Zdar, co máte za nůž jako EDC, případně na střeleckém opasku?
Já mám nějaké čínské zavíráky a multitooly + kleště. Co Vy? Preferujete zavírací, či pevný nůž? Hladké ostří nebo zoubky (záchranář)?
Zdar, co máte za nůž jako EDC, případně na střeleckém opasku?
Já mám nějaké čínské zavíráky a multitooly + kleště. Co Vy? Preferujete zavírací, či pevný nůž? Hladké ostří nebo zoubky (záchranář)?
Dle nalady nakej fejkovej benchmade bugout nebo ontario rat 1. Mel jsem strasne rad i obycejny kabar dozier, ale asi se uvolnil klip a ztratil jsem ho nebo nevim kam se podel
Jo, ten Ontario vypadá dobře,i Ganzo dělá repliku. Ještě přemýšlím nad pevným CS Mini Leatherneck v tantu. Taky se nám tu zabydlela nová značka Takumitak.
Po dlouhém hledání, zkoušení a kupování značek jako je ZT, Microtech, Hinderer, nožů od nožířů, jsem skončil u nožů od p. Unčovského. Už opravdu není co hledat a zkoušet. Pro mé potřeby naprosto ideální a dokonalé nože na EDC.
Hmm, masakr, velmi pěkné, ale mimo moje možnosti. Jako strop mám produkci od pana Dachse - velice pěkné nože (Ares/Charon nebo Paráček/Pracant).
Dělá i zavíráky a tzv. “neck” nože na řetízek na krk.
Taky od této firmy jeden zavírák mám. Velmi pěkně zpracovaný.
Mám od outdoor edge nůž s výměnným ostřím, je to geniální, za pár peněz máš nůž ostrej jak břitva, když se otupí, vyměníš čepel za další ostrou jak břitva.
Multitool mám v tašce na střelnici, protože tak je vždycky potřeba
Denně už několik let nosím nůž Buck Vantage Pro 347. Za mě má několik výhod, díky kterým se na nošení v kapse skvěle hodí. Lze otevírat jednou rukou, buď díky flipperu (který pak slouží jako drobná záštita) nebo díky otvoru v čepeli, což používám v 99%. Nemá klasický kolíček pro palec, takže to nikde nedře kapsu. Klip je usazený do čela nože, takže po zasunutí do kapsy ani kousek nože nevyčnívá ven.
Délka čepele 8,3. V zavřeném stavu cca 11 cm a materiál čepele S30V.
Jakykoliv zavirak. Idealne takovy, ktery po premisteni do zavazadla vyhovi i v Nemecku.
Ale aktualne mam v kapse “pracovnich” kratasy zastrceny zachranarsky nuz TNP z dob intenzivni aktivity na divoke vode. Oteviratelny jednou rukou, cast ostri zubata, vetsina rovna.
Zdarecranec,nosím pouze zavíráky a po tom,co jsem málem přišel o ne úplně levnej originál,už s sebou tahám jen čínské kopie BM,ZT,Kershaw a Ontario,kterých mám fakt dost,takže v každých kalhotech a batohu prostě nějaká kudla je.
Multitool mám taky v tašce na střelnici, jinde se s ním nevláčím.
Má někdo zkušenost s noži od ESP (civilní + rescue verze)? Předpokládám,že je to taková rebrandovaná Čína. Mimochodem, byl i nějaký spor s Mikovem, jenž chtěl zakázku na nože pro “bachaře”, ale to byla speciálka viz poslední foto + ESP má v nabídce i tzv. gumáky na trénink(soft a hard verze) - může se hodit.
Mám jeden doma, přijde mi v pohodě, je těžký relativně, působí bytelně.
Vždycky jsem míval po kapsách různé nožíky, většinou zavírací. V poslední době nosím hlavně obyčejnou čínu za pár korun (ale stačí), často též štěpařský nůž, ten mám hodně rád, a občas vyčvachtaný motýlek - ten už jsem nosíval jako malé dítě. Tehdy jsem ale míval ještě v batohu velký pevný nůž v pouzdře a v pouzdýrku pod páskem u hodinek maličký celkem asi 5cm dlouhý pevný nožík. Spíš takový skalpel.