S cim jste extremne spokojeni, nebo naopak nespokojeni a chcete ostatni varovat?
GetLoad 9*19
Zakoupil jsem v akci tisicovku. Zhruba jeden selhac na zasobnik (17 r.), ale vetsina na druhy nebo treti pokus odpalila.
Tenhle byl uplne mrtvy, i kdyz otisk na zapalce vypadal nadejne.
SB FMJ 9*17
Z 350 jeden az na 4 pokus. U SB mne to prekvapilo. Ostatni raze od SB (ruzne 9L, .38, .357) zcela spolehlive.
Mě z přebíjenek naprosto vždy odpálily ALSA. vystřílel jsem tisíce.
GetLoad jsem střílel jednou, měl jsem jeden selhač z 200 rad, ale mohlo to být i zbraní, zrovna jsem řešil nějaký technický shity.
Jedu teď svoje, selhač jsem snad neměl nikdy, jen nevytažený nábojnice když střílím i to co neprošlo hrubě kalibrem ![]()
Jinak továrky mě neselhaly zatím snad nikdy SBčka.
Mluvím komplet o 9 Luger.
Varovat chci pred Sterlingama s rizenou deformaci. V HT testu vysly jako jedny z nejlepsich a ty co jsme koupil tehdy nebyly spatny, kdyz nepocitam, ze po zhruba trech letech se zacaly uvolnovat strely z nabojnic. Takze jsem je vystrilel a koupil dalsi - jenze Sterling mezitim zrejme zmenil vyrobni linku nebo co a to co jsem zakoupil je proste moc dlouhy, i kdyz papirove to je 9x19. Bud’ se to do komory nevejde vubec, nebo se komora nedovre.
Ale po letmem rozhlednuti po webu se mi zda, ze se problem vyresil a nikdo uz od nich Lugery nedovazi a neprodava, takze byste na ne snad narazit nemuseli.
Dnes poslednich 43 GetLoadu. Doufam, ze uz dalsi nevyplavou.
A z toho 5 selhacu.
Tri se podarilo odpalit na 2. nebo 3. pokus, posledni dva vubec.
Ahoj! Stalo se kolegovi, že přebíjený náboj Alza 9mm Luger neměl prachovou náplň a střela mu zůstala v hlavni, naštěstí si toho všiml, že rána byla nějak jalová a nevystřelil znova. Zbraň nepřetáhla. Ten samý den o pár chvil později měl nový selhač,tentokrát nevystřelil vůbec. Řešil jsem to u prodejce a ten mě potvrdil, že pobobných případů se pár stalo a že to bylo nastavením linky v továrně. Od té doby cca 2000 ran bez závady. Jenom si kolegové stěžují, že jsou to hrozné “prdy”
. Za to se omlouvám….Jrd
Jestli není lepší vlastní výroba, když se člověk na koupenou produkci spolehnout nemůže?
Vlastni Ti nikdy neselhala? .inimalne zapalku si nemuzes predem odzkouset.
Tovární mi neselhalo naštestí nikdy nic (myslím tím prvovýroba, z valné většiny S&B, Magtech ap.). Vlastní přebíjenky neselhaly kupodivu také nikdy (a to jich mám přebito stovky tisíc). Zápalky beru (alespoň posledních 10 let) výhradně S&B, takže tam se asi můžu také spolehnout. Cizí přebíjenky (byť “tovární“) ze zásady nepoužívám. Viděl jsem, jak před cca dvaceti lety “tovární“ přebíjenka “rozebrala” CZ75 Compact a to mi stačilo.
Jinak aby to nevypadalo jako óda na S&B - naopak, kromě 9mm Luger (a možná 223 Rem) už od nich neberu z nábojů skoro nic, neboť poslední dobu tak moc šetří na prachu, že většina minoritních ráží co střílím (10 mm Auto, 357 Magnum, 44 Magnum, 45-70 Gowt. ap.) jsou u S&B strašně podmotorované, leckdy až o 25% oproti původním standardům dané ráže.
U ostatnich nemohu rict, ale .357 sjhp mi od SB pocitove prisly srovnatelne s Magtechy. Podle mereni a po “prepoctu’ odhadem na 2” hlaven i celkem odpovidaji udajum na strankach vyrobce.
.38 FMJ mi taky vychazely podle udaju na webu.
Popravde, do snubika mi to uplne staci.
Trošku tedy odbočíme do OT - Zrovna SJHP jsou u S&B nejnašlápější 357 (viz V0 405 m/s vs 385 m/s u FMJ, oboje se střelou 158 gr), což není úplně špatný, nicméně i tak jsou dost pozadu proti standardu z třicátých let minulého století (kdy 357 Mag. vznikl), kdy pro 150mm (cca 6’’) zkušební hlaveň (z revolveru by to díky cylinder gap bylo pochopitelně méně) by měla být rychlost cca 450 m/s.
U 44 Mag to má S&B ještě horší - tam evidentně hodně šetří na prachu, kdy 240 gr SP má z pětipalce V5 cca 400 m/s, kdežto Magtechy 240 jsou hezky plnotučné (jak má 44 Mag. být) - V5 - 444 m/s.
U 45-70 Govt. jde o nejslabší stupeň I. aby to nerozvalilo staré trapdoor pušky. Ale pokud tuto ráži někdo střílí např. z Marlina 1895 nebo dokonce Rugera no. 1, může si dovolit lepší performance. ![]()
atp.
Nicméně abych zůstal v mezích vlákna - co se týče spolehlivosti jsem něměl se střelivem (a i zápalkami) S&B jediný problém, neměl jsem za cca 35 let co s nimi střílím jediný selhač/slabou ránu apod.
Na zápalky SB si také nemůžu stěžovat, ale používám jen nemagnumové pistolové, tedy SP a LP. Na spolehlivosti se hodně podepíše i konzistence prachu, která podle diskusí není u továrních přebíjenek zrovna příkladná. Z vlastní sériové produkce závadu nepamatuji.