Vzhledem k tomu, že vlastním několik zbraní v ráži v 44 Magnum, tak díky opět prožitého zklamání z ucouraných S&B jsem se rozhodl vyzkoušet pár prachů, navážek a střel. Cíle byly v podstatě dva:
- Plinkací varianta s poplastovanými Ares 240gr střelami a podzvukovou rychlostí (< 340 m/s)
- Plnotučné Magnum s S&B SP 240gr střelami s rychlostí okolo 445 m/s (z hlavně 5,5’')
Nebudu sem dávat úplně všechny záznamy, jen ± finální tabulku. Abych se dostal alespoň na rychlost těch FMJ Magtechů, musel jsem u Lovexu D037.2 přisypat o cca 2% nad maximální navážku (tj místo 20,1 je to 20,5). Ale s touto navážkou nejen že jsem dosáhl požadovaného průměru V2 - 444 m/s, ale i neuvěřitelně konzistentních rychlostí (viz tabulka níže, poslední sloupec), kdy rozptyl mezi min a max bylo pouhých 8 m/s a směrodatná odchylka překrásných 2,2! (S&B mají rozptyl rychlostí 36 m/s!!! - tam si evidentně nikdo s přesností navážky moc hlavu neláme…) Ještě jsem jen pro formu zkusil D037.1 (navážka o 0,1gr vyšší než max doporučená je i v tabulce níže) ale s ním se na plnotučné Magnumy dostat moc nejde, na to je moc rychlý.
Takže na plinkání 8gr D032 pod poplastovaný Ares a když si chci procvičit sílu prstů a zápěstí (ta miniaturní pažbička je fakt bolest) tak 20,5 gr D037.2 pod FMJ/SP.
A toto je Super Blackhawk z kterého jsem to měřil. Co si na něm dost cením, je, že takový ten WARNING! Bla bla bla… nápis je u toho mého vyražen zespod hlavně, vedle pouzdra vybíjeciho táhla, takže nehyzdí bok hlavně: