Ahoj! Chtěl jsem se zeptat letitých držitelů ZP a zbraní, sám ho mám skoro 10 let, jestli využívají pojištění Pojištění DRŽITELE ZBRANĚ , a nebo je to jednoduše zbytečná věc, stačí být prostě opatrný. Díky! Jrd
Taky mam. Nekdy se pojisteni muze hodit.
Po tom, co jsem si přečetl limity pojistného plnění jsem se rozhodl, že to nemá smysl. Částky pro krytí KN nebo NO jsou směšné:
Pro krytí podle článku 3B.:
a) újma na zdraví nebo usmrcení jiné osoby: limit pojistného plnění 250.000,- Kč
b) škoda na hmotné věci: limit pojistného plnění 50.000,- Kč
c) finanční škoda (ztráta výdělku, ušlý zisk): limit pojistného plnění 50.000,- Kč
Dále tam mluví o zbraních kategorie E, která vůbec neexistuje, takže jestli nedokážou ani tohle mít legislativně správně, tak by mě zajímalo, jak to bude v případě události s plněním.
EDIT: Koho by to zajímalo, tak jsou informace zde: predsmluvni_dokumentace.zip v souboru HALALI_DPPODZ_2020_drzitel_zbrane.pdf
Přesně tak, být tam o nulu více, tak ano, ale uvedené částky jsou v dnešních finančních relacích fakt směšné…
Zatim jsem to vyhodnotil tak, ze v soucasne podobe mi pojisteni pomuze kryt jen tak nizka rizika, ze k tomu pojisteni nepotrebuju.
Osobne mne zajima 3A, tedy omylem pti manipulaci, padu zbrane, behem kurzu, …
Pri 3B - NO nebo KN - mne spis zajima to, ze mi zajisti pravniky z DASu.
Jestli jsem NO nebo KN zvladl vyjodnotit a provest spravne, 3B kryti mne tolik zajimat nemusi.
Jestli ne, mam vaznejsi problem, nez nahradu prostrelene vylohy.
Rozumím tomu tak, že právní ochranu D.A.S. máš, jen když zaplatíš 300,- ročně za připojištění právní ochrany, jinak ne.
Platil jsem 680 na rok celkem. Pravnici jsou drazi, to byl havni duvod, proc jsem si to zrizoval.
A v pripade D.A.S. bych dal pozor zase na jejich podminky. Podminkou bylo, ze te bude zastupovat jejihc pravnik - jenze - ten sedi na dvou zidlich a ja bych si vubec nebyl jisty za jakou stranu kope vic. Zda za tvoje prava, nebo zda za nizke naklady pro pojistovnu.
Kamarad pravnik, co dela tresta a ma ZP, je v zaloze.
To plnění je opravdu směšné a ani nula navíc by to nezachránila, spíš dvě.
Já mám v telefonu číslo na Gawrona. A pochopitelně nějakou tu korunu na jeho případné právní služby…