Tip na vytěrákovou tyč na CZ457

Na CZ457 je v pouzdru závěru čep, který vyčnívá do profilu vývrtu hlavně. Mám vytěrákovou tyč ze sady Breakthrough, kterou mám na AR-15, která je složená ze tří sešroubovaných kusů, které jsou lakované.

Když ji strčím do malorážky, tak buď drhnu o ten čep, nebo ji musím ohnout, a pak zase drhnu o vývrt/přechod nábojové komory. V obou případech se odírá lak a ten pak potenciálně zasírá vývrt.

Kdo máte CZ457, jakou používáte vytěrákovou tyč? Mě napadá, že bych potřeboval něco bez laku, a pokud možno v jednom kuse (ty šroubované přechody jsou zdrojem ohybů, což vede právě k těm oděrům).

Já používám, ehm použil jsem za rok a půl dvakrát, obyčejnou ocelovou vytěrákovou tyč s bužírkou a musím se teda podívat, zda je ta bužírka odřená. Konkrétně je to “STIL CRIN - vytěráková tyč - puška - ocel/PVC pr. 5 mm, délka 90 cm”.

1 Líbí se

Asi to znáte, ale tu bužírku lze parádně nahradit smršťovací bužírkou co se používá na izolování drátů. Není to asi úplně odpověď na původní otázku, ale přišlo mi to jako šikovná věc tak sdílím.