U Lugeru je to uz spis o tom, ze si nalaborujes presne takove strelivo co chces a vetsinou i konzistentneji nez kupovany lowcost.
Usetrit se da porad hodne u puskovych a nebo min obvyklych razi.
U Lugeru je to uz spis o tom, ze si nalaborujes presne takove strelivo co chces a vetsinou i konzistentneji nez kupovany lowcost.
Usetrit se da porad hodne u puskovych a nebo min obvyklych razi.
Tak u takové 45-70 Gowt. ušetřím přebíjením na jednom kusu fakt hodně tj přes 60% (a hlavně vyrobím si fakt plnotučné), ale těch zase nevystřílím 20 000 ročně, to bych musel být Terminátor nebo Robocop. Už po deseti ranách se do každé další jedné musím trochu nutit… ![]()
u mě je to spíš o tom, že když mám na homeoffice dlouhou schůzku/call , aspoň ji k něčemu využiju ![]()
Čau, jakou máte poslední dobou zkušenost s Náboje 9mm Luger ALSA PRO?
Střílím zatím tovární S&B ale uvažuju že bych zkusil přebíjenky. Na střelnici jsem ale slyšel že se zhoršily a ze stovky 8-10 závad. Do nové zbraně mam prý cpát jen nový náboje.
Alsy 124 gr jsem zkoušel do své P10F, střelba bez závad, akorát mi ten prach v tunelové střelnici strašně smrdí. Přešel jsem z nich zpět na S&B nontox a absolutní spokojenost. Při svém, na místní poměry nízkém, ročním nástřelu kolem 8 tis. si raději připlatím za komfort při střelbě.
Nábojnice po sobě sbírám a když se nasbírá pár kilo, odnesu je do sběru. sníží to cenu asi o 1 kč/náboj. Na ZK jsem kdysi četl, že nontox nábojnice nejsou moc prodejné, páč mají jinou geometrii zátravky.
Nontoxy mají zápalku užší oproti standardu. Proto se na nich lámou či váznou vypichovací jehly. Já ty „nové“ třídím bokem, a vždycky až jich mám několik set, tak zátravky na stojanovce převrtám na standardní rozměr (2 mm) a nábojnice pak normálně zpracuji stejně jako ostatní. Je to jen jednorázová práce navíc, pak už ty nábojnice točím stejně jako ostatní. ![]()
Hotové přebíjenky od Alsy nepoužívám (tzn nemám s nimi ani osobní zkušenosti), ale používám jejich střely (115 grs) pro vlastní přebíjení.
Asi záleží na šarži. Vystřílel jsem jich v posledních pár měsících asi pět tisíc a bylo to bez závad. Loni na podzim mě ale na přípravném kurzu překvapila slabá rána právě u těchto nábojů. Prý jsem nebyl jediný, kdo měl tu smůlu.
ALSA PRO střílím pravidelně letos nějakych 12tis a jediné co je potřeba je častěji čistit celou pistol cca po 600- 800 pak zcela bez problému .Přes 1000 pokud nevyčistím začne problém s vyhozením nábojnice. A samozřejmně je to vhodnější na venkovní střelnici kvůli spalinám. NONTOX super jen ta cena.Střílím Glocky 45 a 43x
Taky třídím úzké zátravky zvlášť. A nejsou to jen nontoxy. Když jich mám dost a chci si zaposilovat, jdou do lisu úplně normálně stejně jako nábojnice s širokými zátravkami. Jehla Hudec je protáhne úplně bez rizika, jen s trochu větším odporem. Mám vyzkoušeno, že i z berdana udělá boxera. Vrtání netřeba.