Z důvodu, že od 1.1.2026 začne platit nový zákon o zbraních a střelivu bude český registr zbraní ve dnech 24.12.2025 až 31.12.2025 mimo provoz! Budou prováděny úpravy pro kompatibilitu s novým ZOZ - přechod na novou verzi systému CRZ a migrace dat.
V tomto období tedy nepůjde nejen registrovat zbraň ale prakticky nepůjdou provádět žádné úkony, co souvisí s CRZ. Vemte to tedy pls na vědomí, pokud si chce někdo něco naježit pod stromek.
Mohou vyřídit kladně tím, že ti doručí rozhodnutí o udělení zbrojního oprávnění.
Řízení zahájená podle zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu … pravomocně neskončená přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona … se dokončí podle
…
b) tohoto zákona v ostatních případech; v případě řízení v prvním stupni správní orgán vyzve účastníka řízení k doplnění podání, je-li to pro vydání rozhodnutí podle tohoto zákona nezbytné.
Pokud to dokonci podle noveho zakona, pak to dokonci zamitnutim, protoze novy zakon uz to o co zadam nezna a nemaji mi tedy jak vyhovet. Udelit mi zbrojni opravneni nemohou, protoze uz ho budu mit ze zakona.
Skoda. Doufal jsem, ze budu drzitelem posledniho ZP, ktery bude v teto zemi vystaven.
Dle oficiálního webu PČR ta odstávka bude pouze mezi 29. a 31. prosincem 2025, přičemž úřední hodiny budou v pondělí 29. prosince 2025 pouze v čase 8-12 hodin a úřední hodiny ve středu 31. prosince 2025 se ruší.