Funguje vám fórum na zbraně kvalitně?

Takový model používá diskuse.elektrika.cz. Má část, kde smí diskutovat jenom ověření diskutujících po předložení osvědčení odborné způsobilosti. Ostatní části jsou přístupné komukoliv.

1 Líbí se

Však to není na škodu a vůbec bych to nevnímal jako kastování či diskriminaci. :wink:

Minimálně se tím vyloučí dotazy “nováčků”, které stejně smí provést pouze odborník a nebudeme si nic nelhávat, řadu “profíků” fakt obtěžuje neustále vysvětlovat rozdíl mezi volty a ampéry, výkonem a příkonem, proč prostě nelze bezhlavě rozdělovat a opět spojovat PEN na N a PE. :grinning_face:

Takto si třeba jako tady “nasbíráš" kredit, něco se odemkne, získáš třeba časem status odborník na… , pravidelný diskutující, konspirační teoretik :joy:,. . .

Pokud to naroubujeme na ZK či SF, tak na dotaz, chci střílet long range + přebíjet, ale nemám ZO, tak šupky dupky do sekce začátečník a něco přečíst. Třeba se zjistí, že vlivem škraloupu je toto předčasně řešit. Šetří to čas obou stran. :light_bulb:

Jenze tim by ses tvaril, ze proste drzeni ZO cini z cloveka odbornika, coz je naprosty nesmysl.

Stupne duvery se zde pouzivaji z jinych duvodu a to jako ochrana proti spamu primarne.

3 Líbí se

V tom případě bych dal na fórum přístup jen příslušníkům ozbrojených složek, protože my hobíci nejsme profesionálové. A bylo by vymalováno

Ok ok, tak jednoduché to není. :smiling_face_with_sunglasses:Můžeme mít „amatéra“, „profíka“, "profesionálního „amatéra“ a „amatérského profíka“. :wink:

Podvědomě de může každý zařadit, ale pouze skutečný profík, se nikdy profíkem neoznačí. To musí udelat jiní,protože čím více ví,tím vice mu dochází,že ví vlastně pořád málo.:wink:

Než se objeví dan,tak neurčitě nic neškatulkuji,alespoň ne ve smyslu "hej zelenáči,táhni nejdříve na písek, pak chvíli litej s klackem,lukem,… a až pak přijď.

To by zase začla nekonečná debata, že to smrdí jakousi až “výsadou”, i když vlastně jo. Představte si přístup státu, kdyby v pondělí přišla většina republiky pro ZO. Myslím, že by nastala, nejen z věci úřední “ restrikce” a začlo by se vybírat, kdo jo a kdo ne. :confused: Takže vlastně trochu “ švindl", který funguje jen díky malému zájmu. :kissing_face_with_closed_eyes:

Ahoj! Podle mě je konec, buď hloupou chybou nebo úmyslně, to už je jedno. Je to ale obrovská škoda, byla to dost velká databáze rad, názorů, fotek, lidí z praxe, nakonec i uživatelů atd. Hodně věcí jsem se tam dověděl. Co se dá dělat……

Tak web support zálohu má, ale opravdu si myslím, že to není konec. Jen se to prostě nepovedlo úplně ladně, navíc to byl projekt vzniklý tuším při studiu a pak už nebylo toho času a nic moc se nebudovalo. Expirace domény je až příští rok, tak by byla blbost to “shodit".:wink:

Ledaže by policie nebo někdo školený poukázal na to, že je objevili jedinci, kteří se jaksi učí podle starého zákona a toto tedy “škodí”. Ovšem, proč vypnout fórum a ne zbytek. :thinking:

Jaké “škodí” ?

Je vypnuté fórum a ne články. A pokud se někdo učí podle starého zákona, jeho blbost a ne starost policie nebo někoho školeného, vypadne na testech.

1 Líbí se

Tak že jen taková malá rekapitulace pamětníka. MojeZbraň umřela už dávno, MujGlock ji zanedlouho následoval, o Střelectví se nikdo nestará a skoro nikdo tam už nechodí, GunShop je už taky skoro mrtvej, těch pár vzduchovkářů nestojí za řeč, teď nejspíš odchází ZbraněKvalitně…….. to opravdu střelcká komunita není schopna udržet aspoň jedno zájmové forum funkční? Pokud bude ZK jen pro “profi” veřejnost, brzo umře úplně taky. Těch profíků zase tolik není, aby udrželi forum v chodu a aktuální. Tak že uvidíme, jestli se to projeví tady - větším počtem uživatelů, větším počtem diskutujících a postupně větším oživením. Je škoda nemít si kde o svém koníčku pokecat se stejně postiženými. I když jen na “amatérské” úrovni.

A teď si ještě vezmi, co udělá s diskuze mi a zájmem lidí dokonalý paskvil jménem AI. Diskuze “umírá” napříč internetem, jedou jen socky (FB) , instagram a YouTube. Ani tam to není slavné, jeden tvůrce živí třeba 100-1000-10000+ uživatelů bez jakékoliv bližší interakce, ano sem tam koment typu díky, srdíčko,… Nejhorší jsou hateři, nebo velice tvrdí admini, to pak bere vítr z plachet velice rychle. :confused:

Vše je většinou zdarma, na úkor vlastního času a rodiny,… , Plně chápu nějaké “základní členství” za třeba 19-29-39…99, -Kč/měsíc s nějakým benefitem.

Na tom se zbohatnout ani nedá, technika na tvorbu něco stojí a pak se říká, že co minuta finálního videa je až hodina práce. :wink:

Je to věčná škoda. Tady je registrováno 213 uživatelů a něco napsalo cca 50. Pořád se říká, že mladí utíkají od reálu do virtuální reality, ale v téhle oblasti to teda moc vidět není. Stejně tak na sociálních sítích. Nedovedu si představit teď pořádat podobné akce, jako bývalo setkání členů MujGlocku. Já v roce 2006 spoluorganizoval první setkání u Jihlavy na Pávově a sešlo se cca 35 lidí. Dneska naprosto nemyslitelné.

Ale to je jen takové povzdychnutí starého zbrojnoše. Třeba se to tady postupem času trošku oživí. Držím tomu všechny pěsti :slight_smile:

Mozna se tento zpusob komunikace proste prezil. Jako se uz pred nejakou dobou prezila emailova diskusni fora. O osobnim setkavani ani nemluve.

Osobni setkani se neprezila, doufam.

Jak jsem pred nejakou dobou navrhoval sraz, tak cca pred tydnem to tema na ZK oprasil Sobi, se kterym jsem to tema diskutoval.

A kdyz ZK klekly, znovu to nadhodim zde. Co byste rekli na osobni setkani? Pro zacatek treba jen vecerni posezeni v hospode v Praze?

3 Líbí se

Dobrý nápad. Pokud se objeví další fandové srazu, možná by bylo vhodné otevřít samostatné téma pro přehlednou komunikaci - od návrhu termínu přes přihlašování zájemců po zajištění vhodné osvěžovny.

2 Líbí se

No tak fórum na Zbraně kvalitně je vypnuté už přes týden a tak to asi a bohužel vypadá na definitivní vypnutí, protože stránky ZK běží a tak by jistě majitel dal, v případě, že by se jen něco pozdrželo a dělalo se na nápravě, na stránky nějakou informaci.

Spíše nechápu, proč by se ale fórum vypínalo a stránky nechaly běžet, to by muselo být fórum nějak “závadné” a dělat majiteli problém, jiný důvod nevidím…

Možná to neví… modelářské fórum takhle jednou neběželo taky víc než týden. Majitel a správce v jedné osobě byl služebně vzdálen…

No doufejme, časem se uvidí…

OK, tak jsem zkusil to jedine, co mne napadlo. Treba mu to nekde cinkne. Jestli ma info az pri vetsim pohybu, smula, desitky tisic posilat nebudu. :wink:

3 Líbí se

Ahoj všem tady na fóru. Dnes jsem se zaregistroval zde do fóra, protože jsem dlouholetý člen na zbranekvalitne, ale tam to vypadá na konec.

Jak už tady někdo předemnou psal, že je škoda že obecně tyto internetové diskuse končí. Na zbranekvalitne už to je pár let neaktualizováno, myslím obsah stránek, ale fórum si žilo svým životem a je velká škoda pokud se jedná o jeho opravdový konec.

Ono se tam posledni dobou, i kdyz to jeste fungovalo, nijak intenzivne nediskutovalo. A ne uplne mala cast toho, co se tam delo, souviselo se zmenou zakona, coz je vec jednorazova, ktera to dlouhodobe pri zivote drzet nemuze. Umim si predstavit, ze primarnim duvodem pro nedostupnost byla nejaka (i banalni) zavada na kterou se sekundarne nabalilo „ja uz to kvuli ten par lidem zprovoznovat ani nebudu“.

Ono to moc intenzivne nezije ani na gunsbooku, nemala cast aktivity jsou reklamni zalezitosti - propagace nekolika strelnic a poskytovatelu kurzu. Jinak je to taky dost vlazny.

No a tady je to taky komorni. I kdyby se sem presunula veskera aktivita ZK a GunsBooku dohromady, mohutnosti debat v dobe nejvetsi slavy ZK se tim ani nepriblizime.

Od vyhledavace podporeneho AI uz dnes dostanes odpoved snadneji, nez spolecensky narocnejsi formou komunikace s jinym clovekem.