zajímalo by mne jaké jsou vaše oblíbené Youtube kanály nebo videa.
Moc se mi líbí třeba Backyard Ballistics, který se zaměřuje na restaurování zbraní a nejde o bullshit a divadlo pro kameru jak to u podobného typu videí bývá.
Ben Stoeger, grandmaster a všechno možný, ale hlavně fakt no nonsense týpek kterej dělá videa k věci a bez dlouhatánských proslovů jen kvuli sledovanosti.
No sám jsem zde na foru psal, že moc nemám rád reklamu tak jako první to poruším, sorry no , tak můj oblíbený kanál je Rigad, dále pak Police Activity. Chvilku jsem “z legrace” koukal na Honzu Šutra, ale potom co tam odborník tvrdil, a poté se i hádal, že v trezoru 1 zbraň = 1000 nábojů a následně to dle stanoviska MV museli tu hloupost dementovat, tak už to nesleduji ani z legrace. Stejně tak Taktikůlnu Ale ještě zajímavý kanál je Garand Thumb a 3 of 7 Project, to mě baví Jinak Police activity beru jako výuková videa, tam jde vidět jak skutečná střelba na drbana vypadá.
Uff, kdybych sem měl plácnout seznam byť jen “guntuberů”, tak to bude příspěvek dlouhý jak týden před výplatou. Mimochodem českou YT zbraňovou scénu sleduji jen velice okrajově a spíš na doporučení nějakého konkrétního videa, než kanály. Oproti “světovým” (ponejvíce samozřejmě z USA, i když se najdou vyjímky) nemá CZ scéna moc šancí přijít s něčím opravdu zajímavým a pokud se už téma týká konkretní české legislativy, tak mnohdy tam mají nesprávný výklad (viz. třeba například ten nesmysl 1000 nábojů = 1 zbraň apod.).
Ale asi každý, kdo se zajímá o zbraně (a umí alespoň trochu anglicky) má své oblíbence, ať už je to hickok45, GarandThumb atd.
Bohužel Youtube dlouhodobě vede svoji levičáckou “svatou válku” proti zbraním a jejich příznivcům a postupně utahuje šrouby (různé nesmyslné nové pravidla), banuje, maže videa atp. Proto, pokud má daný “guntuber” kanál na Rumble (https://rumble.com/) sleduji ho raději tam - najdu tam totiž i taková videa, která neprojdou cenzorským procesem u YT.
Česká scéna je taková… No prapodivná, ale to v mnohém. Bohužel i produkce které mají celkem finance na to udělat něco fajn, dělají relativně nekoukatelná videa.
Časem bych rád dělal taky videa. Dřív jsem dělal o bojových sportech, časem bych se rád zabýval videi o drillech a cestách ke zlepšení konkrétních střeleckých schopností. Nicméně teď na to není ani čas, ani sebevědomí
A navíc nevím, jak bych to nazval
Z české scény prakticky jen videa od HardTasku, ale to není spíše kanál, ale občasník. Ale to video s balistikou je fajn. Ale je otázkou jak dlouho tam vydrží…
Nemám nějaký oblíbený kanál, na který bych pravidelně chodil. Spíš, když hledám něco k nějakému tématu, tak pak procházím více videí, a ty co mi přijdou, že byly přínosné, nebo jinak zajímavé, si uložím na YT do playlistu. Takže na hickok-y, sootch-e, a další, narazím jen zřídka, protože ti se věnují spíš recenzím, než nějakým vyhraněným tématům.
https://www.youtube.com/@WarriorPoetSociety
Tohle je projekt, který mě zaujal. Dokonce jsem si platil přístup na WPS web, kde jsou výuková videa, od úplného začátku, až po docela pokročilé věci. A ledacos jsem si podle nich zkoušel a některé věci i přejal. Velký přínos těch výukových videí vidím v tom, že jsou strukturované do lekcí a probírají různé věci postupně. Člověk najde spoustu videí zadarmo, ale málokdy v uceleném souvislém celku.
https://www.youtube.com/@LenasTriggerTribe
Tohle je unikátní, když se tam objeví Jerry a Lena a jako otec s dcerou tam blbnou. Lepší “feel good” střelecké video neznám.
Jinak pokud má váš oblíbený guntuber kanál na Rumble, doporučuji ho sledovat tam a podpořit tak v rozvoji tuto (prozatím) necenzurovanou platformu. Zrovna třeba Mrgunsngear ho má:
Stejně tak jako
A spousta dalších (hickok45, Ultimate Reloader a desítky dalších, nebudu zde vypisovat linky).
Nejen, že tím podpoříte Rumble ve vývoji (a motivujete guntubery uploadovat tam), ale uvidíte tam i videa, které kvůli rudozelené woke ideologii Youtube a jeho stupidním protizbraňovým pravidlům na YT nikdy neuvidíte (nebo byla už smazána).
Dívám se na to co zrovna “potřebuju” nebo do čeho jsem se zrovna zakoukal. Nicméně snažím se u compu sedět co nejméně většinu kanálů jsem odfiltroval (moc reklamy, zaměření, nekompetence). Nakonec zůstal jen “dědek” hicock45.
Jinak mohu doporučit dřívější produkci iraqveteran8888 a 9-Hole reviews.
Pro sběratele Forgotten Weapons.
Kanál iraqveteran8888 jsem přestal sledovat zhruba v době, kdy sklapli krovky před hoplofobním YT a vyměnili si i úvodní fotku v headeru za “politicky korektní”. Od těch dob tam šel obsah kvalitou a zábavností z kopce a s předchozí produkcí se bohužel už nedá moc srovnat.
Hickoka45 (i jiné) můžeš sledovat i na Rumble (a necenzurovaně) a nepodporovat tak rudozelené woke YT: