Každý někdy začínal a hodí se, když snadno najdete opravdu smysluplná výuková videa.
Edit: Toto ještě chvíli aktuální bude, pak alespoň podstata a vlastní manipulace taky zůstane, takže vkládám → Zbrojní průkaz, aneb manipulace a průběh u současné zkoušky.4
Chtel jsme to sem dat taky jako prehratelna videa jako je to u jinych prispevku, ale neprisel jsem na to jak. Pozdeji mi ale poradili, tak jsem to dodatecne opravil.
Jednoduše prostě do textového okna příspěvku vložíš přímo URL videa. NESMÍŠ to ale dělat přes tu ikonku Hypertextový odkaz - to se ti vloží jen odkaz na video. Ale když vložíš do textového okna příspěvku přímo URL videa jako prostý text, tak engine fóra si to nacucne jako embedded video:
Ale on tam nutně nemusí být ten odkaz fotkou z videa. Jde o to, aby byl přebraný zdroj nejlepších z nejlepších, kde hledat poznatky a od koho okoukávat co se kde a jak dělá.
Přesněji řečeno celá řada postupů, které se objevují ve videokurzech je u ZOZ poměrně jistou cestou domů. Nejen HardTask s jejích high ready (resp. temple index). Pokud je zájem udělat videa na ZOZ, tak bych to určitě dal odděleně.
Video pro získání ZP je hned první, kde je vše jasně vysvětleno, že je to pro získání ZP a je to jen takto. Další videa jsou jasně taktika a dynamika. Bohužel existují i jiná videa o ZoZ a rady plné nesmyslů. Např. nedávné od Honzy Šutra. Oddělením by to jistě bylo přehlednější, ale já v tom problém nevidím, když je to jasně popsáno.
Myslim, ze puvodne tam nebylo. Ja bych tam o par prispevku nize nevkladal totez, kdyby tam v te dobe bylo. A ted zedituju svuj prispevek abych duplicitu odstranil.
Nejen od zkousky na ZoZ, ale i z vetsiny zavodu. Je treba porad dokola zduraznovat, novackum obzvlast, ze obranna strelba a sportovni strelba jsou dve RUZNE discipliny. A priprava na ZP je samostatna disciplina treti.
Ale pokud by se to rozdelovalo, mam technickou. Novacek v prvni fazi nepotrebuje dlouhou a rozvetvenou diskusi. Nevi tolik aby se v ni dokazal orientovat. On potrebuje co nejkratsi usporadany zdroj informace v podobe jasny problem → jasna odpoved. To ale, myslim, nelze “diskusni formou” vytvorit.
Vždy když nekdo se ptá jak na to, já se zeptám, jestli to chce na ZP nebo na reálnou obrannou střelbu, protože je to opravdu velký rozdíl Spíš když chce někdo připravit na ZP a tak ho nerad beru na naše střelby, protože tam je to jinak. Prostě nauč se na ZP a pak se naučit používat zbraň reálně. Já osobně každého kdo získal ZP jsem odeslal na HT na DP1. A mám jen pozitivní reakce. Dokonce jeden kolega, co déle nestřílel, si to dal znovu, aby se zase do toho dostal. Podle mne by měl být takový kurz i povinou součástí pro získání nově rožšířeného zbrojního oprávnění.
Takovym peknym ilustrativnim pripadem je zavada typu “selhac”. Pro ucely zkousku na ZP je treba se naucit pockat stanovenou dobu. A pak si tenhle navyk co nejrychleji vyhnat z hlavy, protoze v sebeobranne situaci te zabije. Kurzy/postupy obranne i sportovni strelby proste nejsou jako priprava na ZP vhodne. Ledaze clovek presne vi co dela - to pak ale neni zacatecnik.
Upravil jsem první příspěvek který neslouží pro random výkřiky, ale má shromažďovat souhrnné informace tak, aby nebylo nutné pročítat celé vlákno a destilát informací byl v úvodním příspěvku.
To, že je příspěvek editovaný je samozřejmě vidět, je to ta ikonka tužky a čísla,
které znázorňuje, kolikrát byl úvodní příspěvek zeditován. Po kliknutí na toto tlačítko je vidět i celá časová osa, jak, kdo a kdy byl příspěvek editován, včetně možnosti vrátit se k předchozím verzím příspěvku.
Nařčení, že kvůli tomu je fórum nedůvěryhodné je naprosto mimo, vše je logováno.
Veškerá vlákna v sekci pro začátečníky jsou nativně ve formátu Wiki, tedy s editovatelným úvodním příspěvkem. Ostatně je to popsáno v tomto vlákně - Obsah fóra - návrh témat - #3 od pari777 ve kterém jsou dokonce i účastníci dnešního povstání účastni, což mi na celé věci přijde asi nejsmutnější.