Litujete nákupu nějaké zbraně?

Zakládám takové na půl sranda vlákno - je ve vaší sbírce zbraň u které litujete, že jste si ji koupili?

Klidně začnu - *Rossi R92. Vždycky mě braly víc SAA revolvery a pákovky než moderní černé pušky a tak jsem si jako budget varinatu pákovky vybral Rossi R92. Samozřejmě tomu předcházelo hromada načítání diskuzí a shlédnutí desítek hodin videí a tak jsem tak nějak věděl do čeho jdu.

Už první signály v obchodě mne měly varovat, pušku jsem dostal v papírové krabici která byla totálně na odpis, domlácená, pomačkaná,… “Na krabici to nestřílí”, řekl jsem si a udělal rychlou prohlídku pušky zvenku. Zbraň byla na to co jsem čekal zvenku překvapivě hezky zpracovaná a až na přítomnost externí pojistky oproti originálu jsem jí neměl co vyčíst.

Přivezl jsem ji tedy domů a radoval se z ní. První návštěva střelnice mne vyléčila protože z milé pušky to létalo na 50 metrů naplocho. Následovala první reklamace kde puškař prodejce nechal zaleštit ústí hlavně a celý vývrt, jak napovídal protokol o reklamaci a otestoval pušku s továrním střelivem na 50 metrů kdy nepozoroval žádné nestandardní věci.

Když se mi puška vrátila už jsem byl nachystán - půjčil jsem si od kamarádu Borescope a provedl ohledání hlavně kde mne čekala naprostá katastrofa - vrypy, rýhy a velmi nekvalitně obrobená hlaveň.

Pro srovnání jsem udělal video záznam i z mé perkusní Ardesy což je největší low end v mé sbírce a Ardesa vyšla jako naprostá topovka oproti Rossi.

Následovaly ještě další maily a jiná komunikace s prodejcem a po šesti měsících kdy jsem se na vysněnou pušku nedokázal ani podívat se konečně povedlo reklamaci a odstoupení od smlouvy dokončit, pušku vrátit a na účtu mi přistály peníze zpět. Jen teď nastává dilema co koupit dál, protože už se žena ptá, co s těmi penězi udělám :smiley:

Máte nějakou podobnou zkušenost? Litujete nákupu nějaké zbraně?

2 Líbí se

Asi bych neřekl, že pořízení nějaké zbraně lituji, ale s odstupem času se některé zbraně ukazují z dnešního pohledu zbytečnější než jiné. Napřílad SKS, nelíbí se mi charakter chodu spouště, nedaří se mi sehnat kostičku záchytu kladiva, abych to poladil, nejde mi se s tím pořádně trefit, takže s ní vlastně nestřílím. Kdyby se jí někdo chtěl ujmout, tak bych ji i prodal. Mám k ní dlouhý zásobník, puškohled na pevné boční montáži, funguje dobře, ale prostě mě nebaví.

Ani ja bych nerekl “lituji”, ale dnes uz bych si Kevina M patrne nekoupil. Mam-li zbran nosit, je vhodny s ni trenovat, a to je s Kevinem dost bolestive.
A patrioti prominou, ani SA58. Ten kus co mam neni uplne povedeny, zavady relativne caste, marne se presvedcuju, ze bych ty zbrani mel verit, a zbran, ktery neverim nosit nechci. Je pravda, ze jsem z ni za tri roky vystrilel nekolik tisic tolik ran, cehoz se vetsina jejich kolegyn nedockala za celou svoji armadni karieru, ale ani to, ze je to skvela zbran - ovsem, pokud se z ni moc nestrili - moji duveru prilis nepovzbuzuje. A ted uz ani neplati, ze se na to daji lacino a vsude sehnat nahradni dily.

