Sušení se strikery

Zdravim vsechny a dopredu se omlouvam za mozny hloupy zacatecnicky dotaz:

Jak susite s pistoli ktera nema DA spoust?

Taseni, zapichnuti a prvni vystrel ok, ale pak? Double tap? Prenaseni?

Nebo tyhle veci susite bez stisku spouste?

Jakoze muzu vzdycky natahnout zaver, ale tim si naopak fixuju blbej navyk ne? (Pokud teda nesusim reseni zavad pak je tap-rack v poradku).

Mam p10c jako prvni pistoli, na zbrojak sem “susil” s plynovkou da/sa takze me to vubec nenapadlo.

Jedna cesta je, dát papírek nebo něco do výhozního okna, aby závěr plně nedovřel a aby spoušť zůstala „odpojená“ od trigger mechanismu a tím můžeš opakovaně mačkat, bez cvaknutí. Opakované natahování je nesmysl když chceš přenosy, opakované výstřely atp.
Některým strikerům se vrací spoušť sama i normálně, tam ten problém odpadá.
Doporučuju knihu od Bena Stoegera, Dryfire Reloaded.

Pokud se ti ani trik s výhozním oknem nechce dělat, stačí když i již promáčknutou spoušť budeš mačkat silněji, než normálně spoušť mačkáš. Jde hlavně o úchop při spouštění.

2 Líbí se

Suseni nasucho jeste jaks taks jde. Proste zmacknes.
Ale laserovy naboj, to je jiny stupen. Sice staci alespon na mem Arexu jen lehce cuknout zaverem vzad o par mm a je natazeno, ale vstipit si tenhle pohyb opravdu nechci. A dvoustrely…..
Zvazoval jsem koupit nejakou co nejlevnejsi vyrachtanou CZ75, nebo tak neco.
Ale nakonec jsem radsi laser koupil do DAO BrC, co nosim, misto do velke 9L

Díky za doporučení knihy. Taky mě to zajímá a rád bych se dovzdělal. Vypadá to, že Ben Stoeger napsal několik knih na tohle téma, ale Dryfire Mastery ne. Každopádně jsem našel Dryfire Reloaded, náhledl dovnitř a tam se o sušení strikery píše tohle:

With a striker fired pistol, such as a Glock, you can place a rubber band into the ejection port of the gun, with the goal of holding the gun slightly out of battery. If you do this appropriately, the trigger will not be able to release the striker, so the trigger will feel a bit squishy during dry-fire practice.

Spletl jsem si název knihy, opravím v původním komentu.
A to strčení něčeho do výhozního okna zmiňuji v příspěvku, gumička je dobrá :slight_smile: já tam kdysi strkal přeložený papírek.

1 Líbí se

Asi neporadím přímo tobě vzhledem ke zbrani, ale vřele můžu doporučit tenhle system s resetovacím zásobníkem : Smart DryFireMag for Glock Double Stack 9mm | Red Laser Dry Fire Training

vyrábí i na jiné Sig atd…..

Za ty prachy by to mělo ten skill vylepšovat samo :smiley:

1 Líbí se

Tak koupil jsem to kdysi v akci za půlku, každopádně když spočítám kolik to ušetřilo střeliva při tréninku ( mám k tomu i za pár korun elektronický terče), tak bych koupil klidně znova i za plnou cenu…….