Výživná diskuse. Jsem zvědavý na výsledek od policajtů
Podle kamerovejch záznamů budou asi schopni dobře vyhodnotit, jestli to bylo ok nebo ne.
Jsem zvědavý na výsledek. Každopádně snad se po něm nebudou vozit, pochybuju že týpek u bankomatu se jen tak rozhodl po někom střílet, nehledě na to, co to bylo za lidi, myslím tím všechny zůčastněný.
"vydala v pondělí policie prohlášení, že dosavadní šetření nenasvědčuje, že by byl čin jakkoliv rasisticky motivovaný. "
Když jsem jednou konstatoval, že se dočkáme doby, kdy se budou zkoumat rasistické pohnutky sebeobrany, tak na mne kolegové koukali jak na blba
Tady se přece nezkoumalo jestli sebeobrana byla nějak rasově motivovaná, ale jestli střelba nebyla rasově motivovaná. To jsou dvě různé věci. A je celkem v pořádku, že to policie jasně vyloučí, pokud někdo takové podezření vznesl.
Nejenom, že bych to na Novinkách nečekal, ale i to procento proti 3% držitelů ZP je hodně vysoké (10x).
Ted koukam, ze tam je “strelnou”.
Mozna nosi luk.
Já nosil prak. Ale asi tak od pěti do desíti let.
Taky kdo dospely by cetl takove clanky a odpovidal na anketu, kde musi byt clovek prihlaseny, aby to o nem meli na novinkach zaznamenano. ![]()
Střelba sice může být rasově motivovaná, ale střelba v rámci sebeobrany nikoliv. Jinými slovy, v rámci sebeobrany by měla Policie řešit, jestli byla sebeobrana oprávněná (včetně střelby). Motivace střelby je irelevantní (resp. je definována tou sebeobranou implicitně) a pokud někdo dal podnět na motivaci (jinou, než sebeobranou), měl být smeten ze stolu.
Jestli byl duvod vubec o rasove motivaci uvazovat, znamena to, ze musel byt rozdil v rase utocniku a napadeneho. Pak by hlavne meli resit pripadnou rasovou motivaci utoku, ne sebeobrany.
Novinky jsou levičáský libtardi, tedy lidé neznalí a mdlého rozumu, tedy nechápající rozdíly mezi střelnou a palnou zbraní, revolverem či pistolí.
Zajímavé, že se řeší rasově motivovaná “střelba”, ale rasově motivovaný útok ne…
Motivace střelby se šetří nebo to je už uzavřené? Prostě policie vyloučila jednu z variant. Za mě úplně v pořádku a nevím proč se nad tím jakkoli pohoršovat. Třeba to na to zkoušeli hrát právě útočníci.
Je otázkou jestli stejným způsobem budou řešit i útok?
To je zajímavé .. zkoumají taky, jestli motivace nebyla ageistitická, antisemtiská, antislovanská, antičeská, genderistická či dokonce koloniální nebo vedená z pozice dalších cca 1000 možných prohřešků?
Nebylo by lepší zkoumat spíš to, zda byla střelba v rámci KN/NO a zda ti potrefení nevyvolali konflikt třeba tím, že útočili na majetek či zdraví občana?
Prostě tam bylo nějaké podezření, které vyvrátili. Na tom přece není nic zajímavé. Normální postup.
a že je zajímal zrovna rasismus … proč ne genderismus nebo agismus?
Možná neřekl “trefil jsem dva mladé chlapy“, ale genderově neutrálně je označil za “dvě osoby, o kterých nevím, jak se indentifikují ani genderově ani ejdžově“. Proto nevyšetřovali ejdžismus ani dženderismus.
Myslím, že když prověřovali možnost rasové motivace, asi je většině lidí jasné, jak to v hrubých rysech bylo a kdo byly ty dvě blíže nespecifikované osoby.
Byla na to téma pěkná dánská parodie na seriál Most. Bohužel, všechny kopije stihli z YT zlikvidovat.
Protože asi nikdo nevznesl podezření, že šlo o genderismus nebo agismus. Je to nespíš vůbec nezajímalo, ale pokud ti lupiči řekli, že na ně střílel, protože mají jinou barvu kůže, tak to policie prostě prošetřila.
jojo, asi to tak bylo. Příště by osoby měly zahrnout i ta ostatní podezření. Třeba i vestismus by se mohl ujmout.