Nemaji moznost ji nezaregistrovat. Od podani sedivaku bezi standardni tricetidenni spravni lhuta na vyrizeni zadosti a registraci nelz epodminovat splnenim podminek, ktere nestanovi zakon. Maji pravo pozadat o zbrane predlozeni ke kontrole a stanovit termin tak, aby to probehlo pred vyprsenim lhuty.
Ano, avšak mířil jsem na konkrétní případ , který řeší kolega, nestihne v pátek dojít na služebnu zbraň fyzicky zaregistrovat, tak pošle datovkou jen papíry a o víkendu by chtěl jít střílet , tedy na nedostatek času na jeho straně. Poldi mají svých 30 dnů, které mu jsou platné jak mrtvému zimník, protože nemá zaregistrováno a nemůže střílet
Hotovo, přihlášeno, PZ vystaven,dámy byly jako vždy perfektní ![]()
![]()
Jenom detail. Žádost se posílá na KŘ. Proto je dobré do kolonky “Určeno komu” uvést kterému OSBMZ to bude patřit. Urychlí to vyřízení.
Tak v Plzni momentálně vyřizují žádosti ( nákup, vyjímky ) cca do tří dnů, takže super
Ahoj, pokud jsem si nestáhl nákupní povolení A-I z datovky a zpráva už je smazaná, jak získat kopii, kdybych ji chtěl mít z sebe? Požádat policii o “kopii”, nebo požádat o novou? Nebo je ještě jiná cesta? Diky
Datovkou bych volnou formou pozadal o opetovne zaslani.
Datovka ve spolupraci s portalem obcana umi preposlat i prilohu do mailu, takze priste se tomu muzes vyhnout. (Jen je zprava ihned dorucena tim, ze to za Tebe vyzvedne ten portal a preposle.)
Dík. O tom přeposílání vím, ale raději používám Datovku, v které se to uloží “na furt”, jen je třeba to včas stáhnout
…
Alternativně je možné počkat necelé dva týdny, než bude zprovozněno vydávání zbrojního listu, a stáhnout si ten. Na zbrojním listu budou uvedeny všechny výjimky i povolení.
raději používám Datovku, v které se to uloží “na furt”
Nemels problem prave s tim, ze ti to z datovky zmizelo ?
No, ale to tu asi neresme. Ja jen dodam, ze kdo nema datovku, ale ma kvalifikovany elektronicky podpis, ten muze veci vyrizovat i emailem.
A jeste jedno upozorneni, overitelnost elektronicky podepsanych dokumentu je typicky pet let. Je jedno, jestli vam je poslali emailem, nebo jste si je stahli z datovky. Clovek si muze tuto dobu svepomocne prodlouzit (vzdy o dalsich zhruba pet let), ale to je pro vetsinu smrtelniku prilis komplikovana vec - vetsinou je snazsi si o ten dokument pozadat znovu.
Myslel jsem aplikaci Datovka, kde se dokumenty mohou stáhnout do telefonu, ale jen do té doby, než se datová zpráva v origo datové schránce smaže. A šlo mi hlavně o ten dokument, který memu prodejci stačí ukázat v telefonu, aniž by ověřoval, jestli je digitálně stále platný. Ze prý je to pro něj snazší?, než to ověřovat v CRZ před prodejem. Další benefit pro mně je to, že ty dokumenty nechodí veřejným emailem. A jestli se stažením Datovkou z datové schránky zpráva přečte mě netrápí.
Ja predpokladam, ze realna praxe se rychle ustali na prijimani neoverenych kopii dokladu (a jejich fotek v mobilu). Do ty doby, nez to nekde nekdo zneuzije a podvedeny to odskace - pak se mozna pristup zmeni.
Ale to „snazsi“ tak uplne nechapu, protoze jestli ma pristup do CRZ, tak do nej ten prodej musi pred vlastnim predanim zbrane zapsat. Tu usporu, ze se do nej jen o chlup driv nepodiva a neoveri opravneni tam uplne nevidim. Ale to je nakonec jeho vec.
Emailu bych se v dnesni dobe uz zas tolik nebal. Obsah tve emailove schranku je tak bezpecny, jak seriozni je firma, ui ktere mas schranku udelanou. No soubor, ktery sis stahnul do mobilu Datovkou je tak bezpecny, jak seriozni je vyrobce mobilu a vyrobce operacniho systemu. U toho emailu si muzu vybrat poskytovatele, ktery podleha ceskym zakonum (a ja si treba postovni server provozuji pro sebe sam, bez nekoho ciziho) zatimco vyrobci mobilu i operacniho systemu jsou ceske zakony spis dost fuk, ty se ridi zakony svych zemi a tvoje data zpristupnuji jinym subjektum podle tamnich pravidel, ne podle tech zdejsich. Takze v tomhle ohledu mi email mozna i bezpecnejsi (kdyz si ho nectes pomoci mobilu). Ale to uz je samozrejme na tvem posouzeni a jestli ti to vyhovuje tak jak to delas tak to neni spatne.