Nemyslím nutně nejdražší ani papírově nejlepší, ale jednu jedinou, která by vám zůstala na všechno — střelnice, trénink, nošení, obrana, soutěž, radost.
Napište model, ráži a hlavně proč právě ona.
Fotky vítány.
Nemyslím nutně nejdražší ani papírově nejlepší, ale jednu jedinou, která by vám zůstala na všechno — střelnice, trénink, nošení, obrana, soutěž, radost.
Napište model, ráži a hlavně proč právě ona.
Fotky vítány.
Pokud bych to měl rozdělit na krátkou a dlouhou, protože to fakt nedovedu nějak smysluplně spojit, tak v krátké by to z těch co mám byla CZ P-01 Omega, která exceluje úchopem, jsem schopen s ní i něco trefit, je v ráži 9 mm Luger (do jiné ráže bych pro jednu krátkou ani nešel) a má rozumnou kapacitu zásobníku, takže pokryje jak fun střelbu na střelnici, tak zombie apokalypsu.
V dlouhé by to byla nepřekvapivě AR-15, jako takový all-rounder, mám momentálně jen jednu, takže tu
(BCM Recce 16). Z podobných důvodů, úchop, ráže, schopnost s tím něco trefit.
I kdyz mam pistoli vic, stejne pouzivam jen jednu. Zbran je pro me „naradi“. Nemam ji „pro radost“ o nic vic, nez sroubovak. A pokud trenuju, tak tak, jak nosim. A soutez je jen forma treninku.Vsechno je to porad o (sebe)obrane. A na to staci jedna zbran.
A proc prave G19 gen 5 ? A proc ho nechavam v zakladu, krome tritiovych miridel ? Kdyby snad nahodou preci jen nejaka ta apokalypsa prisla, bude problem se shanenim vseho, i nahradnich dilu. Chtel jsem neco, co kdyz se mi rozbije, nebo to ztratim, nebo mi to seberou, tak obejdu par lezicich tel na ulici a najdu tak neco co mozna co nejvic stejneho. To kriterium jsem uprednostnil i pred uchopem, ktery mi ve skutecnosti tak uplne nesedi.
Obavam se, ze jsem odpovedel v trochu jinem duchu, nez jsi predpokladal. A fotkou to moc nevylepsim. Davat sem studiovou fotku Glocka v zakladu by asi bylo nosenim drivi do lesa. Leda, ze by na nem bylo videt, ze po deseti letech uz je trochu olitanej. Tak jsem nakonec vybral tu, ktera nejlip ilustruje muj vztah ne zbrani. Kdyz znackuju telata, nekdy neni tak snadny vyhrat. A kdyz me tele protahne hnojem, Glock je v tom se mnou. A presne kvuli tomu ho mam. Kdybych se nahodou dostal do sr**ek, aby tam byl se mnou.
No, a pusku mam BCM CQB. Ano, mam jeste i SA58, ale zrovna dneska jsem nekomu prenechal vsech 3000 naboju co jsme tu do ni mel, a zanedlouho mu prenecham i tu pusku samotnou. Sveho casu to byla skvela zbran, ale vyvoj za ty desitky let preci jen pokrocil. A BCM ma skvely pomer ceny ku vlastnostem. Jen se prakticky neda sehnat …
Z krátkých by to byl určitě Glock 19 Gen 4. Je to spolehlivé, střílel jsem s ním LOS i IPSC a dá se skrytě nosit. Dlouhou bych si nechal CZ 457 LRP. Na lov zajíců ![]()
Ta, kterou nosim. Proste EDC.
(Aktualne Kevin v .380 Auto.)
Já nic univerzálního nemám, tak bych si musel asi nechat tu 1911 (v devítce). ![]()
Mám to úplně stejně, od včerejška nad tou otázkou přemýšlím a vlastně nevím co bych vybral.
Fullsize služební zbraň v devítce nemám, nejoblíbenější revolver Super Blackhawk v .44 mag by byl příliš a tak asi nakonec bych zvolil Ruger GP 100 u kterého mám asi nejvíc odmačkáno a cejtím se s ním nejjistější. Taky mě baví ta variabilita .38/.357 což by mělo stačit na většinu predátorské středoevropské fauny čtyřnohé i dvounohé.
Dobré téma, snad to nemá evokovat nějaké obavy z regulace, i když ani toto nelze vyloučit.
Jinak já taky, jak jinak Glock + možná nějaká perkusní pistolka/puštička. Jo, je to sice stará škola, ale taky to funguje opravdu, ale opravdu vždy a s velice málem věcí.![]()
Když to taky rozdělím na krátkou a dlouhou.
Krátká by byla Glock 19. Ač se mi Glocky hrubě nelíbí (i když gen5 a 6 už začínají vypadat) a vlastním Arexe, tak beru, že Glock by byl prostě nejlepší z pohledu údržby, výdrže, dostupnosti dílů, … Co jsem Glock 19 zkoušel, tak se mi z něj i dobře střílelo.
Dlouhou nevím.
Když zmiňuješ jednoduchost, tak na ostrov bych bral TC Encore/Contender, jedna rána stačí. Součástek fakt pár. Dá se předělat úplně jednoduše na BP a zpět.
Osobně bych vždy radši něco alespoň opakovacího z důvodu rešení chyby. 1 rána teoreticky stačí, ale pak nastane chyba, víc zafouká, uklouzneš, cokoliv.
Ale to jen pouze můj názor.
Úplně v extrému stačí i luk.
Mimochodem krásný to sport, klidně můžeme poreferovat.
Kdyz opustime okruh palnych, tak by mozna byla praktictejsi kuse (mit ji).
A samozrejme nuz, machete, …
Tezka otazka, tezka ![]()
U kratkych luger, to je jasne. Ja bych si asi nechal GP K100 x-trim. Neni to nejpresnejsi ani nejlehci ani nejspolehlivejsi moje pistole, ale verim ze me prezije a fakt dobre se mi nosi i strili.
Zena by si pry nechala svou CZ P-09, kterou ma nejradeji a taky s ni dobre strili. Prestoze to neni jeji EDC a nosi S&W Shield. Go figure ![]()
Na dlouhych jsme se shodli, oba AR. Ja SIG M400 16" s 3-9x32, ona kratky 11.5" T4 s kolimatorem a quick release zvetsovakem. Jeden lepsi na CQB, druhy na dalku.
Pro někoho těžká volba, ale pro mě vůbec. Vystačím si jen s Glock 43X COA. Kapacita zásobníku dneska už normálně 15 nábojů, ráže 9x19 každý zná a do cca 150 metrů si s ní v klidu vystačím. Terč na 50 metrů.
No, hezký, ale nad 100 metrů to už bude jen IMHO náhodné ostřelování s energií pod 300J. Jen propad je více než 25 - 30 cm a to vzhledem k velikosti cíle a taky tečky red dotu, no nevím nevím. Lepší jak nic, to bez debat. Osobně bych s tímto setupem počítal právě na max 50 metrů, v nouzi extrému 75 metrů, dál už je třeba brát lepší strojek a protistrana jej patrně bude mít.
Oproti G19 to asi nebude zásadní pokles energie ve 100m
Mám CSV-9 model 3, 8" hlaveň, nastřeleno na 25 m a SB 115 grs mi na 100m chodí na flek a shazují v pohodě poppery.
Proč myslíš že to bude náhodné ostřelování? Zkusil jsi si to někdy? Ja dost často a na 150 m z 20 ran tam 18 mívám.