Vyber montaze / optiky / kolimatoru k AKM WUM z roku 1997

Co byste brali vy k rumunskemu AKM WUM z roku 1997 a pripadne proc?
Pistolovy kolim mam na predpazbi a na trosku vetsi vzdalenost by to nejake priblizovadlo chtelo.

1. Nektery z „originalu“ zde: https://www.aliexpress.com/item/1005009147580324.html
    • 4x26
    • 3-9x24
    • 4-12x42
  2. Krouzky a nejake sklo (jake cca)?
  3. Nebo listu a na ni treba puskovy kolim se zvetsovakem?

Nechal jsem na svém ákáčku původní mechanická mířidla. Do sto metrů terč trefím a o žádné střelnici s možností střílet na větší vzdálenost v okolí nevím.

Navíc se mi nechce takovou starou zbraň moc tunit, přidělávání lišt s doplňky mi připomíná „tacticool“ přístup. Ale proti gustu žádný dišputát.

Má to už boční lištu, pokud ne, tak nechat kvalitně přidělat. Pokud je to “srdcovka”, tak nechat být. Já bych dal maximálně nějaké pro, stačí lepší předpažbí + horní kryt.:wink:

Ahtualni stav. Koupeno uz v zelenem plastu, original hnedocerveny plast mam doma.
Pridal jsem zatim pistolovy kolimator a pistolovou baterku. Na blizsi vzdalenost je oboji OK.
Ale uz na 100 m jsem citil, ze by se nejake mensi zvetseni hodilo.
Asi jako nejlepsi cena / vykon mi prijde ten puskovy kolim se zvetsovakem na picantiny.
Ale zase ty azbukou popsane optiky maji neco do sebe…
Nebo to proste nechat takhle, projit par kursu a pak se uvidi?

1 Líbí se

Netušil jsem, že to je v plastu. Tak to jsou pro mě navrhované modifikace přijatelnější. :slightly_smiling_face:

Pokud přece jenom kombo kolim + zvětšovák, tak třeba compact kombo od Vector:

nebo

Klasická komba na AR jsou strašný hebla, obzvlášť ty s Eotechem.