Prostředky na čištění a údržbu zbraní

ja mazu zbrane podle ucelu, sportovni na IPSC mazu vic, naopak na noseni nebo olesko mam zbrane “suche”

Ja to zazil u obou revolveru. Tam to moc “od komory“ nelze.
Takze jsem z tlaceni presel na otaceni a pak na tah. Odpor stetinek byl minimalni.

WD a had soli neodstrani? Castecne odplavenim, castecne mechanickym otrenim?
kdyz se WD zmackne jen opatrne, jde mu od tlamicky pekna pena. A takovy penovy polstarek hlavni krasne kluze dolu a celou cestou smaci. To + nasledneho hada jsem povazoval za dostacujici.

WD jsem casto pouzival na bajkach. Retez a prehazovacku to hezky cistilo a i trochu mazalo. Jen vydrz byla nizsi, nez u dedikovanych mazadel.

V soucasne chvili pouzivam na retezy casto GT85, tedy neco, co vyschne a necha po sobe vice mene suchou vrstvicku kluzkeho teflonu.

Vidis nejaky duvod, proc GT85 neprostrikat i spoustak,liziny a jine potrebne casti? Je to na zbrane nevhodne?

Na kola se používají mazadla na bázi teflonu, ne? Aby to klouzalo, ale nelepilo.
Tak si říkám, že by se to stejné dalo aplikovat na zbraně určené do bordelu. Na ty kluzné části vystavené prachu a špíně.

to je treba prave to GT85.

Nakonec jsem se připojil do týmu Ballistol. A následky používání střeliva s korozivními zápalkami řeším pomocí vyplachování teplou vodou s trochou mýdla. Čekal jsem, že to bude větší opruz.

Související dotaz: máte nějaký trik na to, jak zachytit (nejen doma, ale i na střelnici) špinavou tekutinu, která vytéká z ústí hlavně při proplachování přípravkem na čištění zbraní?

Kanál… sssssssssssssssssssssssssss x

To asi není úplně vhodné, ten ballistol je na bázi oleje.

Na to se na vetsine strelnic nebudou tvarit prilis vstricne, rekl bych. I kdyby to mela byt jen horka voda z termosky.

1. Oleje patri do zbrane jen male kapky.
  2. predposledni radek na obrazku
1 Líbí se

I tak to bude chtit mit jen malo tunelovek na podlaze…

Já dlouhodobě používám značku TetraGun. Občas jsem na zkoušku vzal něcojiného, ale vždycky jsem se pak vracel.

Jak už jsem napsal v předchozím ultrastručném příspěvku. Výrobce Ballistolu se prsí jak je neškodlivý vůči životnímu prostředí, jak správně podotknul @dan , takže vylít do odpadních vod by nemělo vadit… Samozřejmě, že na podlaze v tunelovce to nikdo nechce a asi by vás od tam hnali sviňským krokem…

Tak nejak vubec nepredpokladam, ze by nekdo necim proleval hlaven hned na strelisti. Mit zbran, ktera je tak citliva, ze potrebuje takto intenzivni peci lze mozna pochopit u sberatelu. Omluvil bych to i u nejakeho sportovniho ultraspecialu nebo superdrahe odstrelovacky. Ale jestli tohle potrebuje neci zbran na sebeobranu, pak si vybral nevhodnou zbran a pouziva nevhodne strelivo.

Já naprosto cíleně střílím nevhodným střelivem, a to z ekonomických důvodů.

Ale nevadí. Mám v plánu si příště na střelnici s sebou vzít papírové utěrky a zipový sáček. A třeba mě do té doby napadne lepší řešení.

I tak si neumim predstavit, ze by to nemohlo pockat cca 20 minut, nez se dostanes ven …

Jo, 20 minut to rozhodně počká. Stejně tam musí být nějaká prodleva, aby se mezitím zchladila rozpálená hlaveň. Chodím na polootevřenou střelnici, takže bych to teoreticky mohl vyklopit v blízkém okolí, aniž bych tím někoho obtěžoval. Zkusím se pak domluvit se správcem. Děkuji za rady.

Jako ze treba pred Streleckym Servisem na parkovisti rozeberes kalacha a zacnes ho z termosky prolevat vodou do kanalu? :joy:

Mozna, kdybys mel hodne tmava skla na aute a hodne prorezlou podlahu…

1 Líbí se

Hlavně když se popálíš o horkou vodu, tak neřvi “Alláhu akbar“

To narazis na obavu, ze by te pri tom nekdo mohl videt ? To uz teda utikame od tematu, ale toho bych se nebal. Pred AVIMem na frekventovanem chodniku vybijim aniz by si kdokolvi vsimnul. Pred Streleckeym Servisem rozeberu, vykoupu a slozim pusku a taky to nikdo neuvidi. A ne proto, ze se budu tak peclive schovavat. Teda, ne, ze bych to nel v umysl delat doopravdy, ja cistim zbrane jen nekolikrat rocne.