Nedostupnost CRZ 24.12.2025 - 31.12.2025

Z důvodu, že od 1.1.2026 začne platit nový zákon o zbraních a střelivu bude český registr zbraní ve dnech 24.12.2025 až 31.12.2025 mimo provoz! Budou prováděny úpravy pro kompatibilitu s novým ZOZ - přechod na novou verzi systému CRZ a migrace dat.

V tomto období tedy nepůjde nejen registrovat zbraň ale prakticky nepůjdou provádět žádné úkony, co souvisí s CRZ. Vemte to tedy pls na vědomí, pokud si chce někdo něco naježit pod stromek. :wink:

2 Líbí se

No, tak to jsem teda zvedav, jak vyridi moji zadost o novy ZP, kterou se chystam podat 26.12.2025

Jednoduše. Mají na to 30 dní. Já jsem žádost podával taky před Vánoci, vyřízeno bylo až na poslední termín v lednu. I když tenkrát to zdržoval Covid.

Přesně tak. Začnou na tom IMHO pracovat prostě až 2.1.2026…

Obavam se, ze 2.1.2026 uz tu zadost kladne vyridit nemohou.

Mohou vyřídit kladně tím, že ti doručí rozhodnutí o udělení zbrojního oprávnění.

Řízení zahájená podle zákona č. 119/2002 Sb., o střelných zbraních a střelivu … pravomocně neskončená přede dnem nabytí účinnosti tohoto zákona … se dokončí podle

b) tohoto zákona v ostatních případech; v případě řízení v prvním stupni správní orgán vyzve účastníka řízení k doplnění podání, je-li to pro vydání rozhodnutí podle tohoto zákona nezbytné.

Pokud to dokonci podle noveho zakona, pak to dokonci zamitnutim, protoze novy zakon uz to o co zadam nezna a nemaji mi tedy jak vyhovet. Udelit mi zbrojni opravneni nemohou, protoze uz ho budu mit ze zakona.

Skoda. Doufal jsem, ze budu drzitelem posledniho ZP, ktery bude v teto zemi vystaven.

1 Líbí se

Vypadá to, že se něco změnilo.

Dle oficiálního webu PČR ta odstávka bude pouze mezi 29. a 31. prosincem 2025, přičemž úřední hodiny budou v pondělí 29. prosince 2025 pouze v čase 8-12 hodin a úřední hodiny ve středu 31. prosince 2025 se ruší.