“Zde vkládejte svoje zkušenosti, recenze a případné testy na střelecké brýle”.
Naskytla se možnost pořídit střelecké brýle od Wiley, konkrétně jejich set,viz odkaz:
Běžná cena 2450,-Kč, do konce července 2025/vyprodání zásob při použití kódu WXMAY43 cena “jen” 1399,-Kč, což není špatné (sám uvažuji, pokud má někdo zkušenost, budu rád).
Mám tyto brýle dvoje, tedy hlavně pro manželku, je mega spokojená. Tenhle konkrétní model máme taky, ten molitan nahoře je takovej, jakože dobře funguje ale nepůsobí moc premiově.
Jsou pohodlný, v zásadě se nemlží a jde vyměnit nožičky za šňůru pokud tě štvou nožky pod sluchátky. Za mě za 14 kill mega dobrá koupě.
Otázka střeleckých brýlí mě trápila delší dobu. Střílím brokovnici (asfaltové terče), až jsem nakonec vymyslel brýle od NEIBO - Falcon(purple). Nepřekáží obroučky, dle mě je lépe dokážu udržet čisté, nejsou asi opravdu tolik náchylné k poškrábání použitím nesprávného hadříku, tolik se nemlží a barva purple mě mile překvapila viditelností od slunečného počasí po dny pod mrakem, kdy opravdu vidím terče, bez rušení přirozené světelnosti. Sice nejsou určeny přímo jako střelecké, ale rozhodně jsou příjemnější a možná bezpečnější, než třeba nazývané jako střelecké od Decathlonu. Skla se dají zaměňovat, takže mě mile překvapila čirá samozatemňovací skla, která jsou dodáná v základu ke každým brýlím. Zklamání přišlo z nadšení, kdy jsem pořídil skla Gold. Koukání super, ale spíše na horskou turistiku, při střelbě mě strašně ruší. Jsem ale rozhodnutý vyzkoušet další typy skel, opravdu mě překvapilo, jak krásně přes brýle mohu vidět.
Vzhledem k tomu, ze pro lidi co musi nosit bryle i kdyz nestrili je klicovym parametrem zda lze do konkretnich streleckych dat dioptrickou vlozku, hodilo by se u kazdeho typu tohle zminit. Jinak budou mit zdejsi doporuceni pro prisleplou cast strelcu jen omezenou hodnotu.
Zdarec,mám záludnou otázku. I když na dálku i blízko vidím celkem dobře(prostě přiměřeně svému věku)při LOSu mám velké problémy vidět své zásahy v terči. Nevím, jestli je to způsobeno nějakým tunelovým viděním, nebo to má nějakou jinou příčinu,ale každopádně mě to pěkně s.re a všechno střílím tak nějak pocitově Podle toho taky samozřejmě vypadají ty výsledky
Má někdo takovou zkušenost??
Pomohla by třeba změna barvy skel na oranžové, fialové..??
Střílím s čirými,tmavé jsou naprosto nepoužitelné.
Díkydíkydíky
Muzu ti rict jen to, ze sve vlastni zasahy mam taky zasadni problem videt, pritom ze stejne vzdalenosti zasahy nekoho jineho vidim. Cim to je nevim, ale pochybuju, ze na tom neco zmeni zmena barvy skel.
Ale casti dotazu nerozumim - “nevidim zasahy” se vztahuje na cas po vystrelu. “Strilim pocitove” na okamzik pred vystrelem. Uplne tam nevidim mezi temito dvema vecmi souvislost. Ty upravujes misto kam miris podle toho, kam sel predchozi zasah ? To naznacuje jiny, samostatny,na “nevidim zasahy” nezavisly problem. To bys vubec potrebovat nemel.
Mozna drobne korekce ve svislem smeru, v zavislosti na vzdalenosti od terce, ale dynamicka strelba na vzdalenost, na kterou se obvykle (i v LOSu) strili vetsinou nevyzaduje takovou presnot a tak by tahle korekce nemela byt potreba.
Tak jestli neresis bryle tam, kde je primarni chyba nekd ejinde, napriklad v mireni nebo spousteni. To ale neresme tady, druhou polovinou me odpovedi jsme tu off-topic, o tom se muzeme pobavit lepe jinde.
No já jsem si kupoval s ohledem na vrtuli tyto “balistické”
Splňují balistické normy ANSI Z87.1 a MIL-PRF 32432 a jsou certifikovány Evropskou normou EN166. Mají nejvyšší stupeň ochrany proti letícím předmětům a to stupeň A.
popravdě trochu odlesky vlivem dvou skel, ale dá se to, drží a nemlží se. Zvykl jsem si na ně rychle. A neprofoukla je ani vrtule
@dan asi jsem se blbě vyjádřil,ale mám to stejně jako Ty. Svoje zásahy prostě nevidím a pak se těžko něco opravuje,když nevíš,že tam máš třeba dvě delty. Takže počet ran do terče záleží spíš na pocitu,jak jsem to nastřílel. To je to "pocitově"
Jinak teda cizí zásahy vidím perfektně, to jo😂
Když tak nad tím přemýšlím, tak to nejspíš bude souviset s tím, že když sledujete cizí terč, tak oko dokáže zaregistrovat, že se tam něco změnilo, protože sledujete pouze terč. Když pak střílite sami, tak se vám před obličejem ještě hýbou mířidla / kolimátor a pro mozek je těžší zaregistrovat tu novou díru v terči.
Taky ve vetsine pripadu strilim v beznych dioptrickych. Ale nejde to v modelovkach s FXama. Mam moc peknou fotku rozstrelenejch beznejch bryli na mym ksichte. DIra primo proti stredu oka, puskou z dvaceti metru. Takze k FXum uz bez balistickejch nikdy - ale potrebuju do nich dioptrickou vlozku. Proto jsme tu nalehal aby tu lidi u zkusenosti psali jestli do danych bryli existuje.
Problem sportovniho strelce. Ve strelbe sebeobranne te delta nezajima, strilis tango, a to tak dlouho, dokud neprestane delat to, kvuli cemu jsi strilet zacal. Zasahy videt nepotrebujes
Chlapi, čtu vaše reakce a nejsem si jistý,zda nemáte v skutečně problém s očima. Našel jsem nějaký pokec,sice AJ,ale něco se pochopit dá (překladač to jistí):
To je celkem hezke pojednani o beznych ocnich vadach rozsirene o to jak specificky tyto vady dopadaji na strelce. Ale nijak se to nevenuje tomu, proc nekdo ma problem videt zasahy kdyz strili sam, ale ze stejne vzdalenosti je vidi bez problemu, kdyz strili nekdo jiny.