Mám 2 tipy k tomuhle revolveru, třeba se to někomu bude hodit.
Střenky
Pokud nelpíne na tom mít tam originál, doporučuju Hogue Smith & Wesson J rám round butt ultra compact. Zkoušel jsem několik druhů střenek, ale vždycky se to buď špatně drželo nebo to nevypadalo hezky. Tady u toho je dle mého názoru dobrý kompromis vzhledu, velikosti (revolver to nijak zásadně nezvětší) a celkem dobře se to i drží.
Fotka, jak to s nimi vypadá v reálu:
Náboje
Protože ten revolver je hodně malý, tak i když to je “jen” .38 Spec., zpětný ráz je s klasickými FMJ dost nepříjemný.
Mnohem lepší je používat střely Wadcutter. Rozdíl je opravdu znatelný.
Komisní S&W M60 jsem pořídil letos na jaře a jsem rád, že mi utekl kousek s hliníkovým rámem. I tenhle nerezový je s továrními FMJ docela divoký. Jak píše kolega výše, příjemné to není. Wadcuttery, alespoň teda tovární S&B, jsou naopak velmi pohodové. Začal jsem si přebíjet i čajíčky s 2,7 gr BA10 a Rašovského střelou 38-138 SWC FB, OAL 37,9 mm a to je podobně příjemné střílení.
Zatím je revolver mnohem přesnější než já. V DA to na 10 metrů honím skoro po celém terči. V SA režimu už je to lepší a správce střelnice v Příboře mi ukázal, že v revolveru problém není
Můj kus neměl originál střenky, ale dřevěné na opravdu velkou ruku. Vypadalo to až disproporčně. Navíc hladké dřevo při ne úplně ideálním úchopu při střelbě klouzalo a hrana díry pro šroubek nepříjemně kousala do dlaně.
Výše zmíněné střenky Hogue jsem taky zvažoval, ale nakonec ustoupil vzhled prostoru pro malíček a vzal jsem střenky Pachmayr Compac grips. Vyzkouším nejspíš další, ale na začátek mi vyhovují.
Vpravo neoriginální velké střenky, vlevo plastová hereze
Ještě ne, ale mám už nachystáno několik laborací ke změření. Potřebuju ale dát dohromady zbytek vzorků devítek, ať ten radar pořádně vytížím Hodnoty sem pak hodím.
To byl ale nápad tenhle ten revolver… Pořídil jsem si klasické dřevěné střenky Klinsky a nejen že to vypadá moc hezky, dokonce se to i hezky drží, zatím tedy jen na sucho. Každopádně budu muset pořídit ještě nějaké hezké kožené pouzdro, protože v tom plastu je to opravdu jako pěst na oko. Fakt výborný