Přebíjení 9mm Luger

Zajímalo by mě, kolik dáváte prachu pod 124gr střelu 9mm luger při použití Vectan BA 9 1/2.
Tabulkově mě to totiž vychází hrozně slabý, a zajímalo by mě jak se s tím případně pere někdo další :slight_smile:

Pod 130gr celopoplast dávám 3,3gr Ba9,5 na LOS a 3,6gr na IPSC. I ta losí laborace utáhne (zatím) každou pistoli.

Tvrdé pláště nepoužívám vůbec. Nejenže potřebují víc prachu pro stejnou rychlost, ale navíc zbytečně dřou vývrt. Od želez pak akorát vrací střepiny.

Mám dva dotazy, kolik ti to dělá faktor? a druhá, kolik máš náklad na střelu? Přijde mě to šíleně málo, ale to asi bude tím rozdílem ve tření, něco asi udělá i šarže.

Z 5" dává 3,6gr se 130gr střelou PF 128-130 podle hlavně.

Občas použiji 153gr střelu, té na stejný faktor stačí 3,0gr Ba9,5.

Rozdíl ve tření v hlavni je veliký. Vezmi tyčku, střely, kladívko a uvidíš sám.

Spálil jsem jsem tohoto prachu už dost a rozdíly mezi šaržemi jsem v posledních letech žádné nepozoroval.

Edit. Délka 27,7. Délka má u tohoto prachu docela vliv. Nemluvě o tom, že těžší střely jsou delší, takže o to menší je spalovací prostor.

Ahoj,mám střely alsa pro 124gr, sypu 4,4gr BA 9,5, délka 29,40 a 1/2 otáčky zaškrcení a průměr na hradlech cca 320m/s.
Podle tabulek je 4,3gr max ale je to blbost, nábojnice jsou pořád očouzené a žádné známky vysokého tlaku.

1 Líbí se