Ale tlustá, stejně jako valná většina dvouřadých mikrokompaktů v devítce Luger (jako např Glock 26) - na webu píší tloušťka 29,5 mm. Ten smiťák má 22 mm. Ale je to holt „jen“ 380 Auto…
No právě - šířka, tak bych rád něco jedno či jedna a půl řadého. Ale hodně dělá celková proporce, takže ošahat a vyzkoušet live.
Jinak 380 auto se vrací a potenciál tam je. ![]()
V ramci hodnocenek jsem si zkusil Dicken drill s Kevinem. 6+1 + 6 + 6. Dal jsem to na 13 ran.
Ted jsem si objednal delsi zasobnik, budu nosit 6+1 + 8.
Chtit o kus vetsi sel bych asi do jednoradeno G43X s neoriginal 15r. dvouradymi zasobniky.
Jednořaďák je původní Glock 43 (6+1). G43X (10+1) je takový hybrid - náboje v zásobníku už jsou sice trošku cik-cak, ale ne úplně - neleží na sobě ve dvou řadách jako v pravověrném dvouřadém zásobníku. V zásobnících ShieldArms (ap.) pro G43X se podařilo docílit skutečného dvouřadého zásobníku díky celoocelové konstrukci z tenkého plechu.
Ale i tak to nebylo bez problémů, naprosto spolehlivé zásobníky od ShieldArms jsou až třetí generace (kdežto púvodní desetiranné od Glocku fungují spolehlivě vždycky…)
G43x mám, a mám z něj nastříleno dost.
Je to velmi nepohodlná zbraň na střelbu. Příjemná na nošení. Oproti tomu právě věci jako canik nebo i Taurus jsou mega nádherné turbo příjemné guny na střelbu. A na nošení moc nepoznám rozdíl.
Nechám si ho. Ale znovu bych ho nekoupil.
Ok, jeste mam tohle NAA-22M - North American Arms , tim jsem s nosenim zacinal.
Ale spolehlivost okrajoveho zapalu mi neprisla dostacujici. Asi to ma na evropske tvrde patrony slabou bici pruzinu. WMR neodpali tu a tam, LR casto.
Včera mi kolega v práci ukazoval svůj nový Hellcat H11 na 9mm Luger. Má k tomu zásobníky s kapacitou 10 a 12. Z obrázku bych to neřekl, ale na živo to vypadá velmi pěkně, ač prcky obecně nemám moc rád. Budu se muset s kolegou domluvit a vyzkoušet ho! Jsem zvědavý, jak se bude držet, protože už i grip hubenýho Arexe jsem musel obalit, aby se mi dobře držel.
H11 odpovídá to i tvým požadavkům.