Sluchátka a ochrana sluchu

Přesně tak, jak píše Héfaistos. Doma to můžete snadno vyzkoušet tlesknutím v místnosti a je krásně slyšet, jak se dozvuk tlesknutí a jeho odrazy od zdí vrací k mikrofonům. Ale ten “tlesk” samotný, je pryč, ten je utlumen. Jako výstřel na střelnici.

po docela dlouhé době mají obchody naskladněná sluchátka Apollo Savior, má s nimi někdo reálnou zkušenost? přemýšlel jsem o nich, děkuji

4 příspěvky byly odděleny do nového tématu: Střelecké brýle

teď jsem dostal elektrické špunty ISOTUNES Sport Advanced 2.0
Na první pohled pěkný, pohodlný. o víkendu zkusím na střelnici. Hlavně ve vedrech by to chtělo něco místo velkých sluchátek :slight_smile:
https://www.alza.cz/sport/isotunes-sport-advance-2-0-elektronicka-s-priposlechem-d13295065.htm?evt=ac&pos=1&sqid=Algolia_e79a12917dddcc77f65f077709365e20

1 Líbí se

Odpovím si sám a za ty peníze je můžu doporučit. Gelové náušníky, pohodlné. Útlum dostačující s možností regulace mikrofonů. Zatím zkoušené jen na střelnici s poslechem okolních střelců bez nějaké nutnosti poslouchat povely např. na kurzu. Zatím pozitivní zkušenost.

2 Líbí se

Mám aktuálně pouze pasivní Peltor Optime III. Rád bych však přešel na aktivní a koukal jsem na Peltor Protac III (případně jejich slim verze). Nemá někdo zkušenost právě se Slim verzí? Udávaný útlum je 26dB oproti 32 u non-slim. Bude to stačit případně i na pušku (.223) a pumpu 12GA ?

Rozdíl slyšet je dost. Pokud ti tlustší mušle nevadí k pažbě, ber tlustší. Jinak kombinace tenkých a špuntů tě nemine. Mám tlustší protac iii s gely z Číny a ještě vycpané hutným molitanem navíc, do tenkých bych nešel. Venku to tolik nevadí, ale uvnitř je to dost znát.

Uvítal bych vyšší hlasitost odposlechu, ale standardní hlasitost provozu nebrání.

1 Líbí se

Super, díky za feedback :slight_smile: