Revolvery - obecně

Dovoluji si založit toto vlákno, pro všeobecné info k revolverům.

Ad ten SW14 Masterpiece zmiňovaný v Hospodě u Generála. Podíval bych se na Egun nebo vůbec po německých shopech na Karl Nill rukojeti. Origo klasické SW jsou opravdu oldschoolově probrané a na terčovku nevyhovující. Je třeba hledat grip pro „K“ rám. 586/686 např. jsou „L“.

Určitě mu budou slušet a jestli je v dobrém stavu, tu investici bych udělal.

Cena nového bude… no drahý, no, ale Egun by to mohl pořešit.

1 Líbí se
1 Líbí se

Nochajnmál fjéc.

Je ten revolver verze s Round Butt nebo je to Square Butt?

To je zřejmě otázka na mě. Já to nepoznám, každopádně foto onoho kousku je zde: Revolver Smith & Wesson 14 | BEAREKA s.r.o.

1 Líbí se

Původní výroba 14tek byla square, teprv později se začaly dělat i round. Velká „anatomičtější“ rukojeť na mířenku by snad měla mít ve dřevě dole u paty rukojeti dostatek masa na dodatečné probrání za oučelem pojmutí square rámu.

Zajímavá věc - přiznám se, že Alfa není můj šálek čaje byť uznávám, že volba rozumu je to solidní. Servis za humny a celkově přístup výrobce je prý příkladný.

No teda nevím… „Zkouška životnosti“ a střílí tam podmotorovanými sbéčky. Tam bych očekával náboje připravené dle původní originální specifikace 357 Magnum, tj. na úplně horním limitu a nikoliv takovéto čajíčky… :wink:

tak střílí typově to co se z toho bude střílet v reálném provozu nejvíc, za mne to dává smysl. Zaujalo mne spíš, že testují kovaný rám. Do teď to bylo vyráběné jak? Jen obrobek z bloku? Takže přidají hutnění když to řeknu amatérsky?

Žiju v tom že většina výrobců - s čestnou vyjímkou Smith&Wesson - po vzoru průkopníka Rugera - přešla na nejlevnější dostupnou velkoobjemovou metodu, tedy přesné lití. Je to prostě nejlevnější a nejrychlejší. Ale Smiťáky, alespoň ty plnohodnotné, tedy rezové a nerezové, mají rámy ze zápustkově kovaných polotovarů.

Kdysi bylo i video z výroby na YT.

U tuzemského výrobce bych zápustkové výkovky opravdu neočekával. Spíš „bar stock“, drárořez a pak CNC.

1 Líbí se