Reloading-tracker

Projekt Reloading-tracker můžete znát z jiných diskuzních for kde jsem jej v minulosti prezentoval a vzhledem k tomu, že je již v provozu nějaký ten pátek řekl jsem si, že jej zkusím trochu přepracovat a vylepšit. Projekt vznikl kvůli mé vlastní potřebě mít v komponentách na přebíjení pořádek a systém, později byl rozšířen i na evidenci továrních nábojů.

V tuto chvílí dobíhá stará verze a bude výhledově nahrazena novou verzí Reloading-Trackeru.

Nově je projekt plně dockerizován, tj. je připravena podpora pro self hosting, funkční deployment skript který prakticky vše nainstaluje na PC uživatele a veškeré data je tak možné mít u sebe doma na počítači bez nutnosti mít údaje někde v cloudu byť tato možnost zůstává zachována.

Nově Reloading tracker podporuje sdílení komponent. Například pokud někdo sdílí přebíjecí lis je možné si tak vytvořit skupinu uživatelů a následně sdílet komponenty s tím, že je přehled o tom kdo kolik čerpal atp.

Sdílený systém pro více uživatelů - například pokud někdo sdílí přebíjecí lis tak společné komponenty a přesto oddělenný sklad třeba pro hotové náboje, etc.

Mezisklad - Batoh - sám RT používám a jednou ze slabin systému bylo to, že se mi nedařilo ve skladových zásobách udržet pořádek. Při odchodu na střelnici jsem naházel náboje do batohu a během návštěvy střelnice jsem nechtěl vystřílené náboje zapisovat a doma už jsem samozřejmě nevěděl.

Takže jsem vymyslel „Batoh“, mezisklad kam si před návštěvou střelnice naklikám náboje které beru se sebou na střelnici, spokojeně absolvuji návštěvu střelnice a po návratu domů a uklízení do trezoru jen zadávám počet který vracím. Automaticky se dopočítává rozdíl a nabízí vytvoření záznamu do střeleckého deníku předvybrané zbraně.

Evidence nákupů - Lze evidovat jednotlivé nákupy spotřebního materiálu a střeliva, tj. výsledká cena komponenty nebo náboje se poté počítá jako vážený průměr. To mimo jiné umožňuje zobrazit i statistiky vývoje ceny v čase.

Přidána podpora pro 2F ověřování přes Google Authenticator

Přepracované generování QR kodů, nyní obsahují QR kody i soupis komponent a další detaily o náboji. QR kody se generují v tisknutelné podobě.

QR kody slouží pro identifikaci nábojů. Přebíjeným nábojům lze generovat QR kod a poté to přilepit na krabičku, továrním nábojům lze přiřadit jejich existující QR/čárový kod.

Toto slouží k pozdějšímu vychystání do batohu - appkou Shooting Companion můžu jen skenovat krabičky a vše se přidává automaticky (čeká na dokončení implementace)

Možnost zálohování na lokální úložiště, AWS, FTP, SFTP s podporou šifrování pomocí AES-256-CBC

Toto je asi zajímavé spíše pro lidi kteří by teoreticky měli zájem si sami RT hostovat.

Přepracovaná obrazovka statistik s přehledem střelby, výpočet počtu výstřelů za nastavený časový úsek, počet návštěv střelnice, průměr počtu výstřelů na návštěvu střelnice, celkové náklady atp

Přepracovaný střelecký deník

Přidal jsem podporu správy tokenů

a Companion nově získává možnost propojení s Reloading trackerem, zatím funguje propojení, po spuštění synchronizace dojde k natažení nábojů a zbraní do Companiona, přes Companiona lze přidávat náboje do „batohu“ a také je vracet zpět do trezoru čímž vznikne odpovídající záznam ve střeleckém deníku vypočítaný z rozdílu.

Co se týče UI je to takové spartanské, chci to chvíli používat a zjistit co mi bude vyhovovat případně získat zpětnou vazbu.

Zoufale mě nebavilo počítat jednotlivé střely/nábojnice skladem a tak jsem trochu přepracoval inventarizaci.

V prvním kroku se naváží třeba 10 ks střely/nábojnice a v dalším kroku už vážím jen libovolný kontejner plný komponent a systém dopočítá zbytek.

Pověnoval jsem trochu i střeleckému deníku

Terče se do systému už dostávají přes Shooting Companiona, takže pokaždé když udělám měření v SC systém nabídne upload na web.

Pohled na sklad továrních nábojů, při synchronizaci s Companionem se odsud zásoby odečítají.

A obrazovka z Companionu. Takový to když si člověk vymyslí oboustrannou synchronizaci a končí to tím, že na straně aplikace i backendu se dělá nad daty checksum po tabulce a součty musí sedět abych měl jistotu, že jsou data konzistentní :man_facepalming: :smiley:

Začínám to skládat dohromady.

2 Líbí se

Trochu jsem ještě upravit obrazovku pro porovnání střeliva. Také dashboard prochází přepracováním na widgetový systém, takže každé položce lze nastavit jakou má mít velikost, jde měnit pořadí widgetů a jejich obsah…

1 Líbí se

ladím napojení RT na Companiona a hodili by se mi testři na tuhle rannou fázi. Udělal jsem k tomu quick and dirty landing page pro informování případných testerů kde případně najdete co hledám a co mohu nabídnout (v zásadě pot a slzy…)