Šuplíkový trezor

Uvažovali jste o ležatém trezoru?

Bydlíme ve 2+kk a moje žena si přála, aby v bytě nebylo poznat, že se zde nacházejí zbraně.

Dokud jsem vlastnil jen pistole, bylo to snadné. Ve skříni jsem vyříznul její záda a pistolový trezor kotvený ke stěně byl skrytý v té skříni. Ale puška? To už byl oříšek. Řešením bylo vyrobit na míru nábytek s falešným otevíracím soklem, a skrýt do něj šuplíkový trezor, který je skrz podlahu kotvený až do stropního panelu. Pro inspiraci přidávám foto výsledku.

9 Líbí se

To vypadá fakt dobře, nějaký odkaz na to konkrétní šuple? jsi s ním spokojen?

Jo, jsem s ním velmi spokojen. Odkaz je zde:

Já jsem ho měl nejprve pod postelí. Vždycky jsem musel vyndat matrace a rošty, abych se k němu dostal. Teď jsem předělával obývák včetně podlahy i nábytku, kde už jsem s ním počítal, tak se konečně dostal na svoje finální místo.

3 Líbí se

Kolik se toho tam realne vejde?
Aktualne budu kupovat nejakou skrin i na dlouhe, ale kdyby casem prisla dalsi potreba, tak pod posteli nejspis bude to idealni prebytecne misto…

Má to tam osm žlábků na hlaveň, ale to by musely být nějaké lovecké flinty co nemají pistolovou pažbičku. AR15 se vejde pouze na ležato. Pro představu dávám fotku s mojí puškou, je to 14,5”. Odhaduji, že když bych je dal na cik cak, tak by se tam vešly asi tři.

Další věc je legislativa. Má to certifikaci S1, která není bezpečnostní třída I. podle ČSN EN 1143-1, což je nutné pro trezor do deseti zbraní. Takže s jistotou poslouží pro dvě zbraně.

Ale od prodejce jsem byl ještě upozorněn na to, že trezor je vybaven zámkem třídy A podle ČSN EN 1300, takže po ukotvení do betonového nebo obdobně pevného podkladu je možno na něj vztáhnout ustanovení Nařízení vlády 217/2017 Sb. paragraf 4 písmeno b) které se týká “zvláštního uzamykatelného zařízení”, které je rovněž způsobilé pro uložení deseti zbraní:

B) zvláštní uzamčené zařízení, které je neoddělitelně ukotveno do stěny, stropu nebo podlahy zhotovených z cihel, betonových panelů nebo obdobného stavebního materiálu a vybaveno zámkem s vysokou bezpečností zařazeným do třídy A podle technické normy ČSN EN 1300.