resit slozitejsi veci

Takze napady dobry, ale ted si musim hlidat scope, at z Companiona neni vsechno pro vsechny.

Nebylo by lepší jen pořídit nahrávku a analyzovat offline? Předešlo by se časovým chybám.

Máš pravdu, je třeba hlídat náročnost a neutopit se v tom. Pokud to bude jen jako samotný timer, tak to asi lepší než specializované zařízení nebude a vyplatí se to jen tomu, kdo timer nemá, takže ušetří, když ho nebude muset koupit.

Ostatním se to vyplatí jen tehdy, když to přinese funkce které timery nezvládnou.

Otestuju na andro i iphonu, jen co mi to das k dispozici.

Zatim je ta fce iphone specific kvuli nativnimu kodu. Ceka to apple review

Takze spis nez timer chces analyzu zvuku nad videem mi prijde. To neni asi nerealne, ale nevim jestli to nutne cpat do companiona primo

Původní nápad byl sice kompletní analýza videa, ale to jsi už odmítl dříve. Tu analýzu zvuku navrhuji jen proto, aby nedošlo k nepřesnostem při online zpracování, které by zkreslily výsledek. Pokud to jde v online režimu stihnout bez problémů, tak obyčejný timer jistě někomu pomůže taky. Doplňkové funkce půjde jistě přidat později, až se budeš nudit.

Jasně, musím bejt zas racionální v tom co je realistické v kontextu mých schopností a analyzovat zásahy z videa je imho utopie. Zásahy rozeznávám nad fotkou terče a vím jaký je to pain a že automatická detekce zásahů i teď funguje spíš jen jako asistent než totální, 100% funkce.

Z videa, resp ze zvukové stopy jsem schopen vytáhnout asi fakt jen pípnutí a výstřely a určit v jakém čase k tomu došlo, ale jestli to je pro někoho reálně přínosné to nevím.