Tréningové metody: Airsoft

Chtěl jsem se Vás zeptat na tréningové metody a-la airsoft. Jsem teď dost času mimo domov a v prácei mám areál. Bohužel střelba “ostrou” je tu nemožná, ale chtěl jsem tady trochu ve volnu trénovat a proto hledám jak klasickou přípravu doplnit nikoliv nahradit. Napadla mě airsoftová verze G19X(G45) protože sedí do pouzder co nosím s ostrou a tedy potrénovat s tímto, jen prostě nějaké reakce, zápichy a trocha střelby, rámy a terče rozmístit není problém.
Trénujete taky podobně? Máte nějaké tipy a zkušenosti, co byste mohli poradit? Samozřejmě trénuji klasicky 1-2x měsíčně na střelnici.

Airsoft má jako přídavný tréning své klady, ale taky své zápory. Asi největší zápory už popsal @dan i zde> Obranná (bojová) vs sportovní střelba - odlišnosti,rozdíly, - #6 od dan kde probírá nectnosti výcviku s FX Simunition, což se dá téměř bezezbytku aplikovat i na airsoft.

Já už momentálně aisoft delší dobu neprovozuji (není čas a stará parta se rozpadla) ale prostě platí, aby si člověk pořád dobře uvědomoval odlišnosti a limity airsoftu/FX, aby se pak v případě ostrého boje nekryl za papundeklovou přepážku apod…

2 Líbí se

Hlavni “vykricnik” airsoftu vidim tam, kde dotycny s airsoftem zacinal (treba proto, ze na ZP nemel vek) a k ostre strelbe prechazi az pozdeji. Takovy airsoftak typicky vystreli rychleji nez ja, trefi se spolehliveji, a vetsinou ma lip zvladnutou i taktiku (ono neni tezky byt lepsi nez ja). Ale ma naprosto neprijatelne bezpecnostni navyky - protoze airsoft nezabiji. A protoze je ma dlouhodobe zadrilovane, da strasne prace se je preucit a jeste dlouho pote ma tendenci ve stresu prepinat “do stare kosile”. Kdyz je na komplexnim treninku s ostrou preucenej airsoftak, jsem vzdycky o chlup nervoznejsi.
Airsoftovyho Glocka mam, ale pouzivam ho spis kdyz delam figuranta, nebo na trenincich “rucni” sebeobrany. Na “zapichy” a pudovku obecne mam Glocka co “strili” cervenym svetlem. Zasah vidim a nemusim pak doma sbirat kulicky. Ale ja moc nesusim. Daleko min, nez by bylo rozumne …

P.S. Puskovy airsoftaci jsou casto zvykli na “nekonecny zasobniky”. Takze kalej a neumej prebijet :wink:

2 Líbí se

Omlouvám se za otevření starého tématu, ale mě airsoftová replika pomohla dokonale zvládnout rozborku a slušně mi pomáhá se “strháváním”, trénuju s airsoft Glock 19 s reálnou rozborkou a strhávala jsem s ním úplně stejně jako s ostrou. Trénink na zahradě mi pomáhá ke správným návykům a zjistila jsem na střelnici, že už zdaleka nestrhávám tolik, takže mě trénink s airsoft verzí pomáhá střílet přesněji a pomohl mi naučit se dokonale rozborku a díky tomu zvládnout manipulaci u zkoušek :slight_smile:

Ale nemyslím si, že trénink nějakého combatu by s airsoftem pomohl.

Ja ti nevim, bezpecnostni navyky, jsem si udelal v AS uplne stejny jako s ostrou, ono to je o tom jak to chces delat a kdo je kolem tebe. Zasobniky jedine tlacny tkaze u sebe jsem nosil 8ks(110). Kdyz se to uchopi dobre tak se da AS naucit dost veci.

Ja mel na mysli spis „typicky pripad“. Nesnazil jsme se rict, ze to neni mozne …