3D tiskárna byl můj dlouholetý sen, ale splnil jsem si ho teprve nedávno. Prošel jsem si asi tradičníma fázema kdy jsem se snažil využít maximálně tiskový čas a tiskárna proto zpočátku nezahálela, ale vždy jsem se snažil vyhýbat tisknutí doplňků jako jsou figurky a jiné “hračky”.
Chtěl jsem 3D tisk využít i na doplnění druhého koníčku, střelby ale přiznávám, že jsem moc reálně využitelných modelů nenašel.
Vytiskl jsem si krabičky na náboje, ty jsou imho super
Pak také obal na Garmin Xero radar. Pro tento radar mám i koupený hard case, ale přiznám se, že 3D tištěný je tak dobrý a daleko pevnější než kupovaný hardcase, že hardcase skončil v šuplíku a používám tento tištěný.
Pak mám nějaký obal na záslepky na lepení terčů, ale že by to bylo úplně ideální, to nemohu říct, zřejmě nesedí rozměr kotoučku.
Máte nějaké oblíbené 3D tištěné věci co souvisí se střelectvím? Viděl jsem prodávat i 3D tištěné sušilky, jakou to asi může mít životnost?
Jo, pro někoho kdo střílí velké objemy to asi nedává smysl. Mě moc baví přebíjet a dělám si spousty různých testovacích skupin, takže proto potřebuju ty náboje mít nějak organizovaně uložené..
Jestli ukládáš do krabiček, které tiskneš, tak to asi moc nábojů nemáš. Jestli náhodou tisk krabičky nezabere víc času než výroba těch nábojů do ní?
Jinak tisk je fajn, mám tištěný vymezovač propadu spouště na závodního Canika, celogrip s navaděčem na Zeku a na Zeku ještě hmatník spouště. Vše vlastní vývoj spolu s kolegou, který pak tiskl.
Ty krabicky se preci vystrilenim naboju nespotrebuji, nevyhodim je. Jde o to, ze kdyz delam zebrik navazek znacim si naboje se stejnou navazkou abych vedel jak dopadnou nabojnice. Proste v tom mam takovejhle svuj system.
Nespotřebují. Myslel jsem to na aktuální celkový objem. Neumím si představit, že bych svůj sklad dal do krabiček, které bych tisknul. Používám holá platíčka od sellierů a ty skládám do komínů. Už papírové krabičky by zabraly příliš mnoho místa. Když si představím, že by ještě mezi náboji byly tištěné přepážky a tlustý obal kolem… Brrr.