Sig P365 - výběr kolimátoru

Ahoj,

už delší dobu přemýšlím, že bych se nechal nalákat na vlnu kolimátorů a optik na krátkých. Zatím mám jen na revolveru pistolový puškohled, ale asi nastal čas vyzkoušet na edc pistoli kolimátor.

Máte tip co na Sig p365 pořídit? Vlastně moc nevím co chci nebo můžu dostat za funkce. Co ale vím, že bych rád, nějakou budget nebo ekonomickou variantu v cenové hladině “už to dává smysl ale nevykrvácím na tom”.

Dokážete doporučit něco konkrétního?

Díky

Ahoj! Mě osobně by stačil jako entry level pro vyzkoušení maličký kolim MECANIK® MO1 (Micro Reflex Sight) | MECANIK . U nás prodává Armorum. Uvažuji o něm, ale to je na dlouho :slightly_smiling_face: .Jrd

1 Líbí se

V životě jsem o té značce neslyšel. Nevypadá ale špatně. Zkusím se podívat na recenze. Jen si říkám, jestli se za podobné peníze (u nás vychází na cca 7k) už nedá sehnat něco renomovaného?

Ale je klidně možné, že ve svém ignoranství jsem tu značku jen nezaznamenal.

Na EDC bych určitě koukal po uzavřených kolimátorech. Sám používám uzavřený kolimátor a i během jednoho dne se na skle nahromadí dost prachu. U uzavřeného stačí trikem otřít sklo a je vyřešeno. U otevřeného je čištění o dost složitější.

2 Líbí se

Musím přiznat, že tahle připomínka mě donutila nastudovat si něco o otevřených vs uzavřených kolimátorech. Ten pojem jsem samozřejmě slýchal už déle, ale nikdy jsem nevědel co si pod tím přesně představit. Díky

Potom je ještě levnější toto: OLIGHT Osight K - Habresto , ale tam je asi ještě větší nejistota kvality, životnosti a tečka 6 MOA je dost velká. Ale na vyzkoušení byto asi taky šlo.

1 Líbí se

Na EDC jedine uzavreny, ja bych ted vybiral mezi OLIGHT Osight S a hosuluns EPS carry

2 Líbí se

Souhlas s @Rezna , EPSko mám a je to fakt pecka, že tam jsou dvě skla člověk vubec nepozná.