Laugo Arms Alien - zkušenosti majitelů

Zdar všem,
zajímalo by mě, zda je tu někdo, kdo dal Alienu pořádně zabrat. Zda pistole drží, nebo bylo potřeba nějakého servisu. A pokud majitel přebíjí, tak jaký náboj se mu osvědčil.

Jen technická (OT) - z toho nadpisu smaž to “majitelé”. Mě to evokovalo nějaký thread o majitelích firmy Laugo Arms… :wink:

Nebo tedy, pokud ti jde konkrétně o zkušenosti majitelů zbraně, tak:
Laugo Arms Alien - zkušenosti majitelů

1 Líbí se

Vlastní zkušenost nemám, ale ten ohřev a zanášení je z konstrukce jasný odpočátku. Proto mě nikdy střelecky nezajímal. I levnější pistole mají kratší chod spouště.

Jardo, nechci se vás nějak dotknout, ale plynová AR15 vás také střelecký nezajímá? Neboť se zanáší a také zahřívá. K délce chodu spoustě. Vlastním TSO a ten má reset spoustě krátký, ale Alien má ještě kratší. Ale odpor spouště je znatelně vyšší než u TSO.

Teď mám dilema, jestli živit OT nebo neodpovědět na přímou otázku… Co je víc neslušné? Zkusím odpovědět a uvidím, přijde-li trest.

Tedy v první řadě, dotknutí se mě nedotklo. Víc než plynovky se mi líbí pístovky. Střelecky mě AR15 obecně příliš nezajímá, přijde mi (třeba v porovnání s Sa58) příliš ostrá, hranatá a těžká. Pocitově. Vím, že existují i lehké verze (plynovek) s krátkými hlavněmi, ale pořád mi přijdou nepříjemné do ruky. Ale jeden směr v AR15 mě zajímá. Líbí se mi horní lišta a možnosti montáže příslušenství na předpažbí. To je opravdu skvělé, takže velmi vážně uvažuji o AR15 v 7,62x39. Vím, že to teď schytám od pravověrců, ale hybrid od palmetta mi přijde úplně dokonalý.

Proč mi na zbrani vadí ohřev a přílišné zanášení? Protože chci mít možnost vystřelit 400 nábojů za půl hodiny. Bez chlazení v kyblíku s ledem bez čištění a mazání v průběhu střelby.

Nejčastěji střílím Canikem a Zekou. Kromě toho, že to zvládají, má Canik pracovní délku spouště asi 1mm a Zeka asi 1,5mm (bývala kratší, ale opotřebení se projevuje). Canik si o větší čištění říká kolem 1500 ran a Zeka kolem 500-800 odhadem.

K původnímu tématu. Konstrukčně je Alien zajímavý, ale právě diky tomu, že má brzdící válec uvnitř, nemůže dopadnout jinak než ohřátý a zanešený. Je to vlastnost, ne chyba, ale pro mě je to vlastnost nežádoucí.

1 Líbí se

Zahlédl jsem, že Ian z YouTube kanálu Forgotten Weapons dělal před pár lety zátěžový test Aliena a ten obstál celkem dobře. Inu, posuďte sami.

Tak předně je fajn hodnotit něco a přitom s tím nemít zkušenost…pak vznikají řeči…

Alien má super krátkou spoušť, chod je zcela hladký, odpor je naladěn pro Production.

Ano zahřívá se, ale pokud točím 5 zásobníků tak vždy stačí vychladnout na úroveň, aby úchop nebyl problém…výrobce jaksi tuší že se něco takového děje a nad lučíkem je plastová izolační vložka…takový Sig 365 FUZE se hřeje víc…

Přílišné zanášení?? o čem to dotyčný mluví…vlastně on netuší…

S počte vystřelených nábojů není problém…problém nastává v momentě, kdybych chtěl používat výhradně olověné střely, tam opravdu otěr olova může způsobit zanesení plynového odběru plynů, ale zase záleželo by na slitině, jinak výrobce doporučuje jen celoplášťové střelivo…

Tam kde je opravdu problém tak, hater jaksi netuší…Je třeba říci, že Alien není opravdu ideální pro levoruké střelce, ano dá se nadrilovat úchop, kdy si neblokuji výhozní okénko, ale pak nesmím střídat pistole, pokud mám vysoký úchop palec překáží ve výhozním okénku.

Zde je jediná pomoc levoruká verze…výrobce o ní mluvil už hned po zahájení prodeje, ale nyní je k dispozici jen Remus, Alien v levoruké verzi zatím dostupný není…ale co se proslýchá, Laugo na něm pracuje.

1 Líbí se

To jsem rád, že se ozval někdo, kdo má co říct.

Přebíjíš si náboje pro Alena?

Jj ale z výše uvedených důvodů prodávám a čekám na levorukou verzi.

Používám Alsy 12grn a RS12, navážku z hlavy nevím.

Tady je tepelný test :wink::

a video z čištění:

Jinak tady se asi závodní laborace (bez záruky);

http://reloaddata.pl/en/loads/?page=20&sort=load

Střela: FMJ .355/124gr Prach:
švýcarský RS12
OAL:
28,80
Navážka:
4.10
Zápalka:
Magtech 1 1/2