Mám zkušenost s RH, Sabre a T.Rex, sice na různých zbraních, ale to podle mě nevadí. Všechno to jsou v pohodě pouzdra, asi bych to shrnul, že záleží na tom, jak jsi náročnej na vzhled a zpracování - já jsem na tohle postiženej, takže píši moje subjektivní pocity a seřadil bych to T.Rex, Sabre, RH.
RH mají Froggyho, kde máš zezadu tu „bouli“, někomu to vyhovuje, někomu ne. Je pravda, že to více přitlačuje pouzdro k tělu, což jestli nosíš OWB skrytě, tak je to výhoda. Další výhoda u RH jsou ty jejich speedloopy, kdy to snadno nasadíš na opasek. Jinak zpracování je OK, ale za mě má lepší zpracování Sabre a T.Rex. U RH mám snad u všech pouzder pocit, že při dávání zbraně do pouzdra něco někde dře. Sabre má dle mého (subjektivně) hezčí pouzdra než RH, zpracování je lepší, přijde mi to více promyšlené, máš tam více variant barev a v podstatě ho bleskově vyrobí v rámci pár dní (doslova). Pocitové dření tady není. T.Rex za tu cenu, co má habresto, podle mě není o čem. Nevím, zda šla kvalita nějak dolů, jak odešel Lucas, ale předtím to jejich OWB bylo super, krásně zpracovaný kydex, vše přesné, takhle to podle mě má vypadat. Nevýhoda je, že si asi chvíli počkáš na doručení. Mě tenkrát vyšlo s dovozem cca na 3,5-4 tis. a vůbec jsem toho nelitoval. Co je akorát škoda, že většina pouzder má jiné rozteče na šrouby, takže třeba speedloopy od RH nedáš na T.Rex, apod.
Když vynechám obyčky z Číny, pouzdra, co byly v kufrech se zbraněmi, a hadrové Dasty, všechno to vesměs překvapivě fajn pouzdra za hubičku, mám ještě dvě od Ondry Horského, který mi je na počkání (po předchozí domluvě na termínu) a pod mým kybicováním vyrobil k obrazu mému. To bych z žádného e-shopu za žádné tisíce neměl.
Já to bral i flexou . Záleží, kde to je a zda to potřebuji říznout jenom z horní části nebo např. zkrátit celé dno. Naposledy jsem odstřihával pouze kousek a šlo to i silnějšíma nůžkama, pak to jenom zahladím šmirglem. Pilkou na železo to také půjde v pohodě.
Pilka na železo je OK, v případě potřeby složitějšího tvaru pak lupénková pilka. I ta flexa se dá, v případě rovného řezu, použít. Pak už jen ten zmiňovaný smirek a zapalovač a fertig.