Myslivec postřelil hledače

A opět Ti myslivci… připomeňme základní pravidlo při používání zbraně… vědět na co střílím (identifikace cíle a oprávněnost střelby), a co je za cílem (bezpečnost)….

https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/myslivec-hledac-kovu-pokladu-tachovsko-les-noc.A250803_123620_plzen-zpravy_mav

Verze z novinek:

Někde jsemčetl formulaci, že střílel na zvíře a náhodou trefil týpka do břicha… slušná pohádka… A pak ho prej nenašel tvl? Jakoby, to je divnější než divný. Podle mě dědek střelil chlapa, lekl se že střelil chlapa, načež zdrhnul…

Popravdě víc než útoku na ulici se bojím myslivců v lese. Už jsem měl s jedním staříkem nimrodem menší přestřelku, tedy slovní :wink::joy: Prý co dělám v lese, byl jsem na cestě a ne sám, tak jsem ho vyzval k předložení průkazu myslivecké stráže, inu začal zvyšovat hlas a vzal do ruky za hlaveň nezlomenou brokovou dvojku. Tak jsem se trochu našteloval do lepší pozice a oznamil mu klidným hlasem, že pravděpodobně se právě dopouští protipravniho jednání a že jeho chování považuji za útok přímo hrozící… hele jako bych polil studenou vodou a pohled na mou pravou ruku ho kua vylekal, ihned zbraň pustil zpět na řemen, pak něco zamumlal, otočil se a odešel. No snad se ponaučil.

Jinak popravdě co měl říct jiného, tohle byla pro něj jediná možnost aby nebyl úplně za… ale nenašel ani to zvíře, a ani toho poškozeného… Myslivci jsou všeobecně známí tím, že nejprve střílí a pak teprve myslí, zejména starší ročníky. Občas co vidím, když je hon je něco neskutečného. Naštěstí už na ně jezdí PČR na dejchačky, ale moc to efekt nemá. Na druhou stranu, přiznal se, snažil se poskytnout pomoc. To zase musím uznat. Naštěstí to bylo jen zranění.

no… taky ho mohl vyvrhnout a pověsit na klacek za běhy

3 Líbí se