Datovka a nákupní povolení, výjimky atd

Jaké máte zkušenosti s tímto způsobem ? Rychlost vyřízení ?

Jen ty nejlepsi. Fakt. Datovku jsem si zridil hned kdyz s ni zacalo jit komunikovat s policajty a myslim, ze jsem byl jeden z prvnich “prudicu” kvuli kterym se museli naucit nove poradky.

Po chvili si to ale sedlo a dnes poslu zadost o nakupko a casto ten den ho mam schvalene zpatky a to vse zdarma.

Imho jedna z nejlepsich veci co se ve strelectvi stala za posledni roky, bez prehaneni.

1 Líbí se

Já si přes datovku vyřizuji NP. Naposledy (letos v dubnu) jsem jeden den posla žádost a druhý den jsem měl nákupko.

Všichni hlásí dobré zkušenosti. Já posílal minulý týden v Plzni a stále nic……tak uvidíme

Datovkou mám NP hotové většinou ještě ten den, pokud ji pošlu dopoledne. Pokud pošlu až někdy pozdě odpoledne, mám ho nejpozději druhý den do oběda. Tzn. jen pozitivní zkušenosti.

Mně v Plzni dorazilo pokaždé do druhého dne

Ja datovku nemam, posilam jim to digitalne podepsane emailem a oni mi emailem posilaji podepsana rozhodnuti. Vetsinou rychle. Dokonce jsem takhle i prihlasil zbran. Ale je pravda, ze na zadost o nakupko poslanou v nedeli pozde vecer zatim reakci nemam.

Vypadá to, že OSZBM jsou před nabytím účinnosti nového zákona přetížené. Spousta lidí se snaží vše stihnout ještě za starých podmínek. Třeba já teď čekám na vydání zbrojního průkazu druhý týden.

@dan Ahoj, můžeš simtebe upřesnit to přihlášení zbraně.

Díky

1 Líbí se

Tím je myšlena registrace zbraně. Vyplní se elektronicky formulář registrace (tzv. šedivák), pošle se datovkou nebo e-mailem s elektronickým podpisem, OSZBM si to zpracuje, a pak se s nimi stačí jen domluvit na termínu kontroly zbraní a převzetí průkazu zbraně.

No, a v pripade C-1, ktera prukaz zbrane nema, se Policie rozhodne, jestli ji videt chce a vyzve te k predlozeni, nebo ji videt ani nechte. U me ji videt nechtela, ale to muze souviset s tim, ze za ani ne rok mam „obratku zbrojaku“ a budu ke kontrole predkladat uplne vsechny zbrane, tak si asi rekli, ze jim to staci az pak.
Jinak, ja mam kvalifikovany el.,podpis ulozeny na kvalifikovanem HW zarizeni (mam ho na v chipu obcance) a jeste ho mam zaregistrovany v zakladnim registru, takze to je digitalni ekvivalent overeneho vlastnorucniho podpisu. S tim vyridim prakticky cokoliv.

1 Líbí se

Já jsem si 3.11. podal žádost o nový ZP (blíží se mě konec platnosti stávajícího a vyjde mě to tak blbě, že jsem si ještě musel požádat o nový) a dneska 25.11. mě přišla SMSka, že si ho můžu vyzvednout.

Obe emailem zaslane zadosti o nakupni povoleni odeslana, jedna v nedeli pozde vecer a druha v pondeli brzo rano, na podatelnu byly vyrizeny dnes, kratce pred devatou. Tedy rano druheho uredniho dne od podani.

Takže když dneska nestihnu přihlásit zbraň B,potřeboval bych totiž už na víkend PZ,tak potom stačí poslat datovkou šedivák a zákonná povinnost 10 dní je splněna??

Jestli ji nepřihlásím dneska a nedostanu PZ,tak potom už není kam pospíchat a je mi celkem jedno,kdy se akce ukončí..

A jaký kraj poddání ?

Jihočeský kraj………………

Ano. To, ze se pri tom vetsinou automaticky predklada zbran je zvyk, nikoliv povinnost. Podle zakona se zbran ke kontrole predklada na vyzvu Policie. A oni te vyzvou abys ji prinesl az si pujdes pro prukaz zbrane.

Ale ma smysl tam zajit osobne - jestli potrebujes PZ uz tento weekend, pri osobni navsteve je urcita sance, ze ti ho vyrobi na pockani.

Díky moc za další dovzdělání :slightly_smiling_face::slightly_smiling_face:

Když to dnes nestihnu, využiji datovku a aspoň nebudu mít nervy,že mě zhaftnou za nedovolené ozbrojování:joy::joy:

Pochybuju, že B zbraň zaregistrují jen na základě poslaných papírů bez její fyzické přítomnosti u nich.

Já osobně v takové situaci bych vzal do ruky telefon, vytočil číslo příslušné služebny a zeptal se jich.

to ne, ale splnis zakonou lhutu a to podani do 10 prac dnů, pak te vyzve policie k predlozeni.