Zrovna dneska jsem měl Carry Comp s pojistkou v ruce a ta pojistka je tam tak nenápadná, že si jí člověk vůbec nemusí všímat. Počítám, že když ji prostě nepoužije, tak jako by tam nebyla. Jediné, co mě napadá, by mohlo být proti tomu ji tam mít, kdyby měla nějaký (negativní) vliv na jiné části, nebo spolehlivost. Nebo, kdyby se sama aktivovala nečekaně, ale to zdá se, je spíš naopak.
Protože ten Bodyguard je pistolka, u které se tak nějak předpokládá i tahání po kapsách a ne jen v plnohodnotném I/OWB kydexu, tak mě představa páčkové pojistky (zde dokonce oboustranné) která se může (a ne, neomlouvejte to tím, že jde ztuha, takže vlastně „nemůže“) nedopatřením zajistit, a pak ve stresu zjišťovat proč mi to nestřílí, celkem znepokojuje.
Proto jsem rád, že mám verzi NTS, verzi s pojistkou bych si prostě nikdy nekoupil. On je celkem důvod, proč třeba Glock také žádnou vnější pojistku nemá… Prostě chci pistoli uchopit, zmáčknout spoušť a musí to udělat BUM. Bez přemýšlení „zajištěno/odjištěno?“ a případného vrglání s pojistkou.
Coz mi pripomnelo, jak mne dnes urazil mobil. Pry “Face not recognized. Please, enter the PIN.“
To u zbrani vazne nechci zazit.
No oni ty pojistky dělají tuším kvůli Američanům, neboť někde to vyžadují a někdo jsou kopyta.
Pravda, nelze 100℅ zaručit, že pojistka neselže, resp. zda se nezajistí. Ani samotná iniciace není ovšem 100℅. Blbá zápalka či prach se taky vyskytne.
P. S. : Když jsme u toho. Prohlížíte si pořádně každý náboj, o to víc, je-li na sebeobranu? Dovedu si představit i jejich vážení, aby se eliminovalo riziko blbé či žádné navážky prachu. ![]()
Tak edit:
Na trubce nalezeno fatální selhání funkce pojistky, viz:
Jinak je tam též video s označením hard safety solution, které řeší tvrdost ovládání - toto sem ale dávat nebudu, ať někdo nemá pocit spamu ![]()
Tak jedna věc, ohledně té pojistky, jsou osobní preference, to chápu. Osobně tvoje argumenty beru, akorát je už nevnímám tak palčivě. Viděl jsem jenom verzi s pojistkou (jak Carry Comp, tak původní 2.0). Ani u jedné mě to na první pohled neodrazovalo.
Jasně, je to další věc, která může selhat, ale otázka je, jestli a jak často. Protože od určitého stupně spolehlivosti se už můžeme bavit o tom, jak často selže vytahovač, vyhazovač, jak často se nedovře závěr, atd. a co selže dřív, závěr nebo pojistka.
Nebavím se o selhání pojistky, ale o tom, že při nošení v kapse se ti to může zajistit/odjistit, pokud není páčka pojistky krytá pouzdrem. A pokud prostě jsem zvyklý na klasický striker bez pojistky, tak tam další udělátko co mě může zabránit chtěnému výstřelu prostě nechci. Glock IMHO moc dobře ví, proč na žádný ze svých modelů tohle necpe…
To jsem zahrnul do toho “selhání pojistky”.