EDC - co dneska nosíte?

Ale tlustá, stejně jako valná většina dvouřadých mikrokompaktů v devítce Luger (jako např Glock 26) - na webu píší tloušťka 29,5 mm. Ten smiťák má 22 mm. Ale je to holt „jen“ 380 Auto…

No právě - šířka, tak bych rád něco jedno či jedna a půl řadého. Ale hodně dělá celková proporce, takže ošahat a vyzkoušet live.

Jinak 380 auto se vrací a potenciál tam je. :grinning_face:

V ramci hodnocenek jsem si zkusil Dicken drill s Kevinem. 6+1 + 6 + 6. Dal jsem to na 13 ran.

Ted jsem si objednal delsi zasobnik, budu nosit 6+1 + 8.

Chtit o kus vetsi sel bych asi do jednoradeno G43X s neoriginal 15r. dvouradymi zasobniky.

Jednořaďák je původní Glock 43 (6+1). G43X (10+1) je takový hybrid - náboje v zásobníku už jsou sice trošku cik-cak, ale ne úplně - neleží na sobě ve dvou řadách jako v pravověrném dvouřadém zásobníku. V zásobnících ShieldArms (ap.) pro G43X se podařilo docílit skutečného dvouřadého zásobníku díky celoocelové konstrukci z tenkého plechu.

Ale i tak to nebylo bez problémů, naprosto spolehlivé zásobníky od ShieldArms jsou až třetí generace (kdežto púvodní desetiranné od Glocku fungují spolehlivě vždycky…)

G43x mám, a mám z něj nastříleno dost.
Je to velmi nepohodlná zbraň na střelbu. Příjemná na nošení. Oproti tomu právě věci jako canik nebo i Taurus jsou mega nádherné turbo příjemné guny na střelbu. A na nošení moc nepoznám rozdíl.
Nechám si ho. Ale znovu bych ho nekoupil.

Co toto? Malé a roztomilé, pravda asi slabé :grinning_face::

a taktická úprava:

Ok, jeste mam tohle NAA-22M - North American Arms , tim jsem s nosenim zacinal.
Ale spolehlivost okrajoveho zapalu mi neprisla dostacujici. Asi to ma na evropske tvrde patrony slabou bici pruzinu. WMR neodpali tu a tam, LR casto.

Včera mi kolega v práci ukazoval svůj nový Hellcat H11 na 9mm Luger. Má k tomu zásobníky s kapacitou 10 a 12. Z obrázku bych to neřekl, ale na živo to vypadá velmi pěkně, ač prcky obecně nemám moc rád. Budu se muset s kolegou domluvit a vyzkoušet ho! Jsem zvědavý, jak se bude držet, protože už i grip hubenýho Arexe jsem musel obalit, aby se mi dobře držel.

H11 odpovídá to i tvým požadavkům.

1 Líbí se

Už mnohokrát jsem se setkala s názorem, že když nestačí zásobník např. Walther PPK nebo bubínek .38, tak už je to megaprůser a je lepší zdrhnout. Já mám Glock 19, nosím dva zásobníky na 15 ran a i když mě to neomezuje (nosím z 99% v kabelce), tak mi to přijde zbytečně moc. Takže pohodlné nošení na 6+6 ran (dva zásobníky) nevidím jako problém.

Zajímalo by mě, jak se nakonec rozhodneš.

Zatím je to otevřeno, ale taky jsem to tak měl, že to “nevadilo”. Ono to začne, pomalu, ale jo.

Tak to musíš mít pěknou kabelku, či kabelu. S tzv. psaníčkem už by určitě problém byl. Rtěnku, zrcátko, make up, Glock, sakra, kam dám mobil a zásobník.:thinking: Dilema mobil vs Glock. No jasně, kašlu na zrcátko, rtěnku i make up. Lepší být “hnusná”, než mrtvá. :sweat_smile:

Jasný, psaníčko to není :joy: Rozhodně bych si tuhle kabelku nevzala do divadla, ale tam bych nebrala ani toho Glocka, nebylo by ho kam schovat :joy: Je to prostě praktická kabelka, kam se vejdou všechny důležité věci, i když tedy něco tam najít občas bývá problém :joy: :joy: :joy:

Dva zasobniky nejsou jen otazka poctu naboju, ale taky poctu zasobniku. Clovek vystreli, protoze je ve stresu a/nebo v neobvykle pozici/poloze tak ruka neposkytne zbrani dostatecnou oporu, dojde k zavade a vystresovany strelec pri prekotne reakci na zavadu zasobnik upusti nebo zahodi. A to je ta chvile, kdy hodne rychle potrebuje sahnout pro ten druhej …

Jj, je to tak, jak píšeš. Ještě horší jsou třeba návyky sebrání zásobníku či hilzen. Ale to je jinam.

Na každý pád, pokud to má být funkční pro nošení, musí být sestava minimálně + jeden náhradní zásobník. Je úplně jedno, jestli je to Glock 42/43 nebo 17/19, Kevin či Astra Cub. Ta poslední by byla ideální do toho psaníčka. :joy:

https://www.redsix.cz/pistole/samonabijeci-pistole-astra-cub-raze-6-35-mm

Ano, opět je v sadě (nebo bývá) se dvěma zásobníky. :wink:

Kdo by chtěl, tak jsou u nás tyto Španělky i v nepoužitém stavu.

Nakonec pěkné a ženské promo na G42:

Chápu, to mě nenapadlo.