Ahoj, přemýšlím o krátké malorajdě, využití tak 5 závodů u nás na střelnici, mířenka 25 m. Máte někdo zkušenosti s novými, Ruger, Browning? Nebo koupit jetou Margolinu? Nebo revolver? Alfu?
Casto a rad doporucuju v razi .22 lr Smith and wesson model 17.
S rugerem ve .22 mam zkusenost jen s mkII, nicmene tez veskrze pozitivni. Revolver bude imho hnprincipu veci presnejsi.
Já si pořídil na hraní Rugera MarkIV. V těžké celonerezové variantě. A s možnostmi si s tím blbnout, co se týče „výbavy“. Někdo se nad mojí konfugurací může pousmát, ale na 25m střílím (s oporou) i s mýma očima jednou dírou:
Jinak střeva tam mám od Volquartsenu a je to rozdíl nebe a dudy, teď je ta spoušť na fouknutí…
Volquartsen spoust mam v 10/22 a je tez paradni, pardon za OT
Tak Ruger Mark či ten revolver bude stačit. Pokud máš vyšší ambice, tak klidně Margolin, či Pardini nebo Walther. ![]()
Podívám se po Margolíně, probral jsem to dneska s chlapama na závodech na střelnici. Dík za rady.
Ani jednoranka typu Drulov nemusí být…
Drulov 75 je taky ve výběru.
Slyšel jsem hodně chvály na Taurus TX 22
hlavně co se týče spolehlivosti ale i přesnosti.
Prej tožeře všechno a na dynamiku dobrý. za rok jí chci koupit malýmu jako první seznámení se zbraněmi.
Tak nejsnáze je objet vícero klubů, nabrat moudro a možná člověk netrefí na někoho, co něco jako „ležáka“ bez využití pustí.
Tauruse si chci pořídit taky, je to prý jedna z nejlepších ne-li nejlepší .22, která zbaští všechno a netrpí na závady.
Až na tu spoušť. Ono teda třeba ten Ruger taky nemá v základu spoušť nic moc, ale s tím Volquartsenem je z toho terčovka a úplně jiná liga. Ale na plinking a plechovky je to skoro jedno. Pokud chce člověk lovit desítky na 25m, tak spíš opravdu nějaký ten „target“ model, nebo už zmíněné Margolin ap.
Tak stačí se zeptat Vargy, to je studnice znalostí a vědění. Pokud nebudete nudit a ptát se věcně,…
Jinak za ty prachy
:
https://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/826365-drulov-75-22-lr/
Na tu jsem koukal, ale mám to přes celou republiku.
Si to nech poslat „kurýrem zbraňovým“, nebo jaká že to moderna existuje. Nějak to jde, přes obchodníka se zbraněmi na jiné místo - stačí to vložit do komise mezi dvěma subjekty, kde existuje závoz.
Měl bych se jet zítra na jeden Drulov podívat. Ale nevím, jestli by se s tím dala střílet 25m mířenka 18 ran za 8 minut?
No jestli jsi schopen přebít do cca 10 sekund a pak mít 10 sekund na ránu, tak jo.
Mrkni na YouTube, jak je Kraken cca rychlej.
Jinak „celopažba“ DU 90 je fakt krása + když tam dáš pažbu, tak luxus karabina. ![]()
Dlouhou mám 457, potřebuju něco levného a přesného na 5 závodů do roka ![]()
To je divna margolina. Dobra volba!