Vše okolo skrytého nošení

Zakládám tohle téma pro řešení věcí okolo skrytého nošení.

Rovnou bych se chtěl zeptat vás, kdo nosíte v opaskovém pouzdře, jak řešíte printing?

Nosím v AIWB pouzdře a se skrytým nemám po většinu času problém, ale hlavně v létě, když mám jenom triko a začne foukat silný vítr přímo proti mě, tak to dokáže udělat hezký printing.

Chápu, že někdo to v létě řeší tím, že nosí různé tašky, ale toho bych se rád vyvaroval a zajímalo mě, jestli na to nemáte někdo nějaké elegantnější řešní, případně, jestli printing vůbec řešíte.

Nosit volnější vrchní oblečení, aby splývalo kolem, a nepřitahovat pozornost okolí tím, že pořád zkoumáš, jestli neprintuješ.

Volné oblečení (nenosim ani nic jiného) nepomůže v případě, kdy ti fouká vítr proti – nebo alespoň mě ne, jsem hubenej, takže když foukne vítr, hned to jde vidět. Možná kdybych měl pupek, tak to neni takovej problém :smiley:

Tak si přidej pupek a aiwb schovej do něj. Nebo zkus nosit na boku.

Myslím, že někteří “nosiči” printing výrazně přeceňují. Drtivá většina lidí si něčeho jako je printing nikdy nevšimne. Osobně vyzkoušeno a ověřeno.

4 Líbí se

@Selag Přesně tak. Maximálně ti někdo známej řekne něco ve stylu: Ty seš teda pěkně stará škola, že nosíš mobil takhle v pouzdru na opasku, to už dávno není moderní… :slightly_smiling_face:

V létě chodím občas v relativně upnutějším triku, které prostě trochu printuje. Nikdy nikde žádný problém nebyl.

Printing neresim. Slusne lidi ozbrojeny neznamy clovek nedesi, to mam mnohonasobne overeno. Takze nedostatecnym skrytim riskuju, ze nekdo, kdo pujde primo po me to bude mit snazsi, protoze se lip pripravi. OK, neprijemne, ale natolik malo pravdepodobne, ze me to nemotivuje dostatecne k tomu, ze bych se pripadnym printingem zabyval nad ramec konstatovani, ze o nem vim.

Už jsem si zvykl, že občas se printingu vyhnout prostě nejde. Také to nijak extra neřeším a nikdy jsem s ním neměl žádný problém… ale jelikož v mém okolí neznám moc lidí, co by denně nosilo, tak mě zajímalo, jaký pohled na to mají ostatní a jestli má vůbec cenu se zabývat úplným odstraněním printingu, což jste mi právě potvrdili, že nemá :smiley:

Nosím denně, někdy mám pocit jak hrozně mi to printuje, a když se regulérně zeptám kolegy jestli si něčeho všiml, musí se přímo zaměřit na hledání aby mu to došlo. Prostě jsme trochu paranoidní, ve finále nikoho spíš nezajímáme a co máme pod trikem už vubec :slight_smile:

2 Líbí se

Základem řešení printingu je neprintovat. Například tento nosič neprintuje skoro vůbec.

3 Líbí se

Kdyz tady takovy reseni nekdo popise, bude z toho proflaknuty reseni, ktery “kazdej zna” :wink:

Kdyz potrebuju byt extremne low-profile, nesu Kevina bez naboje v komore primo v kapse.

4 Líbí se

Tak zrovna Kevina jsem se nikdy nebál nosit jakkoliv i s nábojem v komoře.

S právem nosit zbraň se pojí povinnost nosit ji skrytě, ale také existují omezení, kde ji nelze mít vůbec. Zároveň vznikají další zajímavé situace: svlékání u lékaře, veřejné toalety, návštěvy veřejných budov i budov státní správy. Podělte se o situace, které přinesly nějakou komplikaci, a jak jste ji vyřešili?
Na úvod bych odlehčil, a dál zajímavé video od Honzy :slight_smile:

Mam za nutne zminit, ze skryte noseni (legislativni pozadavek) neni totez, co noseni utajene (takticke doporuceni). Zakonu je uplne jedno, ze je naprosto jasne videt, ze mam zbran. Zakon pozaduje jen to aby primo ta zbran (a strelivo) nebyla videt. Spousta lidi to nerozlisuje a z toho pak povstavaji neuzitecne hadky.

Pokud zustaneme v rovine legislativni, musim rict, ze jsem se prakticky nesetkal z problemem, ktery by bylo zajimave zminit. A to uz vic nez osm let nosim v rezimu “mam-li na sobe kalhoty, pak mam i zbran”. Takze, kdyz to za sebe shrnu, noseni zbrane neprinasi prakticky zadne komplikace, ktere by mely slozitejsi nez trivialni reseni.

U doktora obvykle zvladnu zbran vybit a premistit do batohu aniz si nekdo vsimne, a kdyz nahodou ne, informuji lekare, ze ji u sebe mam. Parkrat uz jsem tak vybijel az v ordinaci, parkrat absolvoval vysetreni (i do pul tela) se zbrani tak jak jsme s ni prisel. Na toletach zbran z pouzdra nevyndavam a tak neznam duvod pro ktery nekteri ano. V budovach statni spravy bud’ vstup beze zbrane nevynucuji nebo jsou na lidi se zbrani prirpaveni a zbran lze ulozit. Na kulturnich akcich si dopredu zjistuju zda maji ramy a pokud ano, tak zbran zustava v aute, jinak jde se mnou. Takze asi nejvetsi komplikaci jsou nakonec strelnice, ktere maji v provoznim radu zakaz pohybu s nabitou zbrani - maji-li vstup z ulice primo do prostor strelnice, je treba vybit na ulici. Ale to vetsinou neni velky problem ani na pomerne rusnych mistech typu “AWIM na Florenci”. A moje domovska strelnice navic nic takoveho nepozaduje. Nakonec jsme si ale na jednu komplikaci preci vzpomel. Obcas se po prochazce nebo po behu koupu ve Vltave. I kdyby mi nevadilo Glocka namocit, nemam jaksi na sobe nic a v ruce by to nebylo stastny. Bohuzel, s resenim teto situace se sverit nemohu. V jinem tematu tady jsem to udelal a nasledne bylo cele tema presunuto do sekce “jen pro prihlasene”. To bych to s timhle tematem opakoval nerad :wink:

2 Líbí se

U lékaře, když mě vyzve ať si odložím, tak většinou začne koukat do počítače. Pistoli i s pouzdrem hodím do batohu zády k němu, nikdy si toho nevšiml. (Nemám problém s tím, že je náboj v komoře, možná byste někdo řekli, že to není bezpečné. Ale když mi v tom samém pouzdře visí na kalhotách, myslím že je bezpečná úplně stejně). Při oblékání si ji připnu taky tak, že to nevidí.
Co se týče toalet, mně většinou pouzdro popojede na opasku a když se oblíkám, tak už není tam kde bylo, a táhne to gatě a je to o nervy to urovnat… A když už natáhnu kalhoty, váha pistole mi vytáhne opasek z poutek. Myslel jsem, že s core opaskem to bude lepší. Je, ale ne zcela. Tak prostě je pro mě pohodlné pouzdro sundat (chvála vynálezci speed loops). Nejsem v poslanecké sněmovně, abych na záchodě šňupal koks, tak doufám, že ji tam nikdy nezapomenu. Pokládám ji na zem před sebe, kam vidím :slight_smile:

Docela mě baví představit si Dana s nějakým “koupacím” opaskem ve Vltavě :smiley:

Ps: občas chodím na Branickou louku taky plavat do Vltavy. Dane, mohl bys mi v soukromé zprávě pošeptat nějaké řešení, kam s ní?