LOS - Lidově Obranná Střelba - vše o LOSu, termíny, zážitky, výsledky, společná doprava atp

Tohle téma by se mělo zaobírat vším LOSím.
Nebojte se na cokoli zeptat, cokoli probrat, navrhnout nebo třeba nabídnout v souvislosti se závody LOSu.

Kalendář závodů najdete ZDE

1 Líbí se

Příští měsíc se koná Family Day v Jablonném v Podještědí
nejen že to určitě bude zas fajn závod, je tu i jedinečná příležitost střelit si to s rodinným příslušníkem, ženou, mužem, dítkem a tak :slight_smile: Volných míst je dost :slight_smile:
Cyril a Metud jdou na západ - Antares Cup 2025 - Family Day

Okurková sezóna. Někteří, co byli přihlášeni, se pomalu odhlašují, jak jim vznikají prázdninové kolize, zatímco rodinní příslušníci skalních otužilců drží statečně své pozice. Sám ještě nevím, jestli to zvládnu…

Přihlášený tam jsem, ale bez rodiny :slight_smile:

1 Líbí se

Přiznám se, nikdy jsem žádný závod nestřílel, jen jednou IPSC závod, za úspěch považuji, že jsem nikomu ani sobě neublížil. Bylo to v pohodě, ale samozřejmě pomalé…

Kdybych si chtěl vyzkoušet LOS nebo něco nenáročného v Praze, kde bych měl začít? Je vůbec taková možnost?

V Praze jsou závody v zimě, pořádá je Antares Defense, na střelnici Camp Zero. Nicméně závodů se koná hafo, kdybys chtěl, můžeme vyjet nějak společně. LOS je oproti IPSC podle mě víc friendly k začátečníkům a nezávodníkům. Za mě skvělej trénink střelby ze skrytého nošení.
Rozhodně přínos pro každého, kdo si chce ověřit svojí schopnost střílet při nějakém tlaku času a výkonu/procedury.
Komplet závody najdeš vypsané na www.loslex.cz

2 Líbí se

No, seber se a přijeď do toho Jablonného :slight_smile:
V Praze fakt nevím, je hezky, střílí se venku.
Koukni do kalendáře, LOSIK bývá v Brandýse.

2 Líbí se

Na Camp Zero v Praze se už nic konat nebude, předevčírem vypadala takhle:

Pro neznalé místních poměrů, je to ta hromádka sutin uprostřed.

2 Líbí se

Jo jo… už si tam nezastřílím. Ale kdyby to vyšlo…. Připravují něco Velkého tak budeme držet palce. https://www.campzero.cz/

1 Líbí se

Uvidíme, jak to dopadne, ale mě zkušenosti s bratry Spáčily dovedly k tomu, že už jim nic nevěřím.

Možná, že časem zase nějakou střelnici otevřou, to nevylučuji. Prostě uvidíme, až bude, co bude.

Už se pracuje na střelnici v Satalicích. Práce probíhají, smlouvy by měly být dořešené.
Snad ještě tenhle rok tam ta zimní sezóna proběhne :crossed_fingers:

2 Líbí se