Leatherwork aneb kožené výrobky DIY

Ahoj,

občas mám potřebu si něco zkusit vyrobit rukama a tak jsem se před lety pustil i do práce s kůží. Výrobky jsou samozřejmě nedokonalé, protože jde většinou o výrobu jednoho kusu a prototyp na kterém se učím a udělám na něm spoustu chyb, ale většinou jsou pro své určení dostatečné, že nemám potřebu proces opakovat.

Vzniklo tak třeba toto pouzdro na 2” Colt detective. Je tu krásně vidět, že techniku získání šablony nemám dobře zvládnutou a tak jsem musel kolem lučíku přidávat další linii šití aby mělo pouzdro dostatečnou retenci.

Zkoušeli jste si něco z kůže spíchnout? Máte tipy jak udělat šikovný střih na konkrétní zbraň?

Ja ne, ale kdybyste nekdo chteli zkusit hovezi kuzi zpracovavat “od podlahy” a nemeli surovinu, tak tu jsem asi schopnej, kdyz si pro ni dojedete, poskytnout. Vykup uz to nechce ani za odvoz, posledni dve jsme zahrabali a to mi pripada trochu skoda.

Dřív jsem si dělal hodně pouzdra na kudly, teď už si jen sem tam občas něco spíchnu, ale není to žádná sláva…

Zde pouzdo na historický mini S&W (s custom pažbičkou, co jsem si k němu taky dělal):

Kdyz jsem hledal pouzdro do kapsy na KLCR, zjistil jsem, ze zadne nevyhovuje, nebo ho sem z US nedostanu.

Tak jsem vzal prkynko z ikea, vytvaroval horkovzduskou a potahl s pomoci chemoprenu kuzi.

Zatim to bez problemu drzi.

A pak prisel NAA revolver a nakonec Kevin. Taky neslo sehnat nic, co by mi sedelo.

S Kevinem se pri taseni z kapsy vetsinou dostanu pod 2 vteriny. Spokojenost.

Na KLCR je kapsa pro speedstrip, na NAA pro 5 jednotlivych .22WMR. u Kevine se nedarilo nijak rozumne pripojit zasobnik, tak je oddelene ve druhe kapse.

@Murphy - pěkné! Ale na ty nýtky si to chce pořídit nýtovačku (i ta nejlevnější, v provedení dvou tyček s prohlubněmi postačí)

Rikal jsem si, ze s Kevinem odabsolvuju nejaky kurs. Treba DP1 u HT.

Ale tam by mi kapesni pouzdro neproslo.

Tak jsem dnes sedl ke kydexu a zkusil neco spichnout.

OWB + 2x drzak na zasobniky do kapsy.

Zatim otestovano v obyvaku, zitra to zkusim vyvencit

3 Líbí se

Odkud jsi bral kydex? A používal jsi nějakej lis? Nebo je to jen zahřáté a pak tvarováno nějakými nástroji?

Kydex je z temu.

Pouzil jsem 1,5mm. 2mm si schovavam na vetsi a tezsi zbran.

Taky jsem dlouho vahal, jestli natvarovat z kydexu i poutka, nebo pouzit jen ocka a protahnout paracord, ale vyhraly spony, co jsem uz mel doma, jakozto nejjednodussi varianta .

Pouzil jsem nejdostupnejsi lis, jen jsem si na nej natahl kozene rukavice, abych si ho moc nepopalil… :slight_smile:

Mam to na sobe cely den a zatim dobry.

2 Líbí se

Ten vyrazny sklon zbrane ti bude komplikovat taseni i ukladani (u ukladani to ale tak dulezity neni). Na DP1 to asi bude jedno, ale pudova i kontaktni strelba s tim bude slozitejsi nez by byt mohla.

Ten FBI cant mam nastaveny na vsech pouzdrech a vyhovuje.

U Kevina je to taky tak trochu nutnost. U ostatnich zbrani janv pouzdre zapichnuta hlaven a brani pohybu vpred a vzad. Kevin konci lucikem, takze jsem svor luciku musel hodne utahnout. Takze je jednodussi netasit v osa hlavne, ale zbran tak trochu vypacit / vylomit vzad.

Puvodne jsem mel pouzdro kolem celeho luciku, ale to se zase mezi pazbu a pouzdro nedostaly prsty a vyskraboval jsem ho ven spickami prstu, skoro nehty.

Taky jsem musel pouzdro odklonit od tela.

Proste na kursy. Na noseni zustanu u osvedceneho pouzdra v kapse.

OK. To uz bychom tady byli off-topic …