Nový inzertní systém na streleckeforum.cz

Ahoj,

jak jste si asi všimli, po poslední bezpečnostní aktualizaci se na fóru aktivoval inzertní systém.

Chápu, že pro spoustu lidí jsou reklamy otravné, ale realita provozu podobného portálu, jako je streleckeforum.cz je taková, že jen za hosting, doménu a pár dalších věcí to měsíčně vychází zhruba na 500 Kč.

Zatím to celé táhnu ze své kapsy. A i když to není žádná raketa, v součtu už to začíná být znát.

Pokud by se v budoucnu objevil nějaký inzerent zvenku, můžu slíbit, že reklamy budou vždycky k tématu – žádný balast.

Teoreticky by šla nastavit i možnost, jak zpřístupnit fórum členům přes Patreon nebo podobnou podporu, kde by to třeba běželo bez reklam. Znamená to ale další práci s nastavením, správou a podobně – takže spíš až/jestli nás bude víc a bude o to zájem.

Věřím, že pro to budete mít pochopení.

A pokud byste náhodou někdo věděl o někom, kdo by měl zájem o reklamu nebo pronájem reklamní plochy, klidně dejte vědět nebo předejte kontakt. V týhle fázi je to hlavně o podpoře nový rozjíždějící se platformy.

Díky,
A.

A nebo zkus hodit sem č.ú. a třeba někdo pošle nějaký dar :slight_smile:

Používám adblock, takže žádné reklamy nevidím. Radši přispěju na provoz, než koukat na reklamy.

Jak psal @anon62281521, číslo účtu, buymeacoffe, nebo něco podobného a rád podpořím :smiley:

Vážím si toho a chápu, že reklamy jsou otravné. Zkusím výhledově zprovoznit tu Patreon integraci. Potřebuju to udělat tak, aby to bylo ideálně bezúdržbové.

1 Líbí se

Mě ta reklama přijde otravná. Také bych raději forum podpořil než koukal na každé stránce na reklamu.

České příspěvkové platformy (herohero, gazetisto) jsou otřesné (podporuji projekty přes obě). Nicméně, počítám, že autoři tam jsou proto, že z toho mají větší podíl, než na patreonu.

Jinak, na mobilu mi ta reklama zakryje půl stránky, takže jsem z toho taky na rozpacích. Nicméně, chápu, že by bylo lepší, kdyby si server na sebe vydělal. Jakou formou by to ale bylo nejlepší se fakt neodvažuji navrhnout.

Discourse ma integrovanou nativni podporu prave s Patreonem, patreon umi po zaplaceni clenske sam nastavit v discourse uzivateli skupinu a uzivatel je pak usetren reklamy.

Zminujes, ze se Ti reklama zobrazuje i na mobilu, muzes poslat screenshot? Na mobilu by vubec nemela byt a treba ja ji tam nemam. Pokud ji tam vidis jde o chybu.

Já vidím stránku takto (Safari v iOS)

Popravdě nechci platit provize prostředníkovi… Na to jsem alergický a nedělám to už z principu…
Nemám problém Ti poslat “něco na pivo a hosting” na účet na přímo. :wink::+1:

Aha, tak pardon, máte pravdu, je to i na mobilu. Nicméně je to víceméně jen na začátku a na konci vlákna, to je imho zkousnutelné. Když si vezmu co některé platformy s reklamou a jak jsou agresivní…

Chápu, to je tvoje volba. Pro mne je to takto jednodušší na evidenci a pro zúčtování.

Nechci platit někomu kdo žije z práce druhých a nic pro mě neudělal, to jsou právě tihle prostředníci. Jak jsem psal.. č.ú. klidně v SZ :wink:

Popravdě tohle mi tolik nevadí, protože to vytěsňují a skáču rovnou na text. Mě vadí ty reklamy co vyskakují, musíš křížkovat nebo jsou v textu. Popravdě jsem si jich ani nevšiml :joy: asi už mám kognitivní adblock :joy:

Já ti rozumím, ale chápu i @CrocodilusCZ. Pokud má možnost (nějak jednoduše) podporu na patreonu do fóra zaintegrovat (a třeba zobrazit badge podporovatel, nebo vypnout právě tu reklamu), tak to beru jako menší zlo.

1 Líbí se

Takhle to vypadá na moderních nudlích, já mám telefon s poctivým 16:9 displejem, a tam ten reklamní banner zabere víc než polovinu obrazovky (v podstatě nic dalšího není vidět).

Ahoj,

povedlo se mi dokončit integraci Patreonu do fóra. Členové patreonu budou tedy mít fórum bez reklam, u nicku uživatele je automaticky vypsána informace, že jde o Patrona fóra.

https://www.patreon.com/c/Streleckeforum

Zaplacení Patreonu nezajišťuje uživateli žádné speciální zacházení ze strany administrátora a moderátorů. Příspěvky z Patreonu jsou použity čistě na financování hostingu, domény. Já nadále pracuji bez nároku na odměnu.

Synchronizce patreonu s forem se spousti v urcitych intervalech, takze po zaplaceni patreonu se to nemusi hned projevit. Staci pockat nejakou dobu nebo mi napiste. Rad to sesynchronizuji rucne.

Prosím, používejte stejný e-mail na patronů i discourse, jinak nemůže dojít k automatickému spárování.

Také pokud někdo zaplatil a nemá výhody, tedy reklamy se mu stále zobrazují, napište mi prosím soukromou zprávu. Zkontroluji to a situaci napravíme.

Všem kteří zatím chod fóra podpořili patří můj dík a respekt.

A.

1 Líbí se

A nemohl bych ti to poslat prevodem ? Nebude to pro tebe zadna prace. Aby se mi nezobrazovaly reklamy si zajistim sam a pokud u me nebude napsano nic o patronstvi, tak jedine dobre. Nejen, ze jsem paranoidni obecne a uplne nepotrebuju aby dalsi subjekt podlehajici cizi (a nikoliv nasi legislative) mel informace o me afinite ke strileni, ale jeste jsem jako byvaly bankovni urednik specificky paranoidni ve vztahu k financim. A jeste nikdy jsem neschvalil periodicke prevody penez, takove, kde k dilcim prevodum neni treba meho explicitniho souhlasu.
Petikilo za rok neni tolik, to ti rad poslu a nevyzaduju za to od tebe naprosto zadnou akci navic …

2 Líbí se

Praci navic to pro mne predstavuje, musim ty platby parovat s nickem rucne. Ty to treba nechces jestli jsem to pochopil spravne ale jiny to chtit bude.

Ok, tak na rozjezd, kdyz je vas par.

Tady je QR kod.

Prichozi platby budu tedy rovnou preposilat na hosting.

Je to rocni platba, jinak bych se z toho fakt opupinkoval, tj 40x12 = 480,-

1 Líbí se

Diky. Prikazy k prevodu zadavam zasadne rucne, mobil neni nadan duverou aby mi smel sahat to financi, ale to nevadi, ja si to z QR kodu rozklicuju. Parovat ani jakkoliv jinak evidovat moji platbu nemusis. A abys te prace mel jeste mene, poslu ti to rovnou na par let dopredu. Diky za to co delas.

P.S. Udaje z QR v citelne podobe - ucet 3408082015/3030, castka 480Kc

2 Líbí se

Dekuju za podporu fora!