Pistole Beretta

Tak je tu nějaký majitel pistole Beretta,ideálně vzoru 92? Je lepší starší kus nebo modernizované/nové verze? Tento kousek mi pořád nějak uniká. :blush:

Prý na některých praskaly kyvné závory, tak nevím, zda se to vyplatí pokoušet. :thinking:

Ano, i Beretta může chybovat, ale v brokových zbraních topka. :wink:

Mě na tom přijde hrozivě špatně umístěná ta pojistka.

Tak možná jo, ale vezmi si, jak stará koncepce to je. :wink: Pokud by ta kyvka tak Nepraš malá, byla by to asi jedna z nejspolehlivějších pistolí.

On i ten starý Tomcat 3032 má něco do sebe, ale zase praská rám, jelikož je dělaná na čajíčky, paradoxně S&B jsou tučný. :astonished_face:

Hlásím se, že klasickou 92FS z půlky 90. let vlastním a nedám na ni dopustit.

S kyvnou závorou jsem nikdy problém neměl, ani o tomto problémům nevím popravdě, ale toto jsem zas tak nezkoumal. Vím akorát o praskajících závěrech, to pak taliáni vyřešili, aby posléze zjistili, že Američan do toho rval náboje mnohem větší síly/tlaků než byl standard NATO. Nicméně úpravy bezpečnosti závěru zůstaly do dneška (aspoň u FS/M9AX variant).

Jinak osobní zkušenost je ta, že je to pracant co není nic hogo-fogo, ale nezklame. Přirovnal bych to ke Glocku než byl Glock víc cool (i když jsou to vlastně podobně staré zbraně). V ruce se mi drží dobře, nemám velkou tlapu, ale ani drobnou ruku a na všechno dosáhnu bez přehmatu. Ano, oproti dnešním pistolím je to propastný rozdíl, ale je to design z 80., resp. 90. let. Dá se to trochu řešit širšími nebo užšími střenkami. Musím ale do sebe dodat, že mně se veskrze jakákoliv zbraň drží dobře a nejsem moc vybíravý - i původní Hi-Power ze 30. let mi sednul dobře a to už si myslím, že je co říct.

Za sebe musím i říct, že mi to přijde i relativně lehká zbraň (opět něco jiného je to dneska). V zimě ji i bez problému nosím. Na léto si to netroufnu, aneb bych určitě musel furt poslouchat oplzlé řeči opačného pohlaví, co to mám v gatích za anakondu. :smiley: Přeci jen je to full-size macek, už nějakou vrstvu oblečení chce.

Co bych vypíchl jako menší nevýhodu, tak je to že se relativně rychle u mě opotřeboval brynýr na styčných plochách. Možná ji moc leštím po návštěvě střelnice, na druhou stranu už na ní mám svoji patinu a tak nějak to ke zbrani patří. Ze zbraně nestřílím nic jiného než S&B, ale to spíš že jsem na to zvyklý než že bych se bál/nechtěl do toho nic jiného dát.

Přidám i poznatky když jsem zbraň půjčoval kamarádovi s větší rukou - kamarádovi se občas podařilo po poslední ráně shodit záchyt závěru, měl moc velký palec a úplně ho neměl už kam poklidit. S pojistkou jsme nikdy problém neměli, jen je si potřeba zvyknout, že to je jak pojistka, tak i vypouštění kohoutu. Naopak něžnějšímu pohlaví s drobnější rukou některé prvky ovládání byly moc daleko, hlavní problém byl pak hlavně se záchytem zásobníku, kdy prostě si musela přehmátnout. Nicméně vyřešila to prostě tak, že zásobník vypouštěla druhou rukou. To samé s pojistkou a vypouštěním závěru.

Kdyby tě ještě něco zajímalo, tak se klidně ptej.

3 Líbí se

Před lety jsem hledal podklad k pověstnému praskání a zranění u NAVY SEALs. Mimo strelivo +P+ šlo o jednotky případů, takže bych to nedramatizoval.

Nechcete se pochlubit nejakou fotkou? Vzdycky mi to prislo jako fotogenicka pistole