Mate ji nekdo? Dlouho jsem si nekoupil zadnou hracku a tohle je docela legenda tak mne svrbi prst. Dalo by se s tim strilet asi i ve sklepe nebo na zahrade coz je znacka ideal. Zda se ze existuji i siroke moznosti tuningu a ladeni, ale trochu se bojim abych nevlezl do kralici nory ![]()
Mám, před lety jsem jí koupil synovi. Střílí to přesně, nijak jsem to netunil. Jen se tedy upumpuješ.
To mi asi nevadi, necekam ze bychom z toho strileli stovky ran. CO2 me stve naklady navic, navic kdyz chces strilet zrovna neni bombicka a pcp je drahe jak na porizeni tak doplnky. Jen at deti vidi, ze kazdej vystrel neco stoji.
Tak pak jo, je to slušná pistolka ![]()
Co vzít za diabolky? Je to jedno na takové to domácí střílení? Preferoval bych nějaké s plochou hlavou ať to seká hezké dírky, sáhnout po 500ks balení? Přiznám se, že jdu po ceně.
Na domaci strileni jsem koupil nejlevnejsi GAMO s plochou hlavickou. Tusim v Kentaurovi?
A nemam pocit, ze by litaly uplne kazda jinam. Ale mam na to plinkaci plechovkove naroky, ne tercove zavodni.
Mam to stejne, uprimne - pro mne je nejdulezitejsi aby to triggernulo chronograf ![]()
![]()
Tak to můžeš střílet i papírky.
Nebo rovnou děcka vybavit versatilkou a flusačky připravit, pal.
To neni uplne pravda, garmin se mi jen tak necim oblbnout nepodarilo a ze jsem zkousel ruzny veci
Normálně si kup H&N Econ II, RWS Basic či Geco Diabolo. Nešpiní, jsou ± přesné i pro mířenku a hlavně krabka 500 ks výjde do 120,-Kč,max 150,-Kč, což je TOP. Nic lepšího není, teda v kalibru .177 určitě.
Na GECO jsem koukal, dik za potvrzeni
Když jsem se před lety věnoval střelbě ze vzduchovky,tak jsem vyzkoušel všechno možný a nejlíp lítaly JSB. Při dobré konstelaci se z pružinovky dal udělat na 50m soustřel pěti ran o průměru cigarety.
Žádný jiný diabolky tohle nedokázaly a hlavně JSB dělá průměry po setinách mm,takže si najdeš ty správný pro svou hlaveň..
Jinak ještě na gunshop fóru najdeš o diabolkach informací tolik,že Tě z toho bude hlava bolet![]()
![]()
Jo JSB, ale to je vzhledem ke vzduchovce a pak poměr cena-kvalita, úplně mimo. To co jsem uvedl se používá jako trénink střelivo “socka” edition pro ISSF disciplíny. Pak i Varga třeba RWS Basic bere, dřív měl i Econy. Za mě je Geco asi “nejlepší” z daného tria.
P. S. : Asi mě někdo utluče, ale JSBčka (např. Exacty)jsou už často překonané - i když se třídí, tak rozptyl vah a průměrů v krabičce je značný.
Na benchrest to bez vlastního třídění není.
U Crosmanky bych toto neřešil.
Super, Gamo Match diabolky, no nic extra, ale neurazí (Pro Match jsou lepší, jak obyč). Pěkný nožík. ![]()
jo, co se týče diabolek já šel dost po ceně. Na plechovky to bude hádám stačit.
Tak pak děj vědět. Zvládá to prý až 10x pumpnutí, možná víc a přesný je to taky dost.
Jo, domácí tvorba
:
Povedlo se mi crosmana vytahnout na prodlouzeny vikend a spokojenost, srandovni plinker. Na cca deset metru dokazu bez pazby a s otevrenymi miridli pomerne konzistentne zasahovat dno plechovky. Co se vykonu tyce zde je to spise zklamani - diabolka s plochou hlavou se na stejnou vzdalenost sotva zavrta do dreva. Na papir a plechovky to ale staci.
Drobna vytka k pumpovani - povedlo se mi skripnout si kuzi mezi predpazbi a hlaven, zazitek nepreji nikomu. V tu chvili jsem litoval, ze jsem neinvestoval do nejake vzduchovky na bombicky.
Za ty prachy hracka dobra, zrejme si zaslouzila narok na nejake zakladni sklicko nebo kolimator pro vycvik drobotiny.
Mám dojem,že se mi doma někde válí alíkovskej nevyužitej kolim.
Jestli ho budeš chtít a najdu ho,je gratis Tvůj..