Smith & Wesson Model 60-7 (.38 Spec.)

Mám 2 tipy k tomuhle revolveru, třeba se to někomu bude hodit.

Střenky
Pokud nelpíne na tom mít tam originál, doporučuju Hogue Smith & Wesson J rám round butt ultra compact. Zkoušel jsem několik druhů střenek, ale vždycky se to buď špatně drželo nebo to nevypadalo hezky. Tady u toho je dle mého názoru dobrý kompromis vzhledu, velikosti (revolver to nijak zásadně nezvětší) a celkem dobře se to i drží.
Fotka, jak to s nimi vypadá v reálu:

Náboje
Protože ten revolver je hodně malý, tak i když to je “jen” .38 Spec., zpětný ráz je s klasickými FMJ dost nepříjemný.
Mnohem lepší je používat střely Wadcutter. Rozdíl je opravdu znatelný.

2 Líbí se

Komisní S&W M60 jsem pořídil letos na jaře a jsem rád, že mi utekl kousek s hliníkovým rámem. I tenhle nerezový je s továrními FMJ docela divoký. Jak píše kolega výše, příjemné to není. Wadcuttery, alespoň teda tovární S&B, jsou naopak velmi pohodové. Začal jsem si přebíjet i čajíčky s 2,7 gr BA10 a Rašovského střelou 38-138 SWC FB, OAL 37,9 mm a to je podobně příjemné střílení.

Zatím je revolver mnohem přesnější než já. V DA to na 10 metrů honím skoro po celém terči. V SA režimu už je to lepší a správce střelnice v Příboře mi ukázal, že v revolveru problém není :grinning_face:

Můj kus neměl originál střenky, ale dřevěné na opravdu velkou ruku. Vypadalo to až disproporčně. Navíc hladké dřevo při ne úplně ideálním úchopu při střelbě klouzalo a hrana díry pro šroubek nepříjemně kousala do dlaně.

Výše zmíněné střenky Hogue jsem taky zvažoval, ale nakonec ustoupil vzhled prostoru pro malíček a vzal jsem střenky Pachmayr Compac grips. Vyzkouším nejspíš další, ale na začátek mi vyhovují.

Vpravo neoriginální velké střenky, vlevo plastová hereze :grinning_face:

2 Líbí se

Já mám pro ty dvou palce hroznou slabost. Máte krásné kousky, pěti ranný revolver ve 2” mi ještě chybí a na Chiefa taky pošilhávám.

Moc hezké vlákno, až si urvu kousek času zkusím něco podobného připravit o Detectivovi.

Mimochodem vis kolik Ti letaji ty Wadcuttery? Ja prebijim 148 gr Lee wc s ba10 2,1 gr a ma to nejakych 210m/s. Docela prijemne na plinking.

A ano, jinak strilet z toho neni nic prijemneho a jednoducheho, lepe ve smyslu pohodlneji se mi strili i fullsize .44 mag revolvery. Kratka hlaven no

Ještě ne, ale mám už nachystáno několik laborací ke změření. Potřebuju ale dát dohromady zbytek vzorků devítek, ať ten radar pořádně vytížím :slightly_smiling_face: Hodnoty sem pak hodím.

2 Líbí se

Konečně jsem nachystal vše, co jsem chtěl změřit a mám pár hodnot i z tohoto revolveru. Bylo použito Garmin Xero, průměry z 10 ran.

Tovární SB FMJ 158 gr - 227,5 m/s - 265,4 J.

Tovární SB WC 148 gr - 175,9 m/s - 148,5 J.

Přebíjenky se střelou Rašovský SWC 138 gr, prach Vectan Ba10 2,7 gr, OAL 37,9 mm, zápalka SB SP - 187,9 m/s - 158,1 J.

Přebíjenky se střelou Rašovský SWC 138 gr, prach Vectan Ba10 3,0 gr, OAL 37,9 mm, zápalka SB SP - 202,8 m/s - 183,9 J.

2 Líbí se

To byl ale nápad tenhle ten revolver… Pořídil jsem si klasické dřevěné střenky Klinsky a nejen že to vypadá moc hezky, dokonce se to i hezky drží, zatím tedy jen na sucho. Každopádně budu muset pořídit ještě nějaké hezké kožené pouzdro, protože v tom plastu je to opravdu jako pěst na oko. Fakt výborný :grin:

2 Líbí se

Ty dvoupalce jsou v dnesni dobe hrozne nedocenene. Strilet a trefovat se s tim je vyssi divci teda, ale jsou paradni