1 Líbí se

Za mě Bersa Thunder 22lr. Pod vlivem nadšení všech z okolí z Beretty 71, jsem se rozhodl, že si poridim kladivovou pidi 22lr a tahle byla v komisy za drobný. A řekl jsem si že na roleplay Bonda a levný trénink pro začátečníky to bude fajn klon PKK. Je to pocitově fakt příjemný, lepší než ty zinkoslitinovu Mauser 1911 a podobný brajgly. ALU tělo a ocelový závěr je ale zároveň prokletí, protože je to dynamický a nedávají tam zrovna měkkou pružinu. Takže najít HV munici, kde nemám zadrzku co zásobník je umění, ale našlo se. A asi po 3 navstevach to přestalo resetovat spoušť a zjistil jsem že bývalý majitel už spoustouvou pruzinu nejak naohybal, aby to jakžtakž fungovalo, ale je kaput. A tady jsem v pasti číslo 2, kdy sehnat díl v Evropě je prakticky nemožný. Teď si nechávám točit pružinu a tu zbraň už nenavidim. Buď ji rozhejbu a pujde z domu, nebo jo nechám “statu”. Ale už ji hluboce nenávidím :sweat_smile:

Lituji, že jsem koupil CMMG Banshee 5".
Ta zbraň byla papírově naprostý ideál, 9mm karabina, zásobníky jako AR15, ready na tlumič, ovládací prvky schodné s plnotučnou AR15…
Bohužel jsem s ní měl dost potíží, sice se mi podařilo je dlouhými pokusy a omyly vyřešit, takže pak šlapala jak hodinky, ale nakonec jsem ji stejně dal pryč. Mám teď jinou 9mm karabinu a jsem spokojenější, nemám strach kdy to zas začne blbnout :smiley:

1 Líbí se

Já lituji prodeje. Koupil jsem si walther PDP 4,5" a kdo ji znáte, víte že to je dobrá zbraň. Jenže doma mám čezety. Nosím P10c a ještě mám velkou fulsize P09. Obě čezety mi fungují v mých rukách na pudovou střelbu; zapíchnu s očima na cíli, nemusím koukat na mířidla, prostě trefim cíl. Dlouho mi trvalo takto si ruce vycvičit.
A pak přišel Walther, se kterým jsem při této pudové střelbě střílel moc dolů, do země. Naučil jsem se s ním zapichovat trochu jinak, namísto protažení pohledu horní palcovou hranou dlaně jsem nacvičil spíš takový trochu boxerský pohyb… (neumím to popsat, ale jak mi ruce narostly, takový mám, tohle je individuální záležitost kterou vám nepřetlumočím)
No a když jsem začal pudově s waltherem střílet už dobře, tak jsem zase s čezetama začal střílet moc nahoru. Nechtěl jsem si takhle kurvit návyky, tak něco muselo z domu. Čezety walthera přečíslily, tak šel. Ale je mi to líto, to je dobrá pistole. Ať novému majiteli dělá radost.

1 Líbí se

Zpětně považuju za zbytečný nákupu pistole Bul 1911 Tactical Carry Government . Chtěl jsem nějakou 1911 v devítce. V té době toho tolik na trhu dostupného nebylo. Plus jsem neměl úplně neomezený budget. Nadšení celkem brzo opadlo a poměrně brzo jsem jí prodával. Nebylo to pro mě vhodné ani na střelnici na papír, ani na to jí směrovat na obranu. Takže není to tak, že bych litoval z důvodu nějaké kvality nebo špatné funkčnosti, ale spíš jsem se unáhlil. Druhá 1911 se myslím už povedla lépe.

Když už tu litujeme i prodejů, tak se přidám, lituji, že jsem nekoupil Arma Zeku P1 Super Optics 2 od známého po čerstvé generálce (nový bicí a spoušťový mechanismus) s 30ti tisíci na tachometru a s pár zásobníky a pouzdry navíc.

Jednu “zbytečnou” stejnou jsem už měl, s kolimem a tuhke jsem mohl mít do páru bez kolimu. Mezitím jsem dořešil celopažbu tak, abych Zekou zapichoval stejně jako s Caniky, takže problém, který popisuje @Petr_z_Braníka nemám.

Prostě jsem neměl pro ni využití, tak jsem ji nechal jít. Byla to škoda.

No, já vždy dlouho a promyšleně sbírám informace (pozitivní i negativní) o tom, co si chci pořídit, takže zatím jsem nikdy nelitoval toho, co jsem si pořídil- tedy co se týče zbraní. Jen jednou jsem litoval- to když jsem si pořídil manželku (a s ní i tchýni). Obě stály za :poop:

1 Líbí se