Přesně tak, jak píše Héfaistos. Doma to můžete snadno vyzkoušet tlesknutím v místnosti a je krásně slyšet, jak se dozvuk tlesknutí a jeho odrazy od zdí vrací k mikrofonům. Ale ten “tlesk” samotný, je pryč, ten je utlumen. Jako výstřel na střelnici.
po docela dlouhé době mají obchody naskladněná sluchátka Apollo Savior, má s nimi někdo reálnou zkušenost? přemýšlel jsem o nich, děkuji
4 příspěvky byly odděleny do nového tématu: Střelecké brýle
teď jsem dostal elektrické špunty ISOTUNES Sport Advanced 2.0
Na první pohled pěkný, pohodlný. o víkendu zkusím na střelnici. Hlavně ve vedrech by to chtělo něco místo velkých sluchátek ![]()
https://www.alza.cz/sport/isotunes-sport-advance-2-0-elektronicka-s-priposlechem-d13295065.htm?evt=ac&pos=1&sqid=Algolia_e79a12917dddcc77f65f077709365e20
Odpovím si sám a za ty peníze je můžu doporučit. Gelové náušníky, pohodlné. Útlum dostačující s možností regulace mikrofonů. Zatím zkoušené jen na střelnici s poslechem okolních střelců bez nějaké nutnosti poslouchat povely např. na kurzu. Zatím pozitivní zkušenost.
Mám aktuálně pouze pasivní Peltor Optime III. Rád bych však přešel na aktivní a koukal jsem na Peltor Protac III (případně jejich slim verze). Nemá někdo zkušenost právě se Slim verzí? Udávaný útlum je 26dB oproti 32 u non-slim. Bude to stačit případně i na pušku (.223) a pumpu 12GA ?
Rozdíl slyšet je dost. Pokud ti tlustší mušle nevadí k pažbě, ber tlustší. Jinak kombinace tenkých a špuntů tě nemine. Mám tlustší protac iii s gely z Číny a ještě vycpané hutným molitanem navíc, do tenkých bych nešel. Venku to tolik nevadí, ale uvnitř je to dost znát.
Uvítal bych vyšší hlasitost odposlechu, ale standardní hlasitost provozu nebrání.
Super, díky za feedback ![]()