Máme tu nový rok! Kolik jste toho v předchozím nastříleli?

Jak hodnotíte předchozí rok? Kolik jste toho nastříleli?
Já jsem na cca 14 tisících ranách, manželka asi na 4 tisících. Peněženka na dně :smiley:
Co vy?

1 Líbí se

No, rok 2025 nic moc. Cca 12000 devítek, 4000 .223, tisícovka 357 Mag. A po vyšších stovkách 44 Mag, 10 mm Auto, 380 Auto, aj. K tomu cca 2000 .22LR. Specialitky 45-70 ap., pak už jen v řádu desítek kusů. O peněžence raději pomlčím.

Zjišťuji, že prostě už nemám bohužel tolik času, abych venčil veškeré železo pravidelně (např. ty malorážky - dlouhou i krátkou - vyloženě zanedbávám) a jsem rád, když se dostanu na střelnici 2-3x měsíčně… O to víc závidím některým střelcům v USA, kdy jim stačí si vyjít na dvorek (v horším případě si zajít kousek do přírody) a můžou střílet jak u Verdunu…

3 Líbí se

To jsou i tak úctyhodný čísla :slight_smile:

Jelikož toho nastřílím řádově méně, tak o to více dbám na přesnou evidenci :grin:

Vloni to byla i časově bída a jsem tak rád, že jsem se dostal na střelnici max dvakrát do měsíce.

1525 ks 9 mm Luger, pistole, z toho 1x selhač, moje přebíjenka, zápalka SB, na podruhé vyšla.

480 ks .22 LR z dlouhé.

430 ks .22 LR z krátké.

310 ks .38 Special z revolveru, 1x slabá rána, moje přebíjenka, střela opustila hlaveň a 1x selhač, moje přebíjenka, zápalka SB, na podruhé vyšla.

1 Líbí se

Parádní statistiky :+1:

ttolik jem snad ani jeste nevystrilel za celou dobu.

ja ma mtak 4-5tisic lugru

a 1000 223.

Mohu se zeptat na zbraň? Já Lugery přebíjím už drahnou dobu a mám jich za tu dobu výhradně se zápalkami S&B přebito a vystřeleno už o dost více jak 100 000 ks a zatím 0 selhačů - nicméně přebíjím na (víceméně) jednooperáku (Redding T7) a každou nábojnici beru vlastně několikrát do ruky, než je hotový finální produkt, takže vidím a kontroluji usazení zápalky u každého jednoho náboje.

(Dělám to sekvenčně:

• nazápalkuji 100 nábojnic a každou po ozápalkování zkontroluji - check 1
  • naprachuji 100 nábojnic a vizuálně každou zkontroluji na prachovou náplň - check 2
  • zalisuji střelu, poté pohledem znovu zkontroluji zápalku (check 3) a poválením zkontroluji souosost zalisované střely a absenci prasklin na nábojnici - check 4
  • zaškrcení střely na škrtící a žehlící matrici - tady už vypadne hotový náboj, u kterého mám celkem slušnou pravděpodobnost, že mě nezklame.

Sorry za OT…

Byl to Arex Delta Gen 2M, zatím za cca 2500 ran jediný selhač. Nábojnice směs. Začal jsem přebíjet na jednooperáku a po čase přešel na Lee Classic Turret. Zápalka nebyla utopená.

Selhač u revolveru se mi stal 14 dní po té v DA, stejné 1000 ks balení zápalek, platíčko už spíše jiné.

Nechci to ale házet na zápalky, netuším kolik má revolver najeto a v jaké kondici jsou pružiny. U Arexe tipuju zahnojený úderník.

Arex Delta gen2 X mi taky zavadila, byt s GetLoady. Nektere z nich dokazala odpalit na druhy pokus, ale vetsinu tech, co ne, dokazala pak odpalit jina zbran. Delta ma asi trosicku kratsi nebo slabsi zihadlo.
Original naboje SB a Aguilla zadny problem.
(Ale SB 380 AUTO v Kevinovi jednou na druhy a jednou na ctvrty pokus ze 630 ran.)

A abych nebyl offtopic, tak 4.778 vseho mozneho, coz zhruba odpovida i nastrelu za 2024

8 403 ks 9x19 z 6 zbraní….. všechno mé přebíjenky a 251 ks .223 Rem. Z pohledul mé dlouhodobé statistiky střelecky “slabší” rok. Závady na přebíjenkách 2 - málo zalisovaná zápaka. Na druhý pokus O.K.

1 Líbí se