Tak zase pro klid uživatele tomu menší záběh nemůže uškodit. Ale opravdu jen pro klid uživatele. Z praktického hlediska to rozhodně význam mít nebude.
Souhlasím, určitě se tím nic nezkazí a je normální si novou hračku trochu víc vymazlit než to přejde do rutiny ![]()
Mnohokrát vám,chlapci, děkuji. Takže se na to v klidu vy.eru,jen to před první ranou vyčistím a nazdarbazar![]()
![]()
Že by pro mě bylo protahování klacku laufem nějakou velkou zábavou, to teda rozhodně ne.
A s tím druhým klackem,kterej vás hned napad neřádi,už to taky taková hitparáda není ![]()
![]()
Normálně s tím začni střílet a normálně to po tom střílení čisti. To bude nejjednodušší break-in. Nějakých 50 prvních výstřelů, byť se s něma budeš mazlit jakkoliv, neudělá s nitridem nic (pokud nemá vadu).
Nevíte někdo jaká je zhruba délka AR15 v 16.5" od konce flashe A2 k těm závitům pro trubku pro montáž pažby?. Počítal jsem orientačně 16,5" hlaven + 8" upper receiver.
Nevím jestli ti to pomůže, ale BCM Recce 16 (která má 16" hlaveň) má od čela kompenzátoru ke konci upperu přesně 64 cm. Pak tam je ještě „podložka“ s QD úchytem a matka, které mají dohromady 1 cm. Dál je už závit trubky pažby.
Pro hrubý odhad asi ok. Já že kdybych chtěl po střelnici zajet někam na oběd, tak přemýšlím jak ji skrýt a nevypadat jako blbec
.
Housle by musely byt 5/4
, ale viole to velikostne odpovida (po sundani pazby).
Takze staci prislusny futral, smoking a …
(Zatim jen jednou, ale bral jsem na vikend kalacha v kytarovem kufru.)
Já mám dojem, že sundáním pažby si moc nepomůže, resp. pokud sundáním pažby nemyslíš odšroubování celé trubky
.
Když jsem měl na tomhle ARku optiku, co se mi nevešla do kufru, nosil jsem to zabalené do deky a v batohu, ale i tak to už bylo zjevně moc dlouhé a vypadalo to divně, byť se to tam celé dalo schovat.
Porad jsou tu i jine nastroje s vhodnym tvarem, na ktere je kufr cca stejne drahy, jako na pusky.
Kytara, trombon, sago, violoncello, pro odstrelovace fagot, kontrabas, pro automatizovane zbranove systemy na podstavci harfa… ![]()
sklopný adaptér jde sehnat pro ARko na allegru, ale nemuzu hodnotit, sám nemám. zřejmě to posílaj z UK (+ je tam švýcar) https://allegro.cz/produkt/skadany-adapter-kolby-ar15-m4-m16-ad8567d8-7d97-4fe7-b43b-27ac1b0cc318?offerId=18481716358
Zjistil jsem, že se dělá ještě vychytávka na horní upper, kterou dokážete rychle odjímat hlaveň. Nemá to vliv na přesnost? https://www.youtube.com/watch?v=zbEa_lW8aAI
V Hospodě jsme vedli diskuzi o délkách hlavní AR 15.
Napadlo mě udělat anketu v jaké délce vlastníte nebo byste rádi vlastnili AR15 a preferovanou délku gas systému.
Jakou preferujete délku hlavně u AR-15 platformy?
- 7.5"
- 8"–9"
- 10.5"
- 11.5"
- 12.5"
- 14.5"
- 16"
- 18"
- 20"
- 24"
Jakou preferujete délku plynového systému u AR-15 platformy?
- Pistol
- Carbine
- Mid-length
- Rifle
Pokud by byla ráže 300blk, tak klidně délka pod 10". ![]